Työpajojen kesäterveiset!

Kevät on vierähtänyt ja kesä lähenee hurjaa vauhtia. SDO:n Nuorten Työpajoilla tehdään ja toimitaan vielä kesäkuun loppuun saakka. Kesäkuussa toiminta on poikkeuksellisesti maanantaista torstaihin. Heinäkuun pajat ovat kiinni. Yksilöohjaaja ei malta olla kesälomalle kolmea viikkoa pidempään, joten hänet tavoittaa heinäkuun 22 päivästä lähtien puhelimella ja sähköpostilla ja hänen kanssaan voi sopia pajaan tutustumisesta ja aloittamisesta. Pajojen ohjaajat aloittavat ohjaustoiminnan elokuussa samaan aikaan kun koulutkin alkavat eli 15.8.2019 lähtien.

Nuorten työpajatoiminta on suunnattu 17-29 vuotiaille. Pajoille tullaan työkokeilun kautta ja senpä vuoksi oikeus työkokeiluun onkin hyvä selvittää nuoren kanssa TE-toimistosta, ennen kuin hän on tulossa tutustumaan ja tekemään työkokeilusopimusta. Tutustumiskäynnillä nuoren kanssa keskustellaan hänen tilanteestaan, täytetään alkukartoituslomake ja työkokeilusopimus. Tästä tapaamisesta aikaisintaan kahden viikon päästä nuori voi aloittaa pajalla työkokeilun. Näin TE-toimistolle jää aikaa käsitellä työkokeilusopimus.

Työpajalla työskentely tapahtuu ma-pe klo 9.00–14.00 ja työkokeilu on sovittavissa 3-5 päivälle viikossa. Työkokeilusopimus tehdään aluksi kuudeksi viikoksi. Tässä ajassa nähdään sitoutuminen pajalla käymiseen ja oikea-aikaisuus, sillä on turhaa kuluttaa nuoren arvokkaista työkokeilukuukausia, jos käyminen takkuaa ja poissaoloja tulee enemmän kuin käyntejä. Pajalla mukaillaan ja harjoitellaan työelämän pelisääntöjä ja niiden odotetaan toteutuvan myös nuoren toiminnassa.

Kuuden viikon jälkeen työkokeilusopimusta on mahdollisuus jatkaa, jos nuoren kanssa todetaan, että pajalla käyminen on se juttu, joka tukee häntä parhaiten esimerkiksi arkirytmiin pääsemisessä, opiskelu- ja ammatinvalinnan selkeyttämisessä ja tukemisessa sekä eri aloihin tutustumisessa tai työmarkkinoille paluussa ja tulevaisuuden suunnitelmien vahvistamisessa.

Pajoja meillä on puu, kiinteistö, korjausrakentaminen, kädentaidot sekä seinätön. Pajat toimivat osoitteessa Pulttitie 9-11 Roihupellossa, johon pääsee luontevasti bussilla ja pienen kävelymatkan päässä on myös Siilitien metroasema.

Pajoilla nuorta ohjaa kolme pajaohjaajaa sekä yksi yksilöohjaaja. Pajaohjaajien tehtävänä on opettaa ja ohjata nuorta puu, kiinteistö, korjausrakentamisen ja kädentaitojen osalta sekä tukea yksilöllisten tavoitteiden toteutumisessa ja yksilöohjaaja tukee nuorta elämän eri osa-alueilla yksilöllisesti. Pajoilla onkin käytössä tulostähti, jota hyödynnetään elämän eri osa-alueisiin liittyvässä työskentelyssä. Pajalla nuori pääsee tekemään itsellesi myös CV:n ja hakemuksen ja halutessasi hakemaan itsellesi työ- ja/tai opiskelupaikkaa.

Seinättömässä pajassa nuori työskentelee osittain kuuden viikon aikana puu, kiinteistö, korjausrakentaminen ja kädentaidot pajoilla sekä yksilöllisesti nuoren kanssaan haetaan häntä kiinnostavaa työkokeilupaikkaa alalta, mihin hän haluaa lähteä tutustumaan ja sitä kautta hahmottamaan mitä haluaisi tulevaisuudessa opiskella tai tehdä työkseen. Myös työpaikan hakeminen on mahdollista.

Meihin voi olla yhteydessä soittamalla ja sähköpostilla ja sopia tutustumisajan.
Kesällä parhaiten pajoilta tavoittaa Susannan.

Hanna, puutyö ja kädentaidot, 044 709 7707, hanna.pryl@sdo.fi
Päivi, kiinteistöhuolto, 044 709 7719, ext-paivi.sulinko@sdo.fi
Karim, korjausrakentaminen, 044 709 7708, abdelkrim.belghiti@sdo.fi
Susanna, seinätön paja ja yksilöohjaus, 044 709 7726, susanna.hyypia@sdo.fi