Työvoimakoulutuksen tavoitteena on usein suorittaa tutkinnon osia perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta. Koulutus voi sisältää myös oppimisvalmiuksia tukevia opintoja tai yhteisiä tutkinnon osia, kuten suomen kieltä, digi- ja työelämätaitoja ja matematiikkaa. Työvoimakoulutus voi olla myös valmentavaa ja alalle orientoivaa koulutusta. Työvoimakoulutuksessa voit opiskella työttömyysetuudella, jos sen ehdot muutoin täyttyvät.

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille. Osa ryhmistä voi olla suunnattu erityisesti suomea toisena kielenä puhuville henkilöille. TE-palveluiden Internetsivujen koulutusvahtipalvelun avulla voit tilata tiedot haussa olevista työvoimakoulutuksistamme sähköpostiisi. Koulutuksiin hakeudutaan te-palveluiden verkkosivujen kautta. Hakemuksen tehnyt sitoutuu osallistumaan valintaprosessiin ja ottamaan paikan vastaan koulutuksessa, jos tulee valituksi. Valittujen opiskelijoiden tulee suorittaa opinnot keskeytyksettä.

Tarkista tällä hetkellä haussa olevat työvoimakouluksemme!

 

Hoiva-avustaja / lähihoitajan pakolliset ammatilliset opinnot

Tässä koulutuksessa opiskelet osia sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta. Koulutuksen jälkeen sinulla on mahdollisuus jatkaa opintoja Suomen Diakoniaopistossa: voit hakeutua suorittamaan sosiaali- ja terveysalan koko perustutkinto omaehtoisena koulutuksena tai oppisopimuksessa ja saada lähihoitajan pätevyyden. Voit myös työllistyä alalle suoraan tämän koulutuksen jälkeen avustaviin tehtäviin hoiva-avustajaksi.

Lisätietoa lähihoitajatutkinnosta ja sen rakenteesta ›

Seuraava koulutus haussa loka-marraskuussa 2021. Koulutus alkaa tammikuussa 2022. Ryhmä on suunnattu suomea toisena kielenä puhuville. Kielitaitovaatimus on A2.2.

Lounaskokki

Tässä koulutuksessa voit opiskella tutkinnon osia ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta. Lounaskokin koulutus antaa hyvät valmiudet työllistyä ensin avustaviin ja kokemuksen karttuessa yhä vastuullisempiin kokin tehtäviin. Monipuolinen ravintola- ja catering-ala tarjoaa loputtomia oppimismahdollisuuksia ruoanlaitosta ja ruokakulttuurista kiinnostuneille. Koulutuksen jälkeen sinulla on myös mahdollisuus hakeutua suorittamaan koko ravintola- ja cateringalan perustutkinto.

Lisätietoa kokin tutkinnosta ja sen rakenteesta

Seuraava koulutus haussa touko-elokuussa 2021. Koulutus alkaa syyskuussa 2021. Kielitaitovaatimus on A2.2.

Toimitilahuoltajan osatutkinto

Koulutuksen aikana suoritetaan tutkinnon osia puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnosta. Opiskelet muun muassa siivousmenetelmiä ja -välineitä, siivouskoneiden ja puhdistusaineiden käyttöä ja asiakaspalvelua. Koulutuksessa opiskellaan paljon käytännönläheisesti työpaikoilla.  Koulutuksen jälkeen voit työllistyä puhtausalalle tai sinulla on mahdollisuus hakeutua suorittamaan koko puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto.

Lisätietoa toimitilahuoltajan tutkinnosta ja sen rakenteesta

Varhaiskasvatuksen avustaja

Varhaiskasvatuksen avustajan koulutuksessa suoritetaan tutkinnon osia kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnosta, varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisalasta. Koulutuksen jälkeen voit työllistyä päiväkodin avustaviin tehtäviin tai sijaisuuksiin. Sinulla on myös mahdollisuus suorittaa koko kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto ja saada lastenohjaajan pätevyys.

Lisätietoa lastenohjaajan perustutkinnosta ja rakenteesta ›

Seuraava koulutus haussa touko-elokuussa 2021. Koulutus alkaa syyskuussa 2021. Ryhmä on suunnattu suomea toisena kielenä puhuville. Kielitaitovaatimus on A2.2.

