Työvoimakoulutuksen tavoitteena on usein suorittaa tutkinnon osia perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta. Koulutus voi sisältää myös oppimisvalmiuksia tukevia opintoja tai yhteisiä tutkinnon osia, kuten suomen kieltä, digi- ja työelämätaitoja ja matematiikkaa. Työvoimakoulutus voi olla myös valmentavaa ja alalle orientoivaa koulutusta. Työvoimakoulutuksessa voit opiskella työttömyysetuudella, jos sen ehdot muutoin täyttyvät.

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille. Osa ryhmistä voi olla suunnattu erityisesti suomea toisena kielenä puhuville henkilöille. TE-palveluiden internetsivujen koulutusvahtipalvelun avulla voit tilata tiedot haussa olevista työvoimakoulutuksistamme sähköpostiisi. Koulutuksiin hakeudutaan te-palveluiden verkkosivujen kautta. Hakemuksen tehnyt sitoutuu osallistumaan valintaprosessiin ja ottamaan paikan vastaan koulutuksessa, jos tulee valituksi. Valittujen opiskelijoiden tulee suorittaa opinnot keskeytyksettä.

Tarkista tällä hetkellä haussa olevat työvoimakouluksemme!

 

Lähihoitaja (koko tutkinto)

Voit opiskella koko sosiaali- ja terveysalan tutkinnon työvoimakoulutuksena. Tässä työvoimakoulutuksessa voit valita yhden seuraavista osaamisaloista: Ikääntyvien hoidon ja kuntoutuksen osaamisala tai Vammaistyön osaamisala. Koulutuksen kesto 21.11.2022 – 30.5.2025. Seuraava ryhmä on suunnattu suomea toisena kielenä puhuville, kielitaitovaatimus A2.2. Hakuaika 31.8.- 30.10.2022

Lisätietoa lähihoitajatutkinnosta ja sen rakenteesta › 

Lähihoitajan pakolliset ammatilliset opinnot

Tässä koulutuksessa opiskelet osia sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta. Koulutuksen jälkeen sinulla on mahdollisuus jatkaa opintoja Suomen Diakoniaopistossa: voit hakeutua suorittamaan sosiaali- ja terveysalan koko perustutkinto omaehtoisena koulutuksena tai oppisopimuksessa ja saada lähihoitajan pätevyyden. Voit myös työllistyä alalle suoraan tämän koulutuksen jälkeen avustaviin tehtäviin hoiva-avustajaksi.

Vuonna 2022 koulutuksessa on kaksi aloitusta: 10.1. ja 9.8. Suoritettavat tutkinnonosat: Kasvun ja osallisuuden edistäminen (25 osp) ja Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen (30 osp)

Lisätietoa lähihoitajatutkinnosta ja sen rakenteesta › 

 

Varhaiskasvatuksen avustaja

Varhaiskasvatuksen avustajan koulutuksessa suoritetaan tutkinnon osia kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnosta, varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisalasta: Ammatillinen kohtaaminen (15 osaamispistettä) ja Lapsen kasvun, hyvinvoinnin ja oppimisen edistäminen (40 osaamispistettä). Koulutuksen jälkeen voit työllistyä päiväkodin avustaviin tehtäviin tai lastenhoitajan sijaisuuksiin. Sinulla on myös mahdollisuus suorittaa koko kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto ja saada lastenohjaajan pätevyys.

Seuraava koulutus haussa touko-elokuussa 2023. Koulutuksen kesto 09/2023 – 09/2024. Ryhmä on suunnattu suomea toisena kielenä puhuville. Kielitaitovaatimus on A2.2.

Lisätietoa lastenohjaajan perustutkinnosta ja rakenteesta ›

 

Lounaskokki

Tässä koulutuksessa voit opiskella tutkinnon osia ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta: Ravitsemispalveluissa toimiminen (20 osaamispistettä) ja Lounasruokien valmistus (40 osaamispistettä).  Lisäksi henkilökohtaisen suunnitelman mukaan valitaan yksi 10 osaamispisteen tutkinnonosa: Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot tai Kahvilapalvelut tai Katu- ja pikaruokapalvelut.

Lounaskokin koulutus antaa hyvät valmiudet työllistyä ensin avustaviin ja kokemuksen karttuessa yhä vastuullisempiin kokin tehtäviin. Monipuolinen ravintola- ja catering-ala tarjoaa loputtomia oppimismahdollisuuksia ruoanlaitosta ja ruokakulttuurista kiinnostuneille. Koulutuksen jälkeen sinulla on myös mahdollisuus hakeutua suorittamaan koko ravintola- ja cateringalan perustutkinto.

Vuonna 2022 koulutuksessa on kaksi aloitusta 25.4. ja 14.11. Koulutuksen kesto 13 kk. Koulutuksiin on auki haut n. 2 -3 kk ennen aloitusta. Kielitaitovaatimus on A2.2.

Lisätietoa kokin tutkinnosta ja sen rakenteesta

 

Kahvilatyöntekijä / pikaruokatyöntekijä

Koulutuksessa opiskellaan ruoanvalmistuksen perusteita, asiakaspalvelua, kassatyöskentelyä ja hygieniaosaamista. Koulutuksessa suoritetaan Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon pakollinen tutkinnonosa “Ravitsemispalveluissa toimiminen”. Toisen tutkinnonosan valitset oman kiinnostuksesi mukaan: Kahvilapalvelut tai Katu- ja pikaruokapalvelut Koulutuksen jälkeen sinulla on myös mahdollisuus hakeutua suorittamaan koko ravintola- ja cateringalan perustutkinto.

