Elegantilta SKY-Opiston kampukselta valmistuu kauneudenhoidon ammattilaisia. Työ on ihmisläheistä ja opiskelu työelämälähtöistä asiakaspalvelutyötä. Voit opiskella SKY-Opiston kampuksella kosmetologiksi suuntautuen ihonhoitotyöhön tai kosmetiikkaneuvojiksi kosmetiikan myynti- ja markkinointitehtäviin. Jo valmistuneet ja ammateissa toimivat voivat hakeutua erikoisammattitutkintoon, tai muuhun ammatilliseen jatko- ja täydennyskoulutukseen.

Kampuksen juuret ylettyvät pisimmälle Suomen kauneudenhoitoalojen historiassa. Margit Grönroos perusti vuonna 1933 kosmetologikoulun Académie Scientifique de Beauté:n, jonka nimi myöhemmin muuttui Suomen Kosmetologiakatemiaksi. Grönroos luovutti koulunsa vuonna 1959 Suomen Kosmetologien Yhdistykselle, ja seuraavana vuonna valtioneuvosto hyväksyi koulun virallisen perustamisen ja sen ottamisen valtionavun piiriin. Samalla koulun nimeksi vahvistettiin Suomen Kosmetologien Yhdistyksen Opisto. SKY-Opisto toimi aluksi ainoana alan oppilaitoksena valtionosuusjärjestelmän piirissä. Vuonna 1965 sen rinnalle alettiin perustaa kosmetologin opintoja eri puolelle Suomea kuntien ja valtion omistamiin oppilaitoksiin. Suomen Kosmetologien Yhdistys toimi koulutuksen järjestäjänä vuoteen 2007 saakka, jonka jälkeen koulutuksen järjestämisluvat siirrettiin Suomen Kosmetologien Yhdistyksen Opiston Säätiölle. Vuoden 2018 alusta koulutuspalvelut siirtyivät Suomen Diakoniaopisto Oy:lle. SKY-Opistosta tuli osa Suomen Diakoniaopistoa, jolla on takanaan hieno historia, jota kauneudenhoitoala täydentää erinomaisesti. Jatkamme kansainvälistä matkaamme yhä CIDESCO kouluna, johon meidät hyväksyttiin vuonna 1967 ja kouluna numero 33. maailman yli 230 CIDESCO koulun joukossa.

SKY-Opiston kampus sijaitsee puistomaisessa Haagassa hyvien kulkuyhteyksien päässä. Hämeenlinnanväylää pääset usealla bussilla, ja junalla tullessa lähin asema on Huopalahdessa. Olemme samassa rakennuksessa Haaga-helia ammattikorkeakoulun kanssa osoitteessa Pajuniityntie 11. Kampukselle voi tulla myös hemmotteluun SKYOkauneuteen, jossa on erilaisia kauneudenhoitopalveluja opiskelijatyönä.

 

SKY-Opiston kampuksella järjestettävät tutkinnot/koulutukset