Alppikadulla saadaan nauttia historiallisesta ja kenties Suomen kauneimmasta oppilaitospihasta. Täällä olet myös suomalaisen sairaanhoitajakoulutuksen alkulähteillä, sillä Helsingin Diakonissalaitos perustettiin alunperin kulkutautisairaalaksi ja antamaan nuorille naisille ammattikoulutus hoiva-alalle.

 

Kampuksen pihapiirissä näkyy elämänläheinen Kallio: pihassa liikkuu paitsi opiskelijoita ja Terveystalon asiakkaita myös pihassa asuvia asukkaita. Alppikatu 2 piha ei siis kokonaan hiljene koulupäivän päättyessä.

Alppikadun korttelikartta

Alppikadun kampuksella koulututetaan lähihoitajia, lastenohjaajia ja nuoriso- ja yhteisöohjaajia, kodinhuoltajia, sekä opiskellaan valmentavissa koulutuksissa Telmassa ja Valmassa. Alan ammateissa ilman tutkintoa toimivat henkilöt voivat opiskella näiden alojen ammatti- ja erikoisammattitutkintoja. Myös peruskoulunsa aiemmin keskeyttäneet voivat opiskelevat meillä aikuisten perusopetuksessa.

Tule moikkaamaan meitä Alppikadulle!

 

Sijaitsemme Kalliossa osoitteessa Alppikatu 2 A. Meille on helppo tulla julkisilla kulkuneuvoilla; Toiselta linjalta Kuntatalon pysäkeille bussit 23 ja 502 sekä Helsinginkadun puolelta Linnanmäen pysäkille raitiovaunut 1 ja 8. Hakaniemen metroasemalta pääset meille kävellen viidessä minuutissa!

Alppikadulla järjestettävät tutkinnot/koulutukset