Vuonna 2022 koulutuksessa on kaksi aloitusta 21.3. ja 3.10. Kouluksen kesto 6 kk. Koulutuksiin on auki haut n. 2 -3 kk ennen aloitusta. Kielitaitovaatimus on A2.2.

Lisätietoa kokin tutkinnosta ja sen rakenteesta

 

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan koulutus (toimitilahuoltaja, ammattitutkinnon osia)

Tässä koulutuksessa opit suunnittelemaan ja toteuttamaan ammattitaitoisesti puhtauspalveluja esimerkiksi oppilaitoksissa, ikäihmisten palvelutaloissa, uimahalleissa, hotelleissa sekä asuin- ja toimistotiloissa. Koulutuksen aikana suoritetaan seuraavat tutkinnon osat Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan toimitilahuoltaja ammattitutkinnosta:   Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen (15 osaamispistettä) ja Ylläpitosiivouspalvelu (45 osaamispistettä). Lisäksi voit suorittaa muita tutkinnonosia riippuen lähtötasostasi ja osaamisestasi. Työvoimakoulutuksen jälkeen voit hakea opiskelemaan koko toimitilahuoltajan ammattitutkintoa tai esimerkiksi laitoshuoltajaksi.

Vuonna 2022 koulutuksessa on kaksi aloitusta 25.4. ja 3.10. Koulutuksen kesto 13 kk. Koulutuksiin on auki haut n. 2 -3 kk ennen aloitusta. Kielitaitovaatimus on A2.2.

 

Lääkehoidon osaamisen perusteet -lupakoulutus, LOVe LOP

Lupakoulutuksen tavoitteena on vahvistaa ajantasaista lääkehoidon osaamista, edistää turvallisen lääkehoidon periaatteiden toteutumista käytännön työtehtävissä ja vahvistaa valmiuksia toimia sosiaali- ja terveysalalla.

Tämän kurssin avulla voit saada teoreettiset valmiudet lääkehoidon peruslupaan, PKV-lupaan ja rokotuslupaan. Testin hyväksytysti suorittaneet saavat todistuksen lääkehoidon osaamisesta. Kurssin jälkeen voit suorittaa lääkehoidon osaamisen näytön työpaikalla.

Seuraavan kerran koulutus on suunnitteilla alkuvuodelle 2023. Haku 2-3 kk ennen aloitusta

Tutustumisjakso hyvinvointi- ja palvelualoihin (20-29 v)

Suomen Diakoniaopisto järjestää syksyllä 2022 uudenlaisen kuukauden mittaisen työvoimakoulutuksen 20-29-vuotiaille nuorille: Tutustumisjakso hyvinvointi- ja palvelualoille. Koulutus järjestetään yhteistyössä Vamos-palveluiden ja Diakonissalaitoksen kanssa.

Ryhmiä on tulossa kaksi:.

  • Ryhmä 1. koulutus 3.10.-28.10.2022: hakuaika 2.8.-18.9. 
  • Ryhmä 2. koulutus 7.11.-2.12.2022: hakuaika 19.9.-23.10.

Lisätietoa tutustumisjakso -koulutuksesta

Kiinnostuitko?

Hakupalvelumme auttaa Sinua!

Hae koulutuksiin

Lounaskokki, Suomen Diakoniaopisto Oy

Paikka

Helsinki

Hakuaika päättyy

11.10.2022
Haaveiletko työstä ravintola-alalla? Voisiko oma työpaikkasi olla lounasravintolassa tai vanhustenpalvelutalon keittiössä? Haluatko opiskella työvaltaisesti ja oppia kokin taitoja? Lounaskokin koulutus antaa hyvät valmiudet työllistyä ensin avustaviin ja kokemuksen karttuessa yhä vastuullisempiin kokin tehtäviin. Monipuolinen ravintola- ja catering-ala tarjoaa loputtomia oppimismahdollisuuksia ru...

Haaveiletko työstä ravintola-alalla? Voisiko oma työpaikkasi olla lounasravintolassa tai vanhustenpalvelutalon keittiössä? Haluatko opiskella työvaltaisesti ja oppia kokin taitoja? Lounaskokin koulutus antaa hyvät valmiudet työllistyä ensin avustaviin ja kokemuksen karttuessa yhä vastuullisempiin kokin tehtäviin. Monipuolinen ravintola- ja catering-ala tarjoaa loputtomia oppimismahdollisuuksia ru...

Lähihoitajakoulutus maahanmuuttajille (vanhus- tai vammaistyö), Suomen Diakoniaopisto Oy

Paikka

Helsinki

Hakuaika päättyy

30.10.2022

Haluatko tehdä arvokasta työtä vanhusten tai vammaisten kanssa? Tule Suomen Diakoniaopistoon opiskelemaan lähihoitajaksi. Nyt sinulla on harvinainen mahdollisuus opiskella koko sosiaali- ja terveysalan tutkinto työvoimakoulutuksena! Tässä koulutuksessa saat opiskella työttömyysetuudella (+ kulukorvaus), jos sen ehdot muutoin täyttyvät.Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto muodostuu ammatillis...

Tutustumisjakso hyvinvointi- ja palvelualoihin (20-29 v), Suomen Diakoniaopisto Oy

Paikka

Helsinki

Hakuaika päättyy

23.10.2022

Tietoa koulutuksestaTämä kuukauden mittainen koulutus tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tunnustella opiskeluarkea ja miettiä toiminnallisesti “Olisiko työskentely ihmisten parissa sun juttu?”.Toivomme, että sinulla on kiinnostusta tutustua sosiaali- ja terveysalan eri asiakasryhmiin sekä ammatilliseen koulutukseen tai muihin Suomen Diakoniaopiston tarjoamiin hyvinvointi- ja palvelualoihin...