Tarjoamme työelämän ulkopuolella oleville yli 30-vuotiaille yksilöllistä tukea ja toimintaa. Toimintamuotojamme ovat yksilöohjaus, avoin ryhmätoiminta, vapaaehtoistoiminta ja jalkautuva työ asiakkaidemme toimintaympäristöissä. Aikuistyön tavoitteena on tukea osallisuutta ja tuoda yhteen erilaisia ihmisiä. Toimintamme perustuu asiakaslähtöisyyteen ja kehittyy jatkuvasti.

Yksilöohjausta yli 30-vuotiaille

Yksilöohjaus meillä on läsnäolevaa ja kiireetöntä. Yksilöohjaus perustuu aina asiakkaan toiveisiin ja tarpeisiin.

Meiltä saa tukea ja luottamuksellista keskusteluapua esimerkiksi:

 • tulevaisuuden suunnitteluun
 • hyvinvointiin
 • perhehuoliin
 • virastoasiointiin
 • työ- tai opiskelupaikan hakuun

Meihin voi ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä. Yhteystietomme löytyvät alempaa sivulta kohdasta ”Varaa aika yksilötapaamiseen”.

Ryhmätoimintaa  ja vapaaehtoistoimintaa

Tarjoamme maksutonta ja kaikille avointa ryhmätoimintaa. Mukaan voi tulla kesken kauden ja osallistuminen ei edellytä sitoutumista. Toimintaan voi osallistua myös vapaaehtoisena omien mahdollisuuksien ja taitojen mukaan.

Ryhmätoimintamme tällä hetkellä:

 • Luetaan yhdessä -ryhmät
  • Ryhmissä harjoitellaan suomen kieltä keskustelemalla, lukemalla ja kirjoittamalla yhdessä vapaaehtoisten kanssa.
 • Retkiryhmä
  • Retkiryhmä kokoontuu kerran kuussa. Retkillä käydään vaihtelevissa paikoissa esim. museot, liikunnalliset aktiviteetit, erilaiset tutustumiskäynnit jne.
 • Ruokaryhmä
  • Ruokaryhmä on kerran kuukaudessa Sovinnon toimintakeskuksella. Ryhmässä kokataan vapaaehtoisen johdolla maittavaa ruokaa.

Tarkemmat aikataulut ja lisätietoa ryhmistä löytyy alempaa sivulta kohdasta ”Avoin ryhmätoiminta”.

Ammattilaisille

Teemme tiivistä yhteistyötä alueen toimijoiden ja asiakkaiden verkostojen kanssa. Kehitämme toimintaamme jatkuvasti toimintaympäristön ja asiakkaidemme tarpeiden pohjalta. Ota rohkeasti yhteyttä, jos olet kiinnostunut yhteistyöstä kanssamme!

Syksyn 2023 ryhmätoiminta

LUETAAN YHDESSÄ -RYHMÄT

Ryhmissä harjoitellaan suomen kieltä keskustelemalla, lukemalla ja kirjoittamalla Luetaan yhdessä -verkoston vapaaehtoisten kanssa. Kaiken tasoiset suomen kielen oppijat ovat tervetulleita mukaan! Ryhmään osallistuminen ei edellytä sitoutumista ja mukaan voi tulla myös kesken kauden.

Luetaan yhdessä Mäkelänkadulla

 • tiistaisin klo 10-12. Ryhmä kokoontuu Suomen Diakoniaopiston Mäkelänkadun kampuksella, Mäkelänkatu 56 B
 • Ryhmässä on tilaa uusille osallistujille, tervetuloa mukaan!

Luetaan yhdessä Kontula

 • keskiviikkoisin klo 13-15 Kontulan Lähiöasemalla osoitteessa Keinulaudankuja 4c.
 • Ryhmässä on tilaa uusille osallistujille, tervetuloa mukaan!

Suomea aloittelijoille -etäryhmä

 • Suomen kielen alkeita Zoomissa keskiviikkoisin klo 10.15-11.15
 • Mukaan mahtuu jokaisella kerralla 15 ensimmäistä osallistujaa.
 • Osallistumislinkki: https://us06web.zoom.us/j/81411420251

Voit ladata Luetaan yhdessä -ryhmiemme esitteen tästä

Kysyttävää?
Ota yhteyttä!

