Erikoiskosmetologi

Hyvinvointia, terveyttä ja elämänlaatua edistävä kauneudenhoito, osana hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkintoa, 120 osp – 180 osp 

Käynnistämme ensimmäisenä Suomessa koulutuksen, joka tuottaa osaamista toimimiseen kosmetologina sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaiden kanssa. Koulutuksessa saavutettava osaaminen on suunniteltu eurooppalaisessa hankkeessa ”The Social Value of Vocational Education and Training”, S.V.o.V.E. Svove – The SOCIAL VALUE of VET  

Jos olet kosmetologi, ja haluat edistää asiakkaittesi hyvinvointia, terveyttä ja elämänlaatua tämä on sinua varten!

Tässä koulutuksessa laajennat osaamistasi tulevaisuuden kasvaviin osaamistarpeisiin ja lisäät työskentelymahdollisuuksiasi myös terveydenhuollon toimintaympäristöissä. Koulutuksen aikana hankit tietoa ja osaamista tautiopista, anatomiasta ja fysiologiasta, sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaiden kohtaamisesta, moniammatillisessa yhteistyössä toimimisesta, sekä kosmeettisten hoitojen vaikutuksista ja mahdollisuuksista hyvinvoinnin, terveyden ja elämänlaadun edistämisessä. Perehdyt myös eri sairauksien tai trauman asettamiin hoitorajoitteisiin ja vasta-aiheisiin. 

Osallistujilla on mahdollisuus suorittaa myös koko hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinto, 180 osp, Ihon erikoishoidon osaamisala, erikoiskosmetologi. 

Koulutus alkaa 18.9.2023. 

Koulutuksessa suoritettavat tutkinnonosat (120 osp): 

  • Ihon erikoishoitopalveluissa toimiminen 60 osp 
  • Herkän ja allergisen ihon hoitopalveluissa toimiminen 30 osp  
  • Teknologisissa hyvinvointipalveluissa toimiminen 30 osp 

Syksyn 2023 ja kevään 2024 aikana koulutuksessa on yhteensä 8 lähipäivää, kellonaika klo 9–16.00:                                                  Koulutuksen aloitus maanantaina 18.9.23  ja seuraavat lähipäivät  syksyllä 2023 : ma 30.10., ma ja ti 20.-21.11 ja jatkuu keväällä 2024: ma 15.1, ma 12.2, ma 18.3. sekä ma 22.4.

Koko erikoisammattitutkinnon suorittamiseen vaadittavat pakolliset tutkinnonosat (180 osp):

  • Asiakkuuksien johtaminen 30 osp 
  • Projektin johtaminen 30 osp 

on mahdollista suorittaa syksyllä 2024. Saavutettava tutkinto on tällöin hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinto, ihon erikoishoidon osaamisalalla, ja tutkintonimike erikoiskosmetologi. 

Koulutus ja koko erikoisammattitutkinto on mahdollista suorittaa työn ohella. Osa kursseista toteutetaan verkkokursseina.

Tutkinnon sisältö

Tutkinnonosien valtakunnallisten perusteiden sisältöä voi tarkastella tämän linkin kautta tarkemmin: Hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinto – ePerusteet (opintopolku.fi)  

Koulutuksen hinta:

Yrittäjän oppisopimuksella koulutus on ilmaista (0€).

Hinnat ilman oppisopimusta:
– Ihon erikoishoitopalveluissa toimiminen 60 osp, 200€
– Herkän ja allergisen ihon hoitopalveluissa toimