Erikoiskosmetologi

Marraskuussa 2019 alkaa uusien perusteiden mukainen hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinto ihon erikoishoidon osaamisalalla, jonka tutkintonimike on erikoiskosmetologi.

Jos olet kosmetologi, tämä on sinua varten! Pohjakoulutuksena vaaditaan kauneudenhoitoalan perustutkinto (kosmetologi) tai vastaavat tiedot ja taidot sekä kauneudenhoitoalan työkokemusta.

Ihon erikoishoidon osaamisalan suorittanut osaa tehdä asiakkaille ihonhoidon palvelukokonaisuuksia erikoishoitomenetelmillä. Hänellä on monipuoliset kädentaidot ja erikoisosaamista erilaisista työ- ja hoitomenetelmistä. Erikoiskosmetologi osaa palvella asiakkaita yksilöllisesti ja korkeatasoisesti tuotetuntemustaan ja erikoisosaamistaan laajasti hyödyntäen. Hän osaa luoda yhteistyöverkostoja muiden asiantuntijoiden kanssa, johtaa asiakkuuksia ja tuottaa lisäarvoa asiakkaille kehittämällä palveluja. Erikoiskosmetologi osaa suunnitella, toteuttaa ja johtaa erilaisia projekteja. Hän osaa huolehtia työ- ja asiakasturvallisuudesta kaikissa tilanteissa ja kehittää työyhteisöään sekä edistää kestävää kehitystä. Hän osaa arvioida omaa työtänsä, hyödyntää sitä oman työnsä kehittämiseksi ja osaksi omaa urasuunnitteluaan.

Erikoiskosmetologilla on hyvät valmiudet toimia yrittäjänä, yrityksen vastuutehtävissä, kouluttajana, myymälävastaavana, esimiehenä ja asiantuntijatehtävissä. Tutkinnon suorittanut voi toimia kosmetiikkateollisuudessa tai muodin ja kulttuurin parissa. Hän voi toimia lähialojen, kuten palvelu-, sosiaali-, terveys-, liikunta- ja hyvinvointialojen yrityksissä sekä organisaatioissa.

 

Hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinto 180 osp
(ihon erikoishoidon osaamisala, erikoiskosmetologi, SKY-Opiston kurssitoteutukset):

 

PAKOLLISET TUTKINNON OSAT 120 osp:

VALINNAISET TUTKINNON OSAT 60 osp:

 

Yhteensä 180 osp.

 

Tutkinnon kokonaishinta 2200€, joka on mahdollista maksaa kolmessa erässä.

 

Erikoisammattitutkinto on mahdollista suorittaa työnohella. Osa kursseista toteutetaan verkkokursseina. Tutustu myös yrittäjän oppisopimusmahdollisuuteen.

 

Tutkinnon sisältöä voi tarkastella alla olevan linkin kautta tarkemmin:

Hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinto -eperusteet

Hae opiskelemaan

Hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinto, erikoiskosmetologi

Koulutusaika

11.11.2019 - 18.12.2020

Paikka

Helsinki

Hakuaika

13.9.2019 - 25.10.2019

Opetusmuoto

Päiväopiskelu, Verkko-opetus, Oppisopimuskoulutus

Lue lisää