Startti-koulutukset

Suomen Diakoniaopisto järjestää valmentavia työvoimakoulutuksia, joiden tavoitteena on tutustuminen hyvinvointi- ja palvelualoihin. Tavoitteena on parantaa opiskelu- ja kielitaitoa, ja että opiskelijalla on koulutuksen jälkeen paremmat mahdollisuudet päästä opiskelemaan haluamiinsa ammatillisiin opintoihin.

Seuraava koulutus on Startti sosiaali- ja terveysalalle, haussa touko-elokuussa 2021. Koulutus alkaa elokuussa 2021. Ryhmä on suunnattu suomea toisena kielenä puhuville. Kielitaitovaatimus on A2.1.

Lääkehoidon osaamisen perusteet -lupakoulutus, LOVe LOP

Lupakoulutuksen tavoitteena on vahvistaa ajantasaista lääkehoidon osaamista, edistää turvallisen lääkehoidon periaatteiden toteutumista käytännön työtehtävissä ja vahvistaa valmiuksia toimia sosiaali- ja terveysalalla.

Tämän kurssin avulla voit saada teoreettiset valmiudet lääkehoidon peruslupaan, PKV-lupaan ja rokotuslupaan. Testin hyväksytysti suorittaneet saavat todistuksen lääkehoidon osaamisesta. Suoritus on voimassa pääsääntöisesti viisi vuotta. Kurssin jälkeen voit suorittaa lääkehoidon osaamisen näytön työpaikalla.

Seuraava koulutus haussa kesä-elokuussa 2021. Koulutus järjestetään 13.-24.9.2021.

Kiinnostuitko?

Hakupalvelumme auttaa Sinua!

Hae koulutuksiin

Lääkehoidon osaamisen perusteet lupakoulutus - LOVe LOP, Suomen Diakoniaopisto Oy

Paikka

Helsinki

Hakuaika päättyy

29.08.2021

Tietoa koulutuksesta Onko sinulla sosiaali- ja terveysalan koulutus, mutta tarvitset kertausta lääkehoidon teoria- ja lääkelaskuopinnoissa? Haluatko päivittää osaamistasi työllistyäksesi hoitoalalle esimerkiksi pitkien perhevapaiden ja muissa tehtävissä työskentelyn jälkeen? Lääkehoidon osaamisen perusteet (LOVe LOP) lupakoulutuksen tavoitteena on vahvistaa ajantasaista lääkehoidon osaamista, ed...

Lounaskokki, Suomen Diakoniaopisto Oy

Paikka

Helsinki

Hakuaika päättyy

05.09.2021

Haaveiletko työstä ravintola-alalla? Voisiko oma työpaikkasi olla lounasravintolassa tai vanhustenpalvelutalon keittiössä? Haluatko opiskella työvaltaisesti ja oppia kokin taitoja? Lounaskokin koulutus antaa hyvät valmiudet työllistyä ensin avustaviin ja kokemuksen karttuessa yhä vastuullisempiin kokin tehtäviin.Monipuolinen ravintola- ja catering-ala tarjoaa loputtomia oppimismahdollisuuksia ...

Avustajaksi päiväkotiin -koulutus maahanmuuttajille, Suomen Diakoniaopisto Oy

Paikka

Helsinki

Hakuaika päättyy

08.08.2021

Kiinnostaako työ lasten parissa päiväkodissa?Varhaiskasvatuksen avustaja -koulutuksessa suoritetaan Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon, varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisalasta seuraavat tutkinnon osat:- Ammatillinen kohtaaminen (15 osaamispistettä) - Lapsen kasvun, hyvinvoinnin ja oppimisen edistäminen (40 osaamispistettä)Koulutus sisältää lisäksi henkilökohtaisen suunnitelm...

Startti sosiaali- ja terveysalalle maahanmuuttajille, Suomen Diakoniaopisto Oy

Paikka

Helsinki

Hakuaika päättyy

01.08.2021

Haluatko tutustua sosiaali- ja terveysalaan ja vahvistaa kielitaitoasi? Kiinnostaako tulevaisuudessa arvokas työ vanhusten tai vammaisten kanssa?Koulutuksen kesto ja sisältö: Koulutuksen kesto on 30.8.-17.12.2021 Koulutuksen tavoitteena on perehdyttää lähihoitajan ja hoiva-avustajan työhön sekä opiskeluun. Koulutus on tarkoitettu alalle hakeutumassa oleville maahanmuuttajataustaisille henkilöi...