Ovatko tulevaisuudenhaaveesi vielä vähän epäselvät? Vai etkö yksikertaisesti ihan tiedä mikä sinua voisi kiinnostaa? Tarvitsetko erityistä tukea opiskeluun ja tulevaisuuden suunnitteluun? Tai haluatko vahvistaa arjenhallintaa, opiskelutaitoja, yhteiskunta- ja työelämätaitoja tai suomen kieltä? Tai vain korottaa peruskoulun arvosanoja?

Tutkintoon valmentava koulutus TUVA tarjoaa sinulle kaikkea tätä!

TUVA-koulutuksessa voi opiskella 38 viikkoa ja suoritusaikaa enintään yksi vuosi. Voit myös opiskella lyhyemman ajan, ihan omien tavoitteidesi mukaisesti. Koulutuksen aikana tutustutaan eri aloihin ja koulutuksiin, hankitaan opiskelutaitoja ja perehdytään koulutukseen hakemiseen. TUVA-koulutuksen aikana sinua myös ohjataan yksilöllisesti oman polkusi rakentamisessa.

TUVA-koulutus on tarkoitettu oppijoille, jolla

  • ei ole toisen asteen tutkintoa
  • jotka syystä tai toisesta tarvitsevat valmentavaa koulutusta

TUVA-koulutus on suunnattu sekä oppivelvollisille että aikuisille, jotka tarvitsevat valmiuksia ja/tai ohjauksellista tukea siirtyäkseen lukiokoulutukseen tai ammatilliseen koulutukseen.

TUVA-koulutuksen yleisenä tavoitteena on saavuttaa sellaiset opiskeluvalmiudet, joiden avulla opiskelija voi hakeutua lukiokoulutukseen tai ammatilliseen koulutukseen ja suoriutua näistä opinnoista.

Opiskeluvalmiuksilla voidaan tarkoittaa esimerkiksi opiskelu/tutkintokielen osaamista, soveltuvia opiskelutaitoja sekä elämänhallinnan taitoja.

TUVA-koulutuksen aikana voi korottaa perusopetuksen arvosanoja, jos se on tarpeen halutun koulutuspaikan saamiseksi. Tämän lisäksi opiskelija voi suorittaa lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen opintoja.

Kaipaatko lisätietoa?

Hakupalvelut auttaa