NUORTEN TYÖPAJA TOIMII ETÄTYÖPAJANA

17.3.2020-13.4.2020 VÄLISEN AJAN.

TAVOITAT MEIDÄT OHJAAJAT PUHELIMELLA JA SÄHKÖPOSTILLA.

 

Kenelle?

Sinulle 17-29 -vuotias, joka et tällä hetkellä ole töissä tai koulutuksessa, mutta sinulla on tahtotila täyttää arkipäiväsi mielekkäällä tekemisellä. Työpajalla sinulla on mahdollisuus kokeilla eri alojen työtehtäviä omien kiinnostuksen kohteiden ja tavoitteidesi mukaisesti.

 

Mitä?

Työpaja on yhteisö, jossa työnteon ja siihen liittyvän valmennuksen avulla saat kokemuksia yhteisön jäsenenä olemisesta, uuden oppimisesta, kokemuksia eri ammattialoista ja eri alojen työtehtävistä. Työpajalla ja seinättömässä työpajatoiminnassa voi kokeilla erilaisia työtehtäviä ja selventää kiinnostuksen kohteita työharjoittelun tai työkokeilun avulla.

Valmentajat ohjaavat työskentelyä ja valmentavat työtehtävissä sekä työyhteisössä toimimisessa. Työpajajakson aikana valmentajat auttavat sinua selkeyttämään omia koulutus- ja työllistymistavoitteitasi ja kannustavat positiiviseen arjenhallintaan.

Työpajalle voi tulla ympäri vuoden. Työskentely työpajalla alkaa aina perehdytyksellä ja yksilöllisten tavoitteiden asettamisella. Työpajalle tullessa ei sinulla tarvitse olla aikaisempaa kokemusta työelämästä.

 

 

Kuvahaun tulos haulle aluehallintovirasto

PUUALA

Meillä pääset tutustumaan erilaisiin puu- ja pintakäsittelyyn liittyviin työtehtäviin. Puualalla tehdään tuotteita puusta, kuten istutuslaatikoita ja pihakalusteita, linnunpönttöjä ja hyönteishotelleja sekä erilaisia sisustustuotteita.  Puualan tehtäviin kuuluu myös kalusteiden kunnostaminen ja pintakäsittely.

 

KÄDENTAIDOT

Meillä voit kehittää kädentaitojasi, luovaa ajattelua ja kekseliäisyyttä. Kädentaitojen tehtävissä opitaan kierrätysmateriaalien uusiokäyttöä ja tuunausta sekä valmistamaan uusia tuotteita. Taide, luovuus, eettisyys sekä ekologisuus ovat pajan keskeisiä teemoja.

 

KIINTEISTÖALA

Kiinteistöalan tehtävissä voit tutustua ulkoalueiden hoitoon ja puhtaanapitoon sekä pieniin korjaustöihin. Ulkoalueiden hoidossa käytetään perinteisiä työvälineitä, kuten siima- ja ruohonleikkuria sekä talvisin lumen auraukseen ja puhtaanpitoon liittyviä työvälineitä. Tutuiksi tulevat myös lamppujen ja loisteputkien vaihdot, ovien lukitusten korjaukset ja ikkunoiden kunnostukset, WC- kalusteiden huollot sekä erilaiset seinämateriaaleihin tehtävät kiinnitykset ja maalaukset.

Seinättömässä työpajatoiminnassa pääset parantamaan valmiuksiasi työllistymiseen tai kouluttautumiseen. Seinättömän työpajajakson alussa on kuuden viikon mittainen valmennusjakso työpajalla, jonka aikana työskentelet osittain puualan ja kädentaidon tehtävissä sekä vahvistat työelämässä tarvittavia tieto-taitoja, työnhakutaitoja sekä saat työkokeilupaikan etsimiseen liittyvää ohjausta ja apua.  Seinättömän työpajan valmennus toteutetaan jokaisen nuoren yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Kuuden viikon jälkeen siirryt työkokeiluun johonkin yritykseen, yhdistykseen tai kaupungin yksikköön. Työtä tekemällä saat kokemusta työelämästä, joka edesauttaa sinua työllistymisessä tai kouluttautumiseen liittyvässä suunnittelussa. Koko seinättömän työpajan ajan sinulla on tukenasi yksilövalmentaja/työpajatoiminnan koordinaattori.

”Olen saanut normaalista päivärytmistä kiinni, päässyt tutustumaan uusiin ihmisiin ja saanut mukavia kokemuksia ja ennen kaikkea työpajatoiminta/työkokeilu on muovannut käsitystäni TE-toimiston tarjoamista kursseista ja pajoista positiivisempaan suuntaan.”

 

”Olen päässyt arkielämään paremmin kiinni, unirytmin hallitseminen, oppinut uusia asioita, työkokemus sekä sosialisoituminen.”

 

”Olen alkanut herätä aiemmin eikä herääminen ole enää niin vaikeaa. Olen saanut kokeilla erilaisia asioita ja töitä, ja tekemiseen on kannustettu kaikin tavoin.”

 

”Olen vihdoin saanut päätettyä miksi opiskelen. Olen miettinyt asiaa useita vuosia. Tämän jakson avulla näin ja koin mitä tämä ala suurinpiirtein on ja tähän päädyin. Kiitos.”

 

    

 

Työpajalle hakeutuminen (tutustumiskäynnit ja työkokeilusta sopiminen)
Susanna: p. 044 709 7726, e: susanna.hyypia@sdo.fi

Ohjaajat
Hanna: p. 044 709 7707, e: hanna.pryl@sdo.fi
Päivi: p. 044 709 7719, e: paivi.sulinko@sdo.fi
Karim: p. 044 709 7708, e: abdelkrim.belghiti@sdo.fi

Asiakas- ja tilaustyöt sähköpostitse
Hanna: hanna.pryl@sdo.fi

Posti- ja käyntiosoite:

Pulttitie 9-11, 00880 Helsinki

 

Voit seurata meitä myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teemme myös asiakas- ja tilaustöitä. Ota rohkeasti yhteyttä!

 

       

 

Pikkuisen Joulupuodin tunnelmia ja myytäviä tuotteita.