Vapauteen valmennus

Vapauteen valmennus tarjoaa monipuolista ryhmätoimintaa sekä yksilöllistä tukea rikosseuraamusasiakkaalle. Valmennuksessa voi suorittaa valvottua koevapautta, toimintaan voi osallistua myös avovankilasta tai siviilistä.

Vapauteen valmennukseen voi hakeutua kaikista Etelä-Suomen vankiloista; Helsingin vankila, Suomenlinnan vankila, Keravan vankila, Jokelan vankila ja Riihimäen vankila (kumppanuussopimus Etelä-Suomen Rikosseuraamusalueen kanssa vuodelle 2021).

Ryhmätoiminnoissa harjoitellaan arjen taitoja, tunnistetaan omia voimavaroja sekä vahvistetaan monin tavoin tulevaisuuden suunnitelmia. Yksilöllisen työskentelyn avulla saa tukea elämän eri osa-alueille. Jokaiselle laaditaan yhdessä suunnitelma, jota kohti edetään! Valmennus voi jatkua myös tuomion jälkeen.

Vapauteen valmennuksen tavoitteena on tukea yksilöllisesti asiakkaan arjentaitoja, rikollisuudesta irtautumista ja yhteiskuntaan kiinnittymistä.

Uskomme, että jokaisella on mahdollisuus muutokseen.

Valmennus pyörii non-stoppina. Jakson pituus yksilöllinen 1-6kk.

Aikataulut:

Hyvä minä -ryhmä maanantaisin 12-14:

Ryhmässä harjoitellaan sosiaalisia taitoja, ryhmässä toimimista, tunnetaitoja ja samalla vahvistetaan omia tulevaisuuden suunnitelmia.

Arki ja tulevaisuus -ryhmä tiistaisin 12-14:

Ryhmässä harjoitellaan arjentaitoja ja löydetään omia voimavaroja. Ryhmän teemoja: digitaidot, työ, koulutus, desistanssi -keskusteluryhmä (yhteistyössä Suomen Romanifoorumi D7-ohjelma), mindfulness.

Ruokaryhmä keskiviikkoisin 12-15:

Rentoa ruoanlaittoa ja arjen taitoja. Yhteistyössä Marttaliitto!

Sporttiryhmä torstaisin 12-14:

Salitreenit SDO kuntosalilla (Alppikatu2)

 

Toimintaa rahoittaa STEA, Veikkauksen tuotoilla.

 

Tällä hetkellä Vapauteen valmennus toimii etänä, ja uusia ryhmäläisiä otamme mukaan tammikuussa 2021! Tavoitteena, että Vapauteen valmennus toimisi tammikuusta 2021 hybridinä (etänä sekä livenä), mikäli koronarajoitukset sallivat.

Yhteystiedot:

Hanna-Riikka Partanen (opintovapaalla 30.6.2021 asti)

p. 0447097709

hanna-riikka.partanen@sdo.fi

 

Tiia Vilppula (ajalla 1.2-30.6.2021)

p. 0447097709

tiia.vilppula@sdo.fi

 

Olet siinä. Näen sinut. Elämäsi kohtaamispaikka.