Erikoiskosmetologi

Uusien perusteiden mukainen hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinto ihon erikoishoidon osaamisalalla, jonka tutkintonimike on erikoiskosmetologi. Jos olet kosmetologi, tämä on sinua varten!

Pohjakoulutuksena vaaditaan kauneudenhoitoalan perustutkinto (kosmetologi) tai vastaavat tiedot ja taidot sekä kauneudenhoitoalan työkokemusta.

Ihon erikoishoidon osaamisalan suorittanut osaa tehdä asiakkaille ihonhoidon palvelukokonaisuuksia erikoishoitomenetelmillä. Hänellä on monipuoliset kädentaidot ja erikoisosaamista erilaisista työ- ja hoitomenetelmistä. Erikoiskosmetologi osaa palvella asiakkaita yksilöllisesti ja korkeatasoisesti tuotetuntemustaan ja erikoisosaamistaan laajasti hyödyntäen. Hän osaa luoda yhteistyöverkostoja muiden asiantuntijoiden kanssa, johtaa asiakkuuksia ja tuottaa lisäarvoa asiakkaille kehittämällä palveluja. Erikoiskosmetologi osaa suunnitella, toteuttaa ja johtaa erilaisia projekteja. Hän osaa huolehtia työ- ja asiakasturvallisuudesta kaikissa tilanteissa ja kehittää työyhteisöään sekä edistää kestävää kehitystä. Hän osaa arvioida omaa työtänsä, hyödyntää sitä oman työnsä kehittämiseksi ja osaksi omaa urasuunnitteluaan.

Erikoiskosmetologilla on hyvät valmiudet toimia yrittäjänä, yrityksen vastuutehtävissä, kouluttajana, myymälävastaavana, esimiehenä ja asiantuntijatehtävissä. Tutkinnon suorittanut voi toimia kosmetiikkateollisuudessa tai muodin ja kulttuurin parissa. Hän voi toimia lähialojen, kuten palvelu-, sosiaali-, terveys-, liikunta- ja hyvinvointialojen yrityksissä sekä organisaatioissa.

Tällä hetkellä emme ota koulutukseen uusia opiskelijoita.

 

Hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinto 180 osp

(ihon erikoishoidon osaamisala, erikoiskosmetologi, SKY-Opiston kurssitoteutukset):

Pakolliset tutkinnon osat 120 osp:

  • Asiakkuuksien johtaminen 30 osp (verkkokurssi 300€ sis. alv 24%.)
  • Projektin johtaminen 30 osp (verkkokurssi 300€ sis. alv 24%)
  • Ihon erikoishoitopalveluissa toimiminen 60 osp (lähiopetus ja etäopiskelu 800€ sis. alv 24%)

Valinnaiset tutkinnon osat 60 osp:

  • Ekologisissa ihon- ja hiustenhoitopalveluissa toimiminen 30 osp (500€ sis. alv 24%)
  • Työpaikkaohjaajana toimiminen 30 osp (verkkokurssi 300€ sis. alv 24%)

Yhteensä 180 osp.

Tutkinnon kokonaishinta 2200 € sis. alv 24%, joka on mahdollista maksaa neljässä erässä. Erikoisammattitutkinto on mahdollista suorittaa työn ohella. Osa kursseista toteutetaan verkkokursseina.

Tutkinnon sisältöä voi tarkastella tämän linkin kautta tarkemmin:  Hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinto -perusteet ›