Valmistuvat opiskelijat ovat tyytyväisiä Suomen Diakoniaopiston koulutukseen
Suomen Diakoniaopistosta valmistuvat ovat tyytyväisiä saamaansa ammatilliseen koulutukseen. Tämä käy ilmi Opetushallituksen keräämän Valtakunnallisen opiskelijapalautekyselyn tuloksista.
Valtakunnallisen opiskelijapalautteen päättökyselyssä valmistuvat vastaavat useisiin väitteitä, jotka liittyvät esimerkiksi näyttöihin, opiskelijan hyvinvointiin sekä HOKSiin eli henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan. Väitteet ovat muun muassa tällaisia:
- Opetustilat, välineet, työpaikat, digitaaliset ja muut oppimisympäristöni edistivät oppimistani.
- Opintojeni aikana varmistettiin, että sain tukea opintojen etenemiseen, jos sitä tarvitsin.
- Työtehtävät, joissa suoritin näyttöni, vastasivat todellisia työelämän tehtäviä.
- Koulutus paransi valmiuksiani työelämään siirtymiseen, siellä toimimiseen tai jatko-opintoihin.
Valmistuvat vastaavat väitteisiin asteikolla 1-5, jossa 1 tarkoittaa “ei ollenkaan samaa mieltä” ja 5 tarkoittaa “täysin samaa mieltä”. Suomen Diakoniaopistosta valmistuneiden vastaukset vaihtelevat pääosin 4,2-4,7 välillä.
Opiskelijapalaute pyydetään kaikilta ammatillisesta koulutuksesta valmistuneilta. Siten Suomen Diakoniaopiston tuloksia voidaan vertailla valtakunnallisiin tuloksiin. Iloksemme voimme todeta, että valmistuvien kohdalla Suomen Diakoniaopiston tulokset ovat valtakunnallista tasoa tai hieman sen yli.
Valmistuneiden suositteluindeksi on 56
Valmistuneiden Suomen Diakoniaopistolle antama suositteluindeksi eli NPS oli 56. NPS-mittari kertoo, kuinka moni valmistuneista olisi valmis suosittelemaan Suomen Diakoniaopistoa.
56 on erittäin hyvä lukema. Yleisesti yli 50:n NPS-lukuja pidetään erinomaisina.
Aloitusvaiheen palautteet jäivät hintsusti valtakunnallisen keskiarvon alapuolelle
Opiskelijapalautetta kerätään valmistuneiden lisäksi juuri aloittaneilta opiskelijoilta. Myös aloittaneet opiskelijat vastasivat väitteisiin esimerkiksi siitä, pääsikö opinnot aloittamaan sopivassa aikataulussa ja saiko opiskelija vaikuttaa tutkinnon osien valintaan.
Suomen Diakoniaopiston tulokset olivat hiukan valtakunnallisen keskitason alle niissä kysymyksissä, jotka vaikuttavat Suomen Diakoniaopiston vaikuttavuusrahoitukseen.
”Meidän täytyy kiinnittää opiskelijan aloitukseen vielä enemmän huomiota. Jokaisen uuden opiskelijan kokemus tulla kuulluksi yksilönä ja yhteisön jäsenenä on erityisen tärkeää opintojen alussa”, sanoo Seija Markkanen, joka työskentelee Suomen Diakoniaopistossa kehitysjohtajana.
Miksi opiskelijapalaute on tärkeää?
Opiskelijapalaute on tärkeää kahdesta syystä. Ensinnäkin se antaa ammatillisen koulutuksen järjestäjälle – kuten Suomen Diakoniaopistolle – vinkkejä siitä, mikä oppilaitoksessa opiskelijoiden mielestä toimii ja mikä ei niin hyvin.
Toiseksi opiskelijapalaute vaikuttaa suoraan oppilaitoksen rahoitukseen.
”1,5 prosenttia Suomen Diakoniaopiston vaikuttavuusrahoituksesta määräytyy opiskelijoiden palautteen pohjalta. Palautteella on siis oikeasti väliä”, Seija Markkanen sanoo.
”Meiltä valmistuvista kyselyyn vastasi 52 prosenttia, mikä on hieman enemmän kuin keskimäärin. Toki enemmänkin vastauksia haluaisimme ja tähän panostamme tulevaisuudessa. Haluamme kiittää jokaista vastaajaa, ja kannustamme kaikkia tulevaisuudessa valmistuvia vastaamiseen!”
