Työvoimakoulutuksen tavoitteena on usein suorittaa tutkinnon osia perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta. Koulutus voi sisältää myös oppimisvalmiuksia tukevia opintoja tai yhteisiä tutkinnon osia, kuten suomen kieltä, digi- ja työelämätaitoja ja matematiikkaa. Työvoimakoulutus voi olla myös valmentavaa ja alalle orientoivaa koulutusta. Työvoimakoulutuksessa voit opiskella työttömyysetuudella, jos sen ehdot muutoin täyttyvät.

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille. Osa ryhmistä voi olla suunnattu erityisesti suomea toisena kielenä puhuville henkilöille. TE-palveluiden internetsivujen koulutusvahtipalvelun avulla voit tilata tiedot haussa olevista työvoimakoulutuksistamme sähköpostiisi. Koulutuksiin hakeudutaan te-palveluiden verkkosivujen kautta. Hakemuksen tehnyt sitoutuu osallistumaan valintaprosessiin ja ottamaan paikan vastaan koulutuksessa, jos tulee valituksi. Valittujen opiskelijoiden tulee suorittaa opinnot keskeytyksettä. Alla on tietoa SDO:lla järjestettävästä työvoimakoulutuksesta ja alustavaa tietoa alkavista koulutuksista.

Tarkista tällä hetkellä haussa olevat työvoimakouluksemme!

 

Lähihoitaja (koko tutkinto)

Voit opiskella koko sosiaali- ja terveysalan tutkinnon työvoimakoulutuksena. Tässä työvoimakoulutuksessa voit valita yhden seuraavista osaamisaloista: Ikääntyvien hoidon ja kuntoutuksen osaamisala tai Vammaistyön osaamisala. Viimeisin ryhmä on aloittanut 21.11.2022. Seuraavan ryhmän aloituksesta ei ole vielä päätetty.

Lisätietoa lähihoitajatutkinnosta ja sen rakenteesta › 

Lähihoitajan pakolliset ammatilliset opinnot

Tässä koulutuksessa opiskelet osia sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta: Kasvun ja osallisuuden edistäminen (25 osp) ja 
Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen (30 osp). Koulutuksen jälkeen sinulla on mahdollisuus jatkaa opintoja Suomen Diakoniaopistossa: voit hakeutua suorittamaan sosiaali- ja terveysalan koko perustutkinto omaehtoisena koulutuksena tai oppisopimuksessa ja saada lähihoitajan pätevyyden. Voit myös työllistyä alalle suoraan tämän koulutuksen jälkeen avustaviin tehtäviin sote-alalle, esimerkiksi hoiva-avustajaksi.

Todennäköisesti vuonna 2023 ei ole alkamassa uutta ryhmää.

Lisätietoa lähihoitajatutkinnosta ja sen rakenteesta › 

Hoiva-avustaja

Opiskelet osia sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta: Kasvun ja osallisuuden edistäminen (25 osp) ja Ikääntyvien osallisuuden edistäminen (35 osp). Koulutuksen jälkeen sinulla on mahdollisuus työllistyä hoiva-avustajan tehtäviin. Voit myös jatkaa opintoja Suomen Diakoniaopistossa: voit hakeutua suorittamaan sosiaali- ja terveysalan koko perustutkinto omaehtoisena koulutuksena tai oppisopimuksessa ja saada lähihoitajan pätevyyden.  

Todennäköisesti vuonna 2023 ei ole alkamassa uutta ryhmää. 

Varhaiskasvatuksen avustaja

Varhaiskasvatuksen avustajan koulutuksessa suoritetaan tutkinnon osia kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnosta, varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisalasta: Ammatillinen kohtaaminen (15 osaamispistettä) ja Lapsen kasvun, hyvinvoinnin ja oppimisen edistäminen (40 osaamispistettä). Koulutuksen jälkeen voit työllistyä päiväkodin avustaviin tehtäviin tai lastenhoitajan sijaisuuksiin. Sinulla on myös mahdollisuus suorittaa koko kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto ja saada lastenohjaajan pätevyys.

Seuraava koulutus haussa touko-elokuussa 2023. Koulutuksen kesto 09/2023 – 09/2024. Ryhmä on suunnattu suomea toisena kielenä puhuville. Kielitaitovaatimus on A2.2.

Lisätietoa lastenohjaajan perustutkinnosta ja rakenteesta ›

Lounaskokki

Tässä koulutuksessa voit opiskella tutkinnon osia ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta: Ravitsemispalveluissa toimiminen (20 osaamispistettä) ja Lounasruokien valmistus (40 osaamispistettä).  Lisäksi henkilökohtaisen suunnitelman mukaan valitaan yksi 10 osaamispisteen tutkinnonosa: Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot tai Kahvilapalvelut tai Katu- ja pikaruokapalvelut.

Lounaskokin koulutus antaa hyvät valmiudet työllistyä ensin avustaviin ja kokemuksen karttuessa yhä vastuullisempiin kokin tehtäviin. Monipuolinen ravintola- ja catering-ala tarjoaa loputtomia oppimismahdollisuuksia ruoanlaitosta ja ruokakulttuurista kiinnostuneille. Koulutuksen jälkeen sinulla on myös mahdollisuus hakeutua suorittamaan koko ravintola- ja cateringalan perustutkinto.

Seuraava koulutus alkaa 13.11.2023. Koulutukseen voi hakea syksyllä 2023. Koulutuksen kesto on 13 kk.

Lisätietoa kokin tutkinnosta ja sen rakenteesta

Kahvilatyöntekijä / pikaruokatyöntekijä

Koulutuksessa opiskellaan ruoanvalmistuksen perusteita, asiakaspalvelua, kassatyöskentelyä ja hygieniaosaamista. Koulutuksessa suoritetaan Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon pakollinen tutkinnonosa “Ravitsemispalveluissa toimiminen”. Toisen tutkinnonosan valitset oman kiinnostuksesi mukaan: Kahvilapalvelut tai Katu- ja pikaruokapalvelut Koulutuksen jälkeen sinulla on myös mahdollisuus hakeutua suorittamaan koko ravintola- ja cateringalan perustutkinto.

Seuraava koulutus alkaa 1.8.2023. Koulutukseen voi hakea 17.3. – 31.5.2023. Koulutuksen kesto on 6 kk. 

Lisätietoa kokin tutkinnosta ja sen rakenteesta

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan koulutus (toimitilahuoltaja, ammattitutkinnon osia)

Tässä koulutuksessa opit suunnittelemaan ja toteuttamaan ammattitaitoisesti puhtauspalveluja esimerkiksi oppilaitoksissa, ikäihmisten palvelutaloissa, uimahalleissa, hotelleissa sekä asuin- ja toimistotiloissa. Koulutuksen aikana suoritetaan seuraavat tutkinnon osat Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan toimitilahuoltaja ammattitutkinnosta:   Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen (15 osaamispistettä) ja Ylläpitosiivouspalvelu (45 osaamispistettä). Lisäksi voit suorittaa muita tutkinnonosia riippuen lähtötasostasi ja osaamisestasi. Työvoimakoulutuksen jälkeen voit hakea opiskelemaan koko toimitilahuoltajan ammattitutkintoa tai esimerkiksi laitoshuoltajaksi.

Seuraava koulutus alkaa 2.10.2023. Koulutukseen voi hakea syksyllä 2023. Koulutuksen kesto on 13 kuukautta.

Palvelutyöntekijä päivä- tai hoivakotiin (tutkinnon osia puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnosta / ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta)

Tässä koulutuksessa opit suunnittelemaan ja toteuttamaan ammattitaitoisesti puhtaus- ja ruokapalvelun tehtäviä esimerkiksi ikäihmisten palvelutaloissa, päiväkodeissa, sosiaali- ja terveydenhuollon laitoksissa ja kouluissa. Työssä tarvitset itsenäistä työotetta, huolellisuutta ja vastuullisuutta. Puhtausalalla pääset työskentelemään erilaisissa asiakaskohteissa.

Koulutuksen aikana suoritetaan seuraavat tutkinnon osat Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan toimitilahuoltaja ammattitutkinnosta: Ylläpitosiivouspalvelu (45 osaamispistettä), Laitoshuoltopalvelut (30 osaamispistettä) tai Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot (10 osaamispistettä) ravintola- ja cateringalan ammatillisesta perustutkinnosta.

Seuraava koulutus alkaa 1.8.2023. Koulutukseen voi hakea 17.3. – 31.5.2023. Koulutuksen kesto on 13 kk.

Lääkehoidon osaamisen perusteet -lupakoulutus, LOVe LOP

Lupakoulutuksen tavoitteena on vahvistaa ajantasaista lääkehoidon osaamista, edistää turvallisen lääkehoidon periaatteiden toteutumista käytännön työtehtävissä ja vahvistaa valmiuksia toimia sosiaali- ja terveysalalla.

Tämän kurssin avulla voit saada teoreettiset valmiudet lääkehoidon peruslupaan, PKV-lupaan ja rokotuslupaan. Testin hyväksytysti suorittaneet saavat todistuksen lääkehoidon osaamisesta. Kurssin jälkeen voit suorittaa lääkehoidon osaamisen näytön työpaikalla.

Tällä hetkellä ei ole tietoa seuraavasta lääkehoidon koulutuksesta.

Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus, TUVA

Työvoimakoulutuksena järjestettävä TUVA on tarkoitettu suomea toisena kielenä puhuville. Koulutuksen kielitaitovaatimus on A1.3. Koulutuksessa voit opiskella suomen kieltä ja vahvistaa opiskeluvalmiuksia. Lisäksi voit tutustua erilaisiin ammatteihin.

Seuraava koulutus alkaa 8.8.2023. Koulutukseen voi hakea 30.3. – 5.6.2023. Koulutuksen kesto on noin 10 kuukautta.

Lisätietoa TUVA-koulutuksesta 

 

Kiinnostuitko?

Hakupalvelumme auttaa Sinua!

Hae koulutuksiin

Lähihoitaja, Suomen Diakoniaopisto Oy

Paikka

Helsinki

Hakuaika päättyy

05.06.2023

Haluatko tehdä arvokasta työtä vanhusten tai vammaisten kanssa? Tule Suomen Diakoniaopistoon opiskelemaan lähihoitajaksi. Nyt sinulla on harvinainen mahdollisuus opiskella koko sosiaali- ja terveysalan tutkinto työvoimakoulutuksena! Tässä koulutuksessa saat opiskella työttömyysetuudella (+ kulukorvaus), jos sen ehdot muutoin täyttyvät.Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto muodostuu ammatilli...

Päiväkotiin töihin -koulutus maahanmuuttajille (varhaiskasvatuksen avustaja), Suomen Diakoniaopisto Oy

Paikka

Helsinki

Hakuaika päättyy

06.08.2023

Kiinnostaako työ lasten parissa päiväkodissa? Haaveiletko työstä ohjaamisen ja kasvattamisen ammattilaisena?Varhaiskasvatuksen avustaja -koulutuksessa suoritetaan kaksi tutkinnonosaa Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnosta: - Ammatillinen kohtaaminen (15 osaamispistettä) - Lapsen kasvun, hyvinvoinnin ja oppimisen edistäminen (40 osaamispistettä)Koulutus sisältää lisäksi henkilökohtaisen suu...

Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus, TUVA (vieraskielisille), Suomen Diakoniaopisto Oy

Paikka

Helsinki

Hakuaika päättyy

04.06.2023

Haluatko vahvistaa suomen kieltä ja tutustua eri ammatteihin ennen kuin haet opiskelemaan?TUVA-koulutuksen aikana tutustut eri aloihin ja koulutuksiin, hankit opiskelutaitoja ja perehdyt koulutukseen hakemiseen. Koulutuksessa on paljon suomen kielen opintoja. Koulutuksen jälkeen tavoitteena on jatkaa opintoja ammatilliseen koulutukseen tai lukioon. Koulutus on kokopäiväistä opiskelua, opiskelet ...