Oppisopimus

Oppisopimus on erinomainen opiskelutapa, kun haluat yhdistää työnteon ja opiskelun. Oppisopimuskoulutukseen on jatkuva haku (valitse opiskelutavaksi oppisopimuskoulutus). Oppisopimuskoulutuksen paikkakunnat ovat Helsinki, Lahti ja Oulu. 

Oppisopimuskoulutuksen alaikäraja on 15 vuotta. Oppisopimuskoulutuksessa opiskelet työtä tehden. Sinulla on siis samat oikeudet ja velvollisuudet kuin muillakin työsuhteessa olevilla. Saat palkkaa alan työehtosopimuksen mukaisesti.

Oppisopimuskoulutus sopii esimerkiksi silloin, kun sinulla ei ole ammatillista perustutkintoa, haluat päivittää ammattitaitoasi tai sinulta puuttuu muodollinen pätevyys. Suomen Diakoniaopistossa voit opiskella oppisopimuksella kaikkiin ammatillisiin tutkintoihimme: esimerkiksi lähihoitajaksi, lastenohjaajaksi, hoiva-avustajaksi tai nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi.

Oppisopimuskoulutuksessa suurin osa osaamisesta hankitaan työpaikalla. Siksi koulutus edellyttää työsuhdetta. Osaamista täydennetään oppilaitosympäristössä. Voit lukea täältä tarkempia tietoja siitä, kenelle oppisopimus sopii, millaiset ehdot koulutukselle on sekä miten pääset oppisopimusopiskelijaksi.

Oppisopimus Helsingissä, Lahdessa tai Oulussa

Suomen Diakoniaopistossa oppisopimuskoulutukseen on jatkuva haku. Koulutukseen voi hakeutua Helsingissä, Lahdessa tai Oulussa.

Kun löydät oppisopimuspaikan, voit ilmoittautua hakijaksi nettisivujemme kautta. Pyydämme sinut tapaamiseen, jossa keskustellaan aikaisemmasta osaamisesta, suunnitellaan opintoja ja arvioidaan tarvittava opiskeluaika.

Oppisopimuksen kesto arvioidaan yksilöllisesti. Aikaisemmin hankittu osaaminen lyhentää opiskeluaikaa. Tavallisin tutkinnon suorittamisaika on noin kaksi vuotta.

Hae opiskelemaan: Löydät oppisopimuskoulutukset hakukalenterista. Valitse opetusmuodoksi oppisopimuskoulutus.

Oppisopimuskoulutuksen työpaikka ja palkka

Oppisopimusopiskelija hankkii itse itseään kiinnostavan työpaikan tai sopii oppisopimuksesta nykyisen työnantajansa kanssa. Työpaikan tulee soveltua opiskeltavaan tutkintoon. Esimerkiksi työ- tai asiakastoimintaa tulee olla tarpeeksi.

Oppisopimus on määräaikainen työsopimus, jossa sovitaan osaamisen hankkimisesta työssä. Oppisopimuskoulutuksessa saat työehtosopimuksen mukaista palkkaa.

Oppisopimuksella voit opiskella koko tutkinnon tai sen osia

Oppisopimuksessa tarvitset työpaikan, jossa voit oppia tutkintovaatimusten mukaisia asioita. Sopimus voidaan solmia koko tutkinnon suorittamisen ajaksi. Se voidaan solmia myös lyhyemmäksi ajaksi.

Jos sinulla on jo alan työpaikka, ilmoita työnantajallesi kiinnostuksestasi oppisopimuskoulutukseen. Jos opiskeltavan alan työpaikka puuttuu, ensimmäinen tehtäväsi on etsiä sellainen. Voit kysyä neuvoja työnhakuun oppisopimuspalveluista.

Suomen Diakoniaopistossa myös opintonsa jo aloittanut voi vaihtaa oppisopimukseen missä tahansa opintojen vaiheessa. Oppisopimukseen on jatkuva haku ja opinnot voi aloittaa lähes kuukausittain. Suomen Diakoniaopiston Oppisopimuspalvelut auttaa sinua ja työnantajaasi oppisopimuksen solmimisessa.

Hae opiskelemaan ›

(valitse opetusmuodoksi oppisopimuskoulutus)

Opiskelijan tarina