Mitä etsivä työ sitten on?

 

”Me ollaan apuna alle 30 vuotiaille helsinkiläisille nuorille, vähän kaikenlaisissa asioissa, mietitään yhdessä opiskelu tai työ mahdollisuuksia ja välillä nuori voi tarvita tukea ihan jossain muussa asiassa. Joskus tavataan pidemmän aikaa nuorta ja joskus kerta käynnillä ohjataan oikeaan palveluun”

Me etsivät nuorisotyön ohjaajat ollaan kesälläkin tavattavissa. Heinäkuussa viikolla 29 ollaan yhtä aikaa lomalla, mutta muuten on suunniteltu niin, että lomaillaan vuorotellen. Meihin voi ottaa yhteyttä whatsapilla, soittamalla, facebookissa tai lähettää vaikka sähköpostia. (Kun luet loppuun niin löydät yhteystiedot alhaalta😊)

Meidän yksi iso etu tässä työssä on se että voidaan sopia tapaaminen nuoren kanssa minne tahansa ja etsivien on mahdollista jalkautua nuoren mukaan hoitamaan asioita virastoihin. Monesti on hyvä olla nuoren tukena ja vähän äänenäkin viranomaisia tavatessa. Tavoitteena on löytää ja ohjata nuori palveluiden pariin ja auttaa nuorta sinne kiinnittymisessä. Etsivä nuorisotyön ohjaaja on turvallinen aikuinen, joka ohjaa oman elämän suunnittelussa ja motivoi eteenpäin.

Ei meillä aina ole suoraan kertoa vastauksia tai tiedetä mikä lomake pitäisi täyttää ja missä, mutta ollaan hyviä ottamaan asioista selvää ja täytetään liput ja laput nuoren kanssa yhdessä ja varmasti etsitään niin kauan, kunnes löydetään vastauksia. Kyllä me itse ollaan sitä mieltä että, Etsivä nuorisotyö on osoittautunut toimivaksi toimintamalliksi muiden palvelurakenteiden rinnalla, koska meillä etsivillä on mahdollisuus tarjota yksilöllistä palvelua ja ohjausta jokaiselle sitä tarvitsevalle nuorelle.

-Tiia ja Mikko

Ota yhteyttä:

Tiia Vilppula
Ohjaaja
p. 0505727822
tiia.vilppula@sdo.fi
Facebook: Tiia Sdo Etsivä nuorisotyö

Snapchat: tiiasdo

Mikko Uutela
Ohjaaja
p. 044 7097700
mikko.uutela@sdo.fi
Facebook: Mikko Sdo Etsivä nuorisotyö

SDO Sovinnon kampus
Pulttitie 9-11
00880 Helsinki