Työpiiri- hanke

Työpiiri on Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön kolmivuotinen työvalmennushanke (2016 -2018). Hanketta rahoittaa Uudenmaan TE-toimisto.

Kohderyhmänä ovat Uudenmaan alueen työttömät työnhakijat, jotka ovat olleet jo pidempään poissa työelämästä ja jotka tarvitsevat työvalmennuksellista tukea työllistymiseensä. Työpiirissä etsitään asiakkaiden kanssa realistisia, heidän elämäntilanteeseensa sopivia ja työelämävalmiuksiensa mukaisia polkuja kohti työelämää yksilöllisen työvalmennuksen keinoin.

Asiakas osallistuu työllistämistoimenpiteeseen kuten työkokeiluun, palkkatuettuun työhön, ryhmävalmennukseen, tai koulutuskokeiluun. Työvalmentaja auttaa ja tukee siinä, että hankeasiakkuuden jälkeen asiakas voi työllistyä tai hakeutua opiskelemaan. Myös yrittäjyydestä kiinnostuneille voidaan järjestää yrittäjyysvalmennusta.

 

Työvalmentajan tuella kohti työelämää

Työvalmentajat tekevät jatkuvasti yhteistyötä työkokeilu- ja työpaikkoja tarjoavien työnantajien kanssa, ja etsivät uusia työnantajakontakteja. Työpiirin työnantajakontaktit toimivat avoimilla työmarkkinoilla aloilla, joilla on työvoiman tarvetta nyt ja tulevaisuudessa, erityisesti hoiva-, keittiö-, varasto-, kiinteistöhuolto-, talotekniikka- ja siivousaloilla. Keskeistä on työvalmennuksen jalkautuminen työpaikoille sekä työnhakija-asiakkaan ja työnantajan huomioiminen siten, että työllistyminen mahdollistuu.

Työvalmennus ja hankeasiakkuus voivat tähdätä myös opintoihin. Asiakas pääsee kokeilemaan itseään kiinnostavaa alaa työkokeilussa tai tutustumaan toivomaansa koulutukseen käytännössä.

 

Jos olet kiinnostunut Työpiiri hankkeesta, ota rohkeasti yhteyttä!

 

Asiakasohjaus ja lisätietoja:

tyopiiri@hdl.fi

 

Sovinnon kampus
Pulttitie 9-11, 00880 Helsinki

Marco Lindholm, työvalmentaja
puh. 050 448 3012
marco.lindholm@hdl.fi

Jonna Murtomäki, työvalmentaja
puh. 050 569 2507
jonna.murtomaki@hdl.fi

Alppikadun kampus
Alppikatu 2 A /Lina-rakennus
00530 HELSINKI

Aino Bain, työvalmentaja
puh. 050 408 7754
aino.bain@hdl.fi

Anneli Miekk-oja, työvalmentaja
puh. 050 359 4938
anneli.miekk-oja@hdl.fi

Jenni Oliveira, hankekoordinaattori
puh. 050 412 1400
jenni.oliveira@hdl.fi

Aiheeseen liittyvä kuva Kuvahaun tulos haulle helsingin diakonissalaitos logo

 

Tällä lomakkeella voit olla yhteydessä SDO:n Sovinnon toimintakeskukseen