Valtakunnallista opiskelijapalautetta kerätään säännöllisesti. Opiskelijat saavat valmistumisensa aikoihin sähköpostia kyselyyn vastaamisesta. Tässä uutisessa käsitellyt tulokset koskevat 1.7.2021-30.6.2022 valmistuneita opiskelijoita. Uutiseen on nostettu ainoastaan ammatillisen koulutuksen vaikuttavuusrahoitukseen vaikuttavia kysymyksiä.
Lisää uutisia
Rehtori Juha-Petri Niiranen kävi uuden hallitusohjelman läpi ammatillisen koulutuksen näkövinkkelistä.
Opetushallituksen valtakunnallisessa opiskelijapalautekyselyssä meiltä valmistuneet antoivat keskiarvoa parempaa palautetta.
Paula Solja aloitti syyskuussa 2023 Suomen Diakoniaopiston kauneudenhoitoalan koulutuksen eli SKY-Opiston koulutuspäällikkönä.
Valmistujaisia juhlittiin Suomen Diakoniaopiston kaikilla kampuksilla 31.5.2023. Valmistuneita on alustavasti yhteensä noin 600.
Kaikilta kampuksiltamme kevätlukukaudella 2023 ammattiin valmistuneet, nimensä julkaisuluvan antaneet opiskelijat.
Tiina Mäkelä toimi kolme vuotta Diakoniaopiston hallituksen puheenjohtajana. Nyt hän ja rehtori Juha-Petri Niiranen käyvät läpi, millainen oppilaitos on johtajien näkökulmasta.
Diakoniaopisto kouluttaa henkilöstöä Jyränkölän Setlementissä. Ikävalmentajana toimimisen tutkinnon osasta hyötyvät etenkin asiakkaat.
Sosiaalialan yritys Hoivatie kouluttaa kaikki esihenkilöt lähijohtamisen kannalta keskeisiin teemoihin yhdessä Diakoniaopiston kanssa.
Kokonaisena työssä -hanke vahvistaa kokemusosaamisen tunnistamista sosiaali- ja terveyspalveluissa.
Vuonna 2023 Suomen Diakoniaopistoon haki perusopetuksen jälkeisessä yhteishaussa yli sata ensisijaista hakijaa enemmän kuin vuonna 2022.
SDO:n rehtori Juha-Petri Niiranen kirjoittaa katsauksen uuteen strategiaan ja vuoteen 2022.
Suomen Diakoniaopisto kumppaneineen on käynnistänyt kansalaisaloitteen nuoriasiavaltuutetun tehtävän perustamiseksi.
Yhä useampi sairastuu muistisairauteen. Validaatio on tulevaisuuden osaamista, josta on hyötyä ammattilaiselle ja omaiselle.
Päijät-Hämeen hyvinvointialue pyysi Suomen Diakoniaopiston opiskelijateatterin tekemään kampanjaa alle 25-vuotiaiden ilmaisesta ehkäisystä.
Tehtävä perustettiin, sillä Suomen Diakoniaopistossa oppisopimuskoulutusten määrä on kasvanut viime vuosina runsaasti.
Suomen Diakoniaopistossa (SDO) opiskeli vuonna 2022 reilut 1400 sosiaali- ja terveysalan opiskelijaa.
Vahvasta kouluttajien ja työelämän yhteistyöstä haetaan apuja hoiva-alan työvoimapulaan.
Listasimme 10 hyvää syytä, miksi lähihoitajaksi opiskelu kannattaa.
Suomen Diakoniaopistolla on uusi logo.
Kokemusosaaja auttaa muita ja voi kehittää kehitysvamma-alan palveluita omasta näkökulmastaan. Rinnekodin ja Suomen Diakoniaopiston valmennuksesta valmistui yhdeksän uutta kokemusosaajaa.
Suomen Diakoniaopiston henkilöstön hyvinvointikyselyn mukaan ammatillisen oppilaitoksen työyhteisön toimivuus on erinomaisella tasolla.
Suomen Diakoniaopisto on viimeiset pari vuotta tehnyt hankeyhteistyötä Namibiassa. Yhtenä tavoitteena on käynnistää paikallisiin tarpeisiin vastaava diakonia- ja sosiaalialan ammatillinen koulutus.
Kunta-alan lakko alkaa tiistaina 3.5.2022. Lakko voi vaikuttaa erityisesti työelämäjaksoilla oleviin opiskelijoihin Oulussa ja Helsingissä.
