Tietoa meistä

Suomen Diakoniaopisto eli SDO

 

Suomen Diakoniaopisto on yksityinen ammatillinen oppilaitos. Vuosittain Suomen Diakoniaopistossa opiskelee noin 4000 opiskelijaa. Suurin osa henkilöstöstämme on opetuksen ja ohjauksen ammattilaisia, ja yhteensä meitä on noin 260.

Kampukset

Kampuksemme sijaitsevat Helsingissä Alppikadulla ja Sturenkadulla sekä Lahdessa ja Oulussa. Kampusten lisäksi voit opiskella verkkokampus Ellissä tai oppisopimuskoulutuksessa työpaikalla. Helsingin Mäkelänkadulla toimii myös toimintakeskus Sovinto.

Perustutkintoja, täydennyskoulutusta ja valmennusta

Meillä voit opiskella ammatillisia perustutkintoja. Kampustemme tarjonta vaihtelee jonkin verran, mutta jokaisella kampuksella voi opiskella lastenohjaajaksi, nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi tai lähihoitajaksi.

Helsingissä voit opiskella myös kokiksi, kosmetologiksi, kosmetiikkaneuvojaksi tai kodinhuoltajaksi erityisopetuksena.

Perustutkintoja edeltäviä tutkintoja on tarjolla joka kampuksella. TUVA-koulutus sopii etenkin silloin, jos oman tarinan suunta on vielä auki. Helsingissä on myös TELMA-koulutusta ja aikuisten perusopetusta.

Työelämässä oleville ammattilaisille tarjoamme monenlaista koulutusta, esimerkiksi täydennyskoulutuksia, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja.

Haussa olevat koulutuksemme löytyvät hakukalenterista.

Suomen Diakoniaopiston omistajat

Suomen Diakoniaopisto on yksityinen oppilaitos, jonka taustasäätiöitä ovat Helsingin Diakonissalaitos, Lahden Diakonialaitos, Oulun Diakonissalaitos sekä SKY-Opiston säätiö. Kaikista säätiöistä on edustajia Suomen Diakoniaopiston hallituksessa.

Suomen Diakoniaopisto Oy:n perustaneita säätiöitä yhdistää kristilliseen lähimmäisenrakkauteen perustuva yhteinen arvopohja, joka ohjaa myös oppilaitoksen toimintaa.