Wala Al-Janabi
0447097718
wala.al-janabi@sdo.fi

 

RETKIRYHMÄ

Retkiryhmä kokoontuu vaihtelevina päivinä kerran kuussa. Tarkempaa tietoa retkikohteista tulee lähempänä ajankohtaa facebookiin ja instagramiin.
Instagram: sdo_sovinto
Facebook: Suomen Diakoniaopisto Toimintakeskus Sovinto

RUOKARYHMÄ

Ruokaryhmä kokoontuu kerran kuussa Sovinnon Toimintakeskuksella Mäkelänkatu 56 B. Tervetuloa kokkaamaan monipuolista ruokaa yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa ja tapaamaan uusia ihmisiä.
Ruokaryhmien kokoontumisista tarkempaa tietoa instgramissa ja favebooksissa.
Instagram: sdo_sovinto
Facebook: Suomen Diakoniaopisto Toimintakeskus Sovinto

Kysyttävää?
Ota yhteyttä!

Tiia Aalto
tiia.aalto@sdo.fi
044 7097709

Meidät tavoittaa soittamalla, sähköpostitse tai WhatsAppin kautta! Yhteystiedot alla.

Tiia Aalto
Aikuistyö
tiia.aalto@sdo.fi
044 7097709

Arto Klemola
Maahanmuuttajamiestyö
arto.klemola@sdo.fi
044 7097725

Wala Al-Janabi
Maahanmuuttajanaistyö
wala.al-janabi@sdo.fi
044 7097718

 

Kaipaatko uutta harrastusta tai haluaisitko tehdä ajallasi jotain merkityksellistä? Viihdytkö uusien ihmisten parissa tai kaipaatko uusia kokemuksia? Haluatko olla osa yhteisöllistä toimintaa, jossa kaikki kohtaavat toisensa tasa-arvoisesti?

Tervetuloa mukaan Sovinnon vapaaehtoistoimintaan!

 • Voit tulla mukaan jo olemassa oleviin ryhmiimme esimerkiksi opettamaan suomea tai ohjaamaan läsnäoloharjoituksia. Voimme myös yhdessä ideoida uuden aktiviteetin viikko-ohjelmaamme sinun osaamiseesi pohjautuen!
 • Vapaaehtoistoimintaan voit osallistua kertaluontoisesti tai pidemmäksi aikaa, miten sinulle parhaiten sopii. Voimme esimerkiksi kokkailla ruokaa eri ruokakulttuureista tai järjestää lyhytkestoisen taidekurssin. Yhdessä löydämme varmasti sinulle sopivan tehtävän.
 • Aikaisempaa kokemusta ryhmänohjaamisesta et tarvitse – aito kiinnostus toimintaa kohtaan riittää.
 • Jokainen vapaaehtoinen perehdytetään tehtävään ja vapaaehtoisen tukena on Sovinnon työntekijä.
 • Toimintaan voi ilmoittautua mukaan milloin tahansa!
 • Do you speak English? You can be a volunteer in our multicultural campus no matter what your language skills are. Get in touch or come and visit Sovinto, so we can talk about different options!

Vapaaehtoiseltamme kuultua: 

”Toiminnalle oli hyvät tilat ja sain myös hyvin tarvikkeita kurssia varten. Oli hyvä että kurssiini ja sen sisältöön panostettiin ja sain tukea ohjaajilta.”

 

Ota yhteyttä niin jutellaan lisää!

Wala Al-Janabi
Aikuistyö
wala.al-janabi@sdo.fi
044 7097709

 

Sovinnon Toimintakeskuksen nykyinen Aikuistyö entinen Fendari-tiimi järjesti yhteistyössä KohO-hankkeen kanssa ensimmäisen asiantuntijaverkostotapaamisemme toukokuussa 2019. Asiantuntijaverkostomme ideana on päästä keskustelemaan kohderyhmäämme koskevista erityispiirteistä, tarpeista, ajankohtaisista asioista ja ilmiöistä muiden saman kohderyhmän parissa työskentelevien tahojen kanssa. Jo heti ensimmäisessä tapaamisessa kävi odotetusti ilmi, että asioiden ruotiminen yhdessä – haasteiden jakaminen ja ratkaisujen etsiminen – sekä tiedon levittäminen ovat pitkälti kaikkien toimijoiden intresseissä. Myös omaa asiakastyötä, sen toimivuutta ja merkityksellisyyttä on hyödyllistä päästä aika ajoin reflektoimaan muiden vastaavaa tekevien parissa.