Paransimme sdo.fi-nettisivun saavutettavuutta. Sivustolla otettiin käyttöön Readspeaker-ominaisuus, jonka ansiosta tekstit voi myös kuunnella.
Tutkinnon perusteet uudistetaan yhteistyössä Opetushallituksen kanssa.
Oppisopimuksella lähihoitajaksi Pohjois-Pohjanmaalla – yhteistyössä Attendo ja Suomen Diakoniaopisto
Pohjois-Pohjanmaalla aukeaa tänä keväänä ainutlaatuinen tilaisuus työn ja opiskelun yhdistämiseen. Suomen Diakoniaopiston ja Attendon yhteistyössä koulutetaan oppisopimuksella lähihoitajia Attendo-kodeissa.
Irina työskentelee Suomen Diakoniaopiston täydennyskoulutusten parissa.
Katariina Hautsalon tehtävänä on varmistaa, että Suomen Diakoniaopisto on enemmän kuin pelkkä ammattikoulu.
Sidosryhmien mielikuva Suomen Diakoniaopistosta on valtaosin positiivinen. Oppilaitosta kuvataan opiskelijoista välittävänä, yhteisöllisenä, monimuotoisena, lämminhenkisenä ja arvopohjaisena toimijana. Tämä käy ilmi syksyllä 2021 tehdystä mielikuvatutkimuksesta.
Nora löysi toiveitaan vastaavan harjoittelupaikan Suomen Diakoniaopistosta.
Suomen Diakoniaopistolle kunniamaininta OKM.n laatupalkintokilpailussa 2021.
Yhteistyön rikkaus on että kumpikin saa olla oma itsensä. Uskaltaa olla erilaisia ja rakentavasti eri mieltä.
Suomen Diakoniaopistossa on yksi Helsingin ensimmäisistä ammatillisen koulutuksen pop up -rokotuspisteistä.
Opiskelijoiden hyvinvointi on jakautunut koronan aiheuttamana poikkeusaikana. Osa opiskelijoista voi paremmin kuin ennen poikkeusoloja, osa huonommin, kertoo Suomen Diakoniaopiston opiskelijoilleen teettämä kysely.
Opetushallitus on myöntänyt SDOlle EU-laatuarviointisertifikaatin uudelle Erasmus+ kaudelle 2021–2027.
Kehittämisohjelma sisältää suosituksia mm. ammatillisen osaamisen vahvistamiseksi.
Yhteistyö on merkittävä virstanpylväs kinestetiikan edistämisen ja koulutuksen kannalta.
SDO sai kaksi palkintoa projektitöistään Oulun yliopiston LUMA2020-hankkeessa.
Poikkeusjärjestelyt jatkuvat kevätlukukauden loppuun asti.
Olet nyt oppimassa ja tekemässä töitä etänä koulun ulkopuolella.
Kaikki opetus, mikä on mahdollista toteuttaa etäopetuksena, toteutetaan etänä alkaen 18.3.
Lahdessa käynnistyy ensi tammikuussa ainutlaatuinen kasvatus- ja ohjausalan koulutuspilotti.
Ylitornion kampusta ja sen koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen tuloksena Suomen Diakoniaopisto lopettaa koulutustoimintansa Ylitornion kampuksella 31.5.2019 mennessä.
Diakonia-ammattikorkeakoulu Diak ja Suomen Diakoniaopisto SDO muuttavat uusiin yhteisiin tiloihin
Oulun keskustaan Albertinkadulle. Kampuksen avajaisia vietetään maanantaina 10. syyskuuta 2018.
Ylitornion kampusta koskevat yhteistoimintaneuvottelut alkavat. Perusteena ovat tuotannolliset ja taloudelliset syyt sekä toiminnan uudelleenjärjestelyt.
Yhteistyö lisää opiskelijoiden mahdollisuuksia yksilöllisten opintopolkujen rakentamiseen.
Suomen Diakoniaopiston opiskelija Mohamed Nourdeen Toure Abdul Karim Suffyan on saanut Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:n hallituksen myöntämän maahanmuuttajastipendin.
Uusi laki ammatillisesta koulutuksesta tulee voimaan ensi vuoden alusta.
Kauneudenhoitoala ja hoiva-ala hakevat synergioita: SKY-Opisto ja Suomen Diakoniaopisto SDO yhdistyvät.
SKY-Opisto ja Suomen Diakoniaopisto ovat sopineet koulutuksenjärjestämistoiminnan yhdistämisestä 1.1.2018 lukien.