Työvoimakoulutuksen tavoitteena on usein suorittaa tutkinnon osia perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta. Koulutus voi sisältää myös oppimisvalmiuksia tukevia opintoja tai yhteisiä tutkinnon osia, kuten suomen kieltä, digi- ja työelämätaitoja ja matematiikkaa. Työvoimakoulutus voi olla myös valmentavaa ja alalle orientoivaa koulutusta. Työvoimakoulutuksessa voit opiskella työttömyysetuudella, jos sen ehdot muutoin täyttyvät.

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille. Osa ryhmistä voi olla suunnattu erityisesti suomea toisena kielenä puhuville henkilöille. TE-palveluiden internetsivujen koulutusvahtipalvelun avulla voit tilata tiedot haussa olevista työvoimakoulutuksistamme sähköpostiisi. Koulutuksiin hakeudutaan te-palveluiden verkkosivujen kautta. Hakemuksen tehnyt sitoutuu osallistumaan valintaprosessiin ja ottamaan paikan vastaan koulutuksessa, jos tulee valituksi. Valittujen opiskelijoiden tulee suorittaa opinnot keskeytyksettä.

Tarkista tällä hetkellä haussa olevat työvoimakouluksemme!

 

Lähihoitaja (koko tutkinto)

Voit opiskella koko sosiaali- ja terveysalan tutkinnon työvoimakoulutuksena. Tässä työvoimakoulutuksessa voit valita yhden seuraavista osaamisaloista: Ikääntyvien hoidon ja kuntoutuksen osaamisala tai Vammaistyön osaamisala. Viimeisin ryhmä on aloittanut 21.11.2022. Seuraavan ryhmän aloituksesta ei ole vielä päätetty.

Lisätietoa lähihoitajatutkinnosta ja sen rakenteesta › 

Lähihoitajan pakolliset ammatilliset opinnot

Tässä koulutuksessa opiskelet osia sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta: Kasvun ja osallisuuden edistäminen (25 osp) ja 
Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen (30 osp). Koulutuksen jälkeen sinulla on mahdollisuus jatkaa opintoja Suomen Diakoniaopistossa: voit hakeutua suorittamaan sosiaali- ja terveysalan koko perustutkinto omaehtoisena koulutuksena tai oppisopimuksessa ja saada lähihoitajan pätevyyden. Voit myös työllistyä alalle suoraan tämän koulutuksen jälkeen avustaviin tehtäviin sote-alalle, esimerkiksi hoiva-avustajaksi. Seuraavan koulutuksen suunnitelmat: haku huhti-kesäkuussa 2023, koulutuksen kesto 08/2023 – 06/2024. Kielitaitovaatimus on B1.1.

Lisätietoa lähihoitajatutkinnosta ja sen rakenteesta › 

Hoiva-avustaja

Opiskelet osia sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta: Kasvun ja osallisuuden edistäminen (25 osp) ja Ikääntyvien osallisuuden edistäminen (35 osp). Koulutuksen jälkeen sinulla on mahdollisuus työllistyä hoiva-avustajan tehtäviin. Voit myös jatkaa opintoja Suomen Diakoniaopistossa: voit hakeutua suorittamaan sosiaali- ja terveysalan koko perustutkinto omaehtoisena koulutuksena tai oppisopimuksessa ja saada lähihoitajan pätevyyden. Seuraava koulutus haussa 23.11.2022 31.1.2023, koulutuksen kesto 7.3.2023 – 6.9.2024. Kielitaitovaatimus on A2.1

Varhaiskasvatuksen avustaja

Varhaiskasvatuksen avustajan koulutuksessa suoritetaan tutkinnon osia kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnosta, varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisalasta: Ammatillinen kohtaaminen (15 osaamispistettä) ja Lapsen kasvun, hyvinvoinnin ja oppimisen edistäminen (40 osaamispistettä). Koulutuksen jälkeen voit työllistyä päiväkodin avustaviin tehtäviin tai lastenhoitajan sijaisuuksiin. Sinulla on myös mahdollisuus suorittaa koko kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto ja saada lastenohjaajan pätevyys.

Seuraava koulutus haussa touko-elokuussa 2023. Koulutuksen kesto 09/2023 – 09/2024. Ryhmä on suunnattu suomea toisena kielenä puhuville. Kielitaitovaatimus on A2.2.

