Työpajatoiminta

Työpajatoiminta on tarkoitettu niille, jotka ovat työn ja koulutuksen ulkopuolella. Työpaja tarjoaa noin 15 henkilön yhteisön, jossa monipuolisten työtehtävien ja siihen liittyvän valmennuksen avulla pyritään parantamaan arjenhallintataitoja ja valmiuksia hakeutua koulutukseen tai työhön. Työpajatoiminta perustuu tekemällä oppimiseen.

 

Lataa päivitetty Työpajaesite tulostettavaksi.

 

Ennen työpajajakson alkua tehdään työkokeilusopimus, joka edellyttää TE-toimiston asiakkuutta. Ota yhteys TE-toimistoosi varmistaaksesi mahdollisuutesi työkokeiluun.

Työkokeilun alussa jokaiselle laaditaan henkilökohtainen suunnitelma, joka voi sisältää eri alojen työtehtäviä, mm. puutyö, polkupyörän- ja autohuolto, korjausrakentaminen sekä kiinteistönhuolto. Näiden lisäksi työpajalla toteutetaan projektiluontoisesti erilaisia ryhmätoimintoja, sisältäen kädentaitoja, huonekalujen kunnostusta, kierrätysmateriaalien hyödyntämistä yms. Aiempaa osaamista tai koke-musta tehtävistä ei tarvita.

Työtehtäviä on mahdollisuus opinnollistaa, jolloin omasta osaamisestaan ja kokemuksesta saa valtakunnallisesti hyväksyttäviä osaamispisteitä ja osaamistodistuksen. Työkokeilujakson päätyttyä saa työkokeilutodistuksen sekä portfolion tehdyistä töistä.

Työkokeilu tapahtuu arkisin klo 9.00 – 14.00 ja on sovittavissa 3-5 päivälle viikossa. Työkokeilujakso suunnitellaan yksilöllisesti huomioiden vahvuudet, tavoitteet ja elämäntilanne. Työkokeilujakso voi kestää yhteensä 1- 6 kk. Uudet ryhmät aloittavat aina joka kuukauden ensimmäinen maanantai.

Työpajan ohjaajilta saat lisää tietoa työpajan tilanteesta ja toiminnasta.

 

Asiakas- ja tilaustyöt:

Teemme myös asiakas- ja tilaustöitä. Lataa valmiiden Puutuotteiden hinnasto ja ota rohkeasti yhteyttä:

 

Hanna Pryl
Ohjaaja
044 709 7707
hanna.pryl@sdo.fi

Suomen Diakoniaopisto
Sovinnon kampus
Pulttitie 9-11, 00880 Helsinki

Voit seurata meitä myös Facebookissa ja Instagramissa

Kuvahaun tulos haulle aluehallintovirasto

Tällä lomakkeella voit olla yhteydessä SDO:n Sovinnon toimintakeskukseen