Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto on näyttötutkinto, joka antaa pohjan toimia erilaisissa toimintaympäristöissä. Koulutus sopii henkilöille, joilla on perustiedot ja -taidot sekä kokemusta mielenterveys- ja päihdetyöstä.

Tutkinnon suorittaminen

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnon suorittaneella on valmiudet työskennellä mielenterveys- ja päihdetyössä asiakkaiden ja heidän lähi- ja läheisverkostojensa kanssa. Lisäksi hän osaa työskennellä erilaisin välinein ja menetelmin asiakkaiden, toimijoiden ja yhteisöjen kanssa.

Tutustu tutkinnon perusteisiin ›

Tutkintoon valmistava koulutus

Koulutus suoritetaan työn ohessa oppisopimuskoulutuksena, jolloin koulutus on opiskelijalle maksuton. Aikaisempi työkokemus ja/tai soveltuva koulutus vaikuttavat koulutuksen pituuteen.

Digitaalisessa vuorovaikutuksessa toimiminen -tutkinnon osan koulutus keväällä 2021

Digitaalisia taitoja kehittävä verkkokurssi on kohdennettu mielenterveys- ja päihdetyössä toimiville. Koulutuksessa suoritetaan Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnosta tutkinnon osa Digitaalisessa vuorovaikutuksessa toimiminen.

Kurssilla pohditaan, miten digitaalisuus muuttaa mielenterveys- ja päihdetyötä, miten empatia toteutuu etäyhteydellä ja millaisia digitaalisia hoito-ohjelmia on käytössä mielenterveys– ja päihdetyössä.

Kurssin sisältö on suunniteltu yhdessä A-klinikka Oy:n kanssa.

Koulutus suoritetaan oppisopimuskoulutuksena. Koulutusaika on 1.4.-31.8.2021.

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto verkkokoulutuksena.

Tarjoamme mahdollisuuden suorittaa mielenterveys– ja päihdetyön ammattitutkinto verkko-opintoina. Koulutuksen voi siis suorittaa missä päin Suomea tahansa, aikaan ja paikkaan sitomatta. Mukaan voi tulla aina uuden tutkinnon osan alkaessa.

Koulutukseen on jatkuva haku, seuraavan kerran opinnot voi aloittaa uuden tutkinnon osan alkaessa 1.10.2021.

Lisätietoja

Asiakkuusvastaava Irina Köntti
päihde- ja mielenterveystyö
irina.kontti@sdo.fi
050 502 2700