Maahanmuuttajien koulutus

Suomen Diakoniaopiston Oulun kampuksella on maahanmuuttajien valmistavasta koulutuksesta yli 10 vuoden kokemus ja opiston kaikissa ammatillisen koulutuksen ryhmissä on maahanmuuttajataustaisia opiskelijoita. Maahanmuuttajien kouluttaminen on opiston vakiintunutta toimintaa. Opistolla on myös vapaan sivistystyön (kansanopisto) toimilupa, joka antaa mahdollisuuden toteuttaa lyhyitä ja pidempiä kursseja. Voimme tarjota opistossamme opiskelijoille valmiuksia tulevia opintojaan varten.

Koulutusta Diakoniaopiston tiloissa
Maanantaista torstaihin aamupäivällä 3 h ennakoivaa tietoa aihealueesta luokkahuoneessa sekä sanastoa ja ilmaisuja aihealueista. Iltapäivällä 2,5 h tutustumiskäyntejä, retkiä, yms. asioinnin harjoittelua/työpaja tai työpajatyyppistä työskentelyä esim. kädentaitoja.
Perjantain työpajat (2-3) käytetään yksilöllisen ohjelman mukaisesti suomen kielen vahvistamiseen tai toiminnalliseen oppimiseen. Ryhmässä on n. 14 opiskelijaa ja työpäivän pituus on 5 h, 9.00 – 12.00 ja 13.00 – 15.00.

Eri aihealueisiin tutustutaan ja ohjataan käytännön tasolla toiminnallisin menetelmin
Opinnot sisältä mm. suomen kieltä, arjen taitoja, kotitaloutta, kulttuuri- ja yhteiskuntaoppia, kädentaitoja, retkeilyä, liikuntaa, luonnontietoa, matematiikkaa, tietotekniikkaa ja musiikkia. Koulutuksen kouluttajat ja koulutukseen osallistuvat ovat SDO:n opettajia ja ohjaajia, eri asteen opiskelijoita sekä vapaaehtoistyöntekijöitä.

Diakoniaopiston asiantuntijat
Kaikki Diakoniaopiston opettajat ovat oman alansa asiantuntijoita ja ovat kouluttaneet maahanmuuttajia. Opistolla on myös Monimuotoisuussuunnitelma (2013) jossa on pedagogisia ja ohjauksellisia näkökulmia eri kulttuurista tulevien kouluttamiseen.

Hinta ja hakeutuminen
Hintaan 75 €/opiskelija/ov sisältyy opetus, opinto-ohjaus, oppikirja, materiaalikustannukset, retket yms. Opiskelija saa koulutuksesta todistuksen. Haku 31.1.2017 mennessä sivujemme Hae opiskelemaan -otsikon alta löytyvällä sähköisellä lomakkeella.

Lisätietoja
Leena Jumisko, 050 312 5650, leena.jumisko@sdo.fi