Työpajatoiminta on tarkoitettu 17-29 -vuotiaille, jotka ovat työn ja koulutuksen ulkopuolella. Työpaja tarjoaa noin 15 henkilön yhteisön, jossa monipuolisten työtehtävien ja siihen liittyvän valmennuksen avulla pyritään parantamaan arjenhallintataitoja ja valmiuksia hakeutua koulutukseen tai työhön. Työpajatoiminta perustuu tekemällä oppimiseen.

 

Kuvahaun tulos haulle aluehallintovirasto

PUUPAJA

Puupajalla pääset tutustumaan erilaisiin puu- ja pintakäsittelyyn liittyviin työtehtäviin. Pajalla tehdään tuotteita puusta, kuten istutuslaatikoita ja pihakalusteita, linnunpönttöjä ja hyönteishotelleja sekä erilaisia sisustustuotteita.  Puupajan tehtäviin kuuluu myös kalusteiden kunnostaminen ja pintakäsittely.

 

KÄDENTAITOPAJA

Kädentaitopajalla voit kehittää kädentaitojasi, luovaa ajattelua ja kekseliäisyyttä. Kädentaitopajalla opitaan kierrätysmateriaalien uusiokäyttöä ja tuunausta sekä valmistamaan uusia tuotteita. Taide, luovuus, eettisyys sekä ekologisuus ovat pajan keskeisiä teemoja.

 

KIINTEISTÖPAJA

Kiinteistöpajalla voit tutustua ulkoalueiden hoitoon ja puhtaanapitoon sekä pieniin korjaustöihin. Ulkoalueiden hoidossa käytetään perinteisiä työvälineitä, kuten siima- ja ruohonleikkuria sekä talvisin lumen auraukseen ja puhtaanpitoon liittyviä työvälineitä. Tutuiksi tulevat myös lamppujen ja loisteputkien vaihdot, ovien lukitusten korjaukset ja ikkunoiden kunnostukset, WC- kalusteiden huollot sekä erilaiset seinämateriaaleihin tehtävät kiinnitykset ja maalaukset.

 

KAHVILAPAJA

Syksyn 2019 aikana alkaa kahvilapaja. Kahvilapajalla pääset leipomaan kahvilatuotteita ja opettelemaan kahvilassa taoahtuvaa myyntityötä.

Seinättömällä pajalla pääset parantamaan valmiuksiasi työllistymiseen tai kouluttautumiseen. Seinättömän pajajakson alussa on kuuden viikon mittainen valmennusjakso, jonka aikana työskentelet osittain puu, kiinteistö, korjausrakentaminen ja kädentaidot pajoilla sekä vahvistat työelämässä tarvittavia tieto-taitoja, työnhakutaitoja sekä saat työkokeilupaikan etsimiseen liittyvää ohjausta ja apua.  Seinättömän pajan valmennus toteutetaan jokaisen nuoren yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Kuuden viikon jälkeen siirryt työkokeiluun johonkin yritykseen, yhdistykseen tai kaupungin yksikköön. Työtä tekemällä saat kokemusta työelämästä, joka edesauttaa sinua työllistymisessä tai kouluttautumiseen liittyvässä suunnittelussa. Koko seinättömän työpajan ajan sinulla on tukenasi yksilövalmentaja/työpajatoiminnan koordinaatori.

Tulossa pian!

 

    

 

Hanna, puutyö- ja kädentaitopaja, p. 044 709 7707, e: hanna.pryl@sdo.fi

Päivi, kahvilapaja, p. 044 709 7719, e: paivi.sulinko@sdo.fi

Karim, kiinteistöpaja, p. 044 709 7708, e: abdelkrim.belghiti@sdo.fi

Susanna, tuettu työkokeilu työpaikalla, p. 044 709 7726, e: susanna.hyypia@sdo.fi

 

Posti- ja käyntiosoite:

Pulttitie 9-11, 00880 Helsinki

 

Voit seurata meitä myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teemme myös asiakas- ja tilaustöitä. Ota rohkeasti yhteyttä!