Hybridinä mennään edelleen

Sovinnon Nuorten työpaja hybridipajana jatkuu 1.2.2021 eteenpäin. Tällöin pajalaiset vuorotelevat pajan ja etäpajan välillä. Jokaisella tulee viikossa muutama läpipajapäivä ja muutama etäpajapäivä.

EtäTyöpajalla tutustut työelämän ja arjen osa-alueisiin toiminnallisesti etänä sekä tietokoneella pelillisesti. Työskentely tapahtuu tavoitteidesi mukaisesti ja osittain myös pienryhmissä etänä. Työskentely sisältää yksilövalmennusta, jonka kautta saat tukea omien asioiden hoitamiseen ja ohjausta tavoitteidesi eteenpäin viemiseen.

EtäTyöpajalla käytämme Discordia ja Seppo opetuspelialustaa. EtäTyöpaja on nyt voimassa joulukuun loppuun 2020, 3-5 päivänä viikosta sopimuksen mukaan. Pajapäivän pituus ovat 9-14.

Lähipajalla olessa tehdään kädentaitoihin sekä puu- ja pintakäsittelyalaan liittyviä tehtäviä. Lähipajan pajapäivät ovat kuten etäpajassakin 9-14.

Kenelle?

Sovinnon Nuorten työpaja on Sinulle 17-28-vuotias, joka et tällä hetkellä ole töissä tai koulutuksessa, mutta sinulla on tahtotila ylläpitää päivärytmiä ja täyttää arkipäiväsi mielekkäällä tekemisellä.

Mitä?

Työpajalla sinulla on mahdollisuus tutustua kädentaitoihin, kiinteistö-, puu ja pintakäsittelyalan työtehtäviin sekä sosiaali- ja kasvatusalan avustaviin tehtäviin. Työpajalle voi tulla te-toimiston myöntämällä työkokeilulla tai omaehtoisesti. Työkokeilujakson kesto on 1-6 kuukautta 3-5 päivänä viikossa kello 9-14.

Miten?

Työpaja on yhteisö, jossa työnteon ja siihen liittyvän valmennuksen avulla saat kokemusta erilaisista työtehtävistä sekä yhteisön jäsenenä olemisesta ja uuden oppimisesta. Työpajalla ollessasi sinua tuetaan myös työelämään ja koulutukseen liittyvissä asioissa. Työskentely työpajalla alkaa aina perehdytyksellä ja yksilöllisten tavoitteiden asettamisella.

Työpajan esittely

 

Kuvahaun tulos haulle aluehallintovirasto

OKM logo

ESITE: Työpajan esite

 

KIINTEISTÖALAN TEHTÄVÄT

Pajalla pääset tutustumaan erilaisiin kiinteistö-, puu- ja pintakäsittelyyn liittyviin työtehtäviin. Teemme yhteistyötä Vallilan siirtolapuutarhayhdistyksen kanssa ja kiinteistö-, puu- ja pintakäsittelyyn liittyvät työtehtävät sijoittuvatkin Vallilan siirtolapuutahan alueelle. Kiinteistöalan tehtävistä tutuiksi tulevat ulkoalueiden hoitaminen, ulkorakennusten ja -kalusteiden korjaus- ja maalaustehtävät sekä sisätilojen maalaukset. Puusta taas valmistetaan keväisin mm. istutuslaatikoita, pihakalusteita, linnunpönttöjä ja hyönteishotelleja.

Siirtolapuutahra polku   Siirtolapuutarha   Lisää siirtolapuutarha kuvia

Iso kukkalaatikko   Sipulilaatikko   Linnunpönttö   Hyönteishotelli (kyllä)

 

 

KÄDENTAIDON TEHTÄVÄT

Meillä voit kehittää kädentaitojasi, luovaa ajattelua ja kekseliäisyyttä. Kädentaitojen tehtävissä opitaan kierrätysmateriaalien uusiokäyttöä ja tuunausta sekä valmistaamaan uusia tuotteista. Kädentaidoissa pääset kokeilemaan oman kiinnostuksesi mukaan monipuolisesti erilaisia tehtäviä. Taide, luovuus, eettisyys sekä ekologisuus ovat pajankeskeisiä teemoja.

Joulukoristeita   Kirjekuoripapereita

 

 

KASVATUS- ja SOSIAALIALAN AVUSTAVAT TEHTÄVÄT

Kasvatus- ja sosiaalialan avustavat tehtävät ovat uusi kokonaisuus Sovinnon Nuorten työpajalla ja aloittaa toimintansa syyskuussa 2020. Pajalla suunnitellaan erilaisten tapahtumia ja tuokioita, joita tarjotaan eri kohderyhmille. Pajalta käydään tutustumassa erilaisiin kasvatus- ja sosiaalipuolen työpaikkoihin, jotta näiden alojen työkentät tulevat tutuiksi. Pajalta voi myös käydä osan aikaa tutustumassa avustaviin tehtäviin esimerkiksi päiväkodissa, iltapäiväkerhossa, leikkipuistossa tai muussa itseään kiinnostavassa kasvatus- ja sosiaalipuolen paikassa.

Kasvatus- ja sosiaalialan avustavissa tehtävissä oppii vuorovaikutustaitoja, erilaisten ihmisten kohtaamista sekä tutustuu näiden alojen työtehtäviin ja työpaikkoihin. Aiempaa kokemusta kasvatus- ja sosiaalialalta ei vaadita. Kaikilta kasvatus- ja sosiaalialan tehtäviin tulevilta pyydetään nähtäväksi rikostaustaote.

Maalattuja käsiä jotka muodostavat sydämmen

Seinättömässä työpajatoiminnassa pääset parantamaan valmiuksiasi työllistymiseen tai kouluttautumiseen. Seinättömän työpajajakson alussa on kuuden viikon mittainen valmennusjakso työpajalla. Tänä aikana työskentelet osittain kiinteistön ja kädentaidon tehtävissä tai kasvatuksen- ja sosiaalialan avustavissa tehtävissä. Lisäksi vahvistat työelämässä tarvittavia tieto-taitoja, työnhakutaitoja sekä saat työkokeilupaikan etsimiseen liittyvää ohjausta ja apua.  Seinättömän työpajan valmennus toteutetaan jokaisen nuoren yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Kuuden viikon jälkeen siirryt työkokeiluun johonkin yritykseen, yhdistykseen tai kaupungin yksikköön. Työtä tekemällä saat kokemusta työelämästä, joka edesauttaa sinua työllistymisessä tai kouluttautumiseen liittyvässä suunnittelussa. Koko seinättömän työpajan ajan sinulla on tukenasi yksilövalmentaja/työpajatoiminnan koordinaattori.

Työpaja infograafiTyöpaja infograafiTyöpaja infograafi

”Olen saanut normaalista päivärytmistä kiinni, päässyt tutustumaan uusiin ihmisiin ja saanut mukavia kokemuksia ja ennen kaikkea työpajatoiminta/työkokeilu on muovannut käsitystäni TE-toimiston tarjoamista kursseista ja pajoista positiivisempaan suuntaan.”

 

”Olen päässyt arkielämään paremmin kiinni, unirytmin hallitseminen, oppinut uusia asioita, työkokemus sekä sosialisoituminen.”

 

”Olen alkanut herätä aiemmin eikä herääminen ole enää niin vaikeaa. Olen saanut kokeilla erilaisia asioita ja töitä, ja tekemiseen on kannustettu kaikin tavoin.”

 

”Olen vihdoin saanut päätettyä miksi opiskelen. Olen miettinyt asiaa useita vuosia. Tämän jakson avulla näin ja koin mitä tämä ala suurinpiirtein on ja tähän päädyin. Kiitos.”

 

Toimintaa ja askartelua
Toimintaa ja askartelua
Toimintaa ja askartelua
Toimintaa ja askartelua
Toimintaa ja askartelua

 

Työpajalle hakeutuminen (tutustumiskäynnit ja työkokeilusta sopiminen)
Susanna: p. 044 709 7726, e: susanna.hyypia@sdo.fi

Ohjaajat
Hanna: p. 044 709 7707, e: hanna.pryl@sdo.fi
Karim: p. 044 709 7708, e: abdelkrim.belghiti@sdo.fi

Asiakas- ja tilaustyöt sähköpostitse
Hanna: hanna.pryl@sdo.fi

Posti- ja käyntiosoite:

Mäkelänkatu 56 B, 00510 Helsinki

Esite: Työpajan esite

Voit seurata meitä myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teemme myös asiakas- ja tilaustöitä. Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Työpaja linnunpönttö       

 

Pikkuisen Joulupuodin tunnelmia ja myytäviä tuotteita.

myytäviä tuotteita