Lisätietoa lastenohjaajan perustutkinnosta ja rakenteesta ›

 

Lounaskokki

Tässä koulutuksessa voit opiskella tutkinnon osia ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta: Ravitsemispalveluissa toimiminen (20 osaamispistettä) ja Lounasruokien valmistus (40 osaamispistettä).  Lisäksi henkilökohtaisen suunnitelman mukaan valitaan yksi 10 osaamispisteen tutkinnonosa: Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot tai Kahvilapalvelut tai Katu- ja pikaruokapalvelut.

Lounaskokin koulutus antaa hyvät valmiudet työllistyä ensin avustaviin ja kokemuksen karttuessa yhä vastuullisempiin kokin tehtäviin. Monipuolinen ravintola- ja catering-ala tarjoaa loputtomia oppimismahdollisuuksia ruoanlaitosta ja ruokakulttuurista kiinnostuneille. Koulutuksen jälkeen sinulla on myös mahdollisuus hakeutua suorittamaan koko ravintola- ja cateringalan perustutkinto. Seuraava koulutus on haussa 14.12.22-15.2.2023. Koulutuksen kesto 13 kk.

Lisätietoa kokin tutkinnosta ja sen rakenteesta

 

Kahvilatyöntekijä / pikaruokatyöntekijä

Koulutuksessa opiskellaan ruoanvalmistuksen perusteita, asiakaspalvelua, kassatyöskentelyä ja hygieniaosaamista. Koulutuksessa suoritetaan Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon pakollinen tutkinnonosa “Ravitsemispalveluissa toimiminen”. Toisen tutkinnonosan valitset oman kiinnostuksesi mukaan: Kahvilapalvelut tai Katu- ja pikaruokapalvelut Koulutuksen jälkeen sinulla on myös mahdollisuus hakeutua suorittamaan koko ravintola- ja cateringalan perustutkinto. Seuraava koulutus alkaa tammikuussa 2023.  

Lisätietoa kokin tutkinnosta ja sen rakenteesta

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan koulutus (toimitilahuoltaja, ammattitutkinnon osia)

Tässä koulutuksessa opit suunnittelemaan ja toteuttamaan ammattitaitoisesti puhtauspalveluja esimerkiksi oppilaitoksissa, ikäihmisten palvelutaloissa, uimahalleissa, hotelleissa sekä asuin- ja toimistotiloissa. Koulutuksen aikana suoritetaan seuraavat tutkinnon osat Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan toimitilahuoltaja ammattitutkinnosta:   Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen (15 osaamispistettä) ja Ylläpitosiivouspalvelu (45 osaamispistettä). Lisäksi voit suorittaa muita tutkinnonosia riippuen lähtötasostasi ja osaamisestasi. Työvoimakoulutuksen jälkeen voit hakea opiskelemaan koko toimitilahuoltajan ammattitutkintoa tai esimerkiksi laitoshuoltajaksi. Seuraava koulutus alkaa helmikuussa 2023, hakuaika 2.11. – 20.12.2022.

 

Lääkehoidon osaamisen perusteet -lupakoulutus, LOVe LOP

Lupakoulutuksen tavoitteena on vahvistaa ajantasaista lääkehoidon osaamista, edistää turvallisen lääkehoidon periaatteiden toteutumista käytännön työtehtävissä ja vahvistaa valmiuksia toimia sosiaali- ja terveysalalla.

Tämän kurssin avulla voit saada teoreettiset valmiudet lääkehoidon peruslupaan, PKV-lupaan ja rokotuslupaan. Testin hyväksytysti suorittaneet saavat todistuksen lääkehoidon osaamisesta. Kurssin jälkeen voit suorittaa lääkehoidon osaamisen näytön työpaikalla.

Seuraavassa koulutuksessa 6.3 -31.3.2023 mukana myös uravalmennusosio. Koulutus haussa 7.12.2022- 5.2.2023.

 

Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus, TUVA

Järjestämme TUVA-koulutusta työvoimakoulutuksena erilaisille kohderyhmille:

Vieraskielisille, kielitaitovaatimus A1.3.

  • Sisältö: suomen kielen ja opiskeluvalmiuksien vahvistaminen, eri ammatteihin tutustuminen
  • Koulutuksen hakuaikataulu:
    • Hakemus tehty viimeistään 2.3.2023: valintapäivä 9.3.2023. Opintojen aloitus 27.3.2023.
    • Hakemus tehty viimeistään 7.6.2023: valintapäivä 12.6.2023 Opintojen aloitus 8.8.2023.

Aikuisille, kielitaitovaatimus B1.1.

    • Kohderyhmänä on aikuiset tai nuoret aikuiset (vähintään 20-vuotiaat), jotka tarvitsevat valmiuksia ja ohjausta löytääkseen uuden ammatillisen polun. Koulutuksesta hyötyvät esimerkiksi pidempään työttöminä olleet henkilöt tai henkilöt, joilla on ollut vaikeuksia työllistyä omaan ammattiin. Tämä on myös hyvä jatkopolku kuntouttavaan työtoimintaan osallistuville. 
    • Koulutus alkaa 13.3.2023. Hakuaika on 19.12.-14.2.2023. 

 

Kiinnostuitko?

Hakupalvelumme auttaa Sinua!

Hae koulutuksiin

Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus, TUVA (aikuisille), Suomen Diakoniaopisto Oy

Paikka

Helsinki

Hakuaika päättyy

14.02.2023

Haluatko miettiä ohjatusti omaa ammatillista suuntaa ja vahvistaa opiskeluvalmiuksiasi? Kiinnostaako kouluttautuminen uudelle alalle, mutta et ole varma valinnasta ja edellisestä opiskelusta tai työssäkäynnistä on kulunut jo jonkin aikaa?TUVA-koulutuksen aikana tutustut eri aloihin ja koulutuksiin, hankit opiskelutaitoja, vahvistat arjen hallintaa ja perehdyt koulutukseen hakemiseen. Koulutuks...

Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus, TUVA (vieraskielisille), Suomen Diakoniaopisto Oy

Paikka

Helsinki

Hakuaika päättyy

02.03.2023

Haluatko vahvistaa suomen kieltä ja tutustua eri ammatteihin ennen kuin haet opiskelemaan?TUVA-koulutuksen aikana tutustut eri aloihin ja koulutuksiin, hankit opiskelutaitoja ja perehdyt koulutukseen hakemiseen. Koulutuksessa on paljon suomen kielen opintoja. Koulutuksen jälkeen tavoitteena on jatkaa opintoja ammatilliseen koulutukseen tai lukioon. Koulutus on kokopäiväistä opiskelua, opiskelet ...

Lounaskokki, Suomen Diakoniaopisto Oy

Paikka

Helsinki

Hakuaika päättyy

15.02.2023
Haaveiletko työstä ravintola-alalla? Voisiko oma työpaikkasi olla lounasravintolassa tai vanhustenpalvelutalon keittiössä? Haluatko opiskella työvaltaisesti ja oppia kokin taitoja? Lounaskokin koulutus antaa hyvät valmiudet työllistyä ensin avustaviin ja kokemuksen karttuessa yhä vastuullisempiin kokin tehtäviin. Monipuolinen ravintola- ja catering-ala tarjoaa loputtomia oppimismahdollisuuksia ru...

Haaveiletko työstä ravintola-alalla? Voisiko oma työpaikkasi olla lounasravintolassa tai vanhustenpalvelutalon keittiössä? Haluatko opiskella työvaltaisesti ja oppia kokin taitoja? Lounaskokin koulutus antaa hyvät valmiudet työllistyä ensin avustaviin ja kokemuksen karttuessa yhä vastuullisempiin kokin tehtäviin. Monipuolinen ravintola- ja catering-ala tarjoaa loputtomia oppimismahdollisuuksia ru...

Lääkehoidon osaamisen perusteet -lupakoulutus LOVe LOP uravalmennuksella, Suomen Diakoniaopisto Oy

Paikka

Helsinki

Hakuaika päättyy

05.02.2023

Tietoa koulutuksestaOnko sinulla sosiaali- ja terveysalan koulutus, mutta tarvitset kertausta lääkehoidon teoria- ja lääkelaskuopinnoissa? Haluatko päivittää osaamistasi työllistyäksesi hoitoalalle esimerkiksi pitkien perhevapaiden ja muissa tehtävissä työskentelyn jälkeen, sekä samalla pohtia vertaisryhmässä ammatillisia tavoitteitasi ja urasuunnitelmiasi?Lääkehoidon osaamisen perusteet (LOV...

Toimitilahuoltaja (puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan at:n kaksi osaa), Suomen Diakoniaopisto Oy

Paikka

Helsinki

Hakuaika päättyy

28.02.2023

Kiinnostaako siivoustyö ja haluatko työllistyä nopeasti? Vai onko sinulla jo työkokemusta siivousalasta, mutta haluaisit vahvistaa ammattitaitoasi ja suomen kieltä? Ovatko puhtauspalvelualan opinnot jääneet kesken ja haluat jatkaa opiskelua?Puhtausalalla pääset työskentelemään erilaisissa asiakaskohteissa. Työssä tarvitset itsenäistä työotetta, huolellisuutta ja vastuullisuutta. Tässä koulutu...