Aikuistyön kohderyhmänä ovat yli 30-vuotiaat työn ja opiskelun ulkopuolella olevat. Oma asiantuntijuutemme kohdistuu erityisesti maahan muuttaneisiin sekä rikos- ja päihdetaustaisiin asiakkaisiin.  Aikuistyön asiantuntijaverkosto kootaan muutaman kerran vuodessa jonkin tarkasti rajatun, ajankohtaisen teeman ympärille, jolloin verkoston osallistujat vaihtelevat sen mukaisesti. Toimintaamme rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA). Verkostotapaamisessa edustettuina ovat olleet Suomen Pakolaisapu, African Care ry, Monaliiku ry, Auroras-verkosto, Iiris Pro, Helsingin Työkanava Hety ry, Uudenmaan Te-palvelut sekä kokemusasinatuntijoita.

Työmarkkinoista syrjään jääneiden maahan muuttaneiden erityiskysymykset tuntuvat koskettavan monia kohderyhmän parissa työskenteleviä, eikä ihme. Yhä useammat työpaikat edellyttävät koulutusta ja erityisosaamista, mikä asettaa monen maahan muuttaneen työllistymiselle selkeitä haasteita. Haastavimmassa asemassa ovat ne, joilla on heikko luku- ja kirjoitustaito tai muuten vähäinen koulutustausta. (Työ- ja elinkeinoministeriön julkaisuja 6/2014.) Myös meidän kokemustemme mukaan monet maahan muuttaneet ovat kotoutumiskoulutusten jälkeen jääneet ajelehtimaan työmarkkinoiden ulkopuolelle tai poukkoilemaan työkokeilusta toiseen. Jo työnhakuprosessi nykyaikaisin menetelmin on monelle hyvinkin vieras, jolloin työpaikan löytyminen tyssää jo työnhaussa esiin tuleviin haasteisiin..

Asiantuntijaverkostomme tapaa pari kertaa vuodessa. 

Sovinnon aikuistyön työntekijöiden oma asiantuntijuus keskittyy erityisesti maahan muuttaneisiin sekä rikos- ja päihdetaustaisiin. Teemme kuitenkin töitä kaikkien yli 30-vuotiaiden toiminnastamme hyötyvien parissa. Kerromme mielellämme lisää toiminnastamme ja teemme yhteistyötä eri tahojen kanssa. Ota rohkeasti yhteyttä, mikäli olet kiinnostunut yhteistyöstä tai haluat tutustua toimintaamme tarkemmin!

Toimintaamme rahoittaa Sosiaali- ja terveysärjestöjen avustuskeskus (STEA) Veikkauksen tuotoilla. Toimintamme on käynnistynyt Ray-rahoitteisella kehittämishankkeella vuonna 2009 (Aittis -hanke), ja vuodesta 2014 lähtien olemme toimineet STEA:n kohdennetun toiminta-avustuksen turvin. Maahan muuttaneille miehille suunnatun KohO -hankkeen (2016-2019) toimintamalli sulautettiin osaksi Sovinnon aikuistyön toimintaa KohO-hankkeen päätyttyä vuonna 2019.

Sijainti
Mäkelänkatu 56B, 2. kerros. Sisäänkäynti löytyy rakennuksen takaa, sisäpihan puolelta.

Työntekijöiden yhteystiedot:

Tiia Aalto
Aikuistyö
tiia.aalto@sdo.fi
044 7097709

Arto Klemola
Maahanmuuttajamiestyö
arto.klemola@sdo.fi
044 7097725

Wala Al-Janabi
Maahanmuuttajanaistyö
wala.al-janabi@sdo.fi
044 7097718