Tietoa meistä

Suomen Diakoniaopisto eli SDO

 

Suomen Diakoniaopisto on ammatillinen oppilaitos eli toisen asteen kouluttaja. Koulutamme osaajia aloille, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä ja hyvinvoinnin tähtäimessä.

Meidät tunnetaan muun muassa yhteisöllisenä, lämminhenkisenä ja arvopohjaisena kouluna. Saimme kunniamaininnan Opetushallituksen laatupalkintokilpailussa vuonna 2021.

Vuosittain Suomen Diakoniaopistossa opiskelee lähes 4000 opiskelijaa.

Koska ammattitaito ei synny pelkällä koulunpenkillä, opiskelijat pääsevät käytännön töihin nopeasti. Se on mahdollista työelämäkumppaniemme ansiosta. Heidän kanssaan uusistamme myös koulutusta ja työelämää.

Kampuksemme sijaitsevat Helsingissä Alppikadulla ja Sturenkadulla sekä Lahdessa ja Oulussa.

Suomen Diakoniaopistossa työskentelee noin 240 opetus- ja ohjausalan sekä muiden alojen ammattilaista.

Laadukkaita perustutkintoja

Meillä voi opiskella ammatillisen perustutkinnon terveys- ja hyvinvointialoilla sekä palvelualoilla. Koulutus- ja palvelutoimintamme on avoinna kaikille, uskonnollisesta tai kulttuuritaustasta riippumatta. Järjestämme myös valmentavaa koulutusta sekä palveluita maahanmuuttajien kotoutumiseen.

Haussa olevat koulutuksemme löytyvät hakukalenterista.

Tärkeää lisäkoulutusta

Tarjoamme ammatillista lisäkoulutusta työelämässä jo oleville ammattilaisille. SDO:lla on Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä vaativan erityisen tuen tehtävä. Lisäksi tarjonnassamme ovat myös vapaan sivistystyön koulutus sekä oman oppisopimustoimiston tarjoamat palvelut.

Suomen Diakoniaopisto Oy:n perustaneita säätiöitä yhdistää kristilliseen lähimmäisenrakkauteen perustuva yhteinen arvopohja, joka ohjaa myös oppilaitoksen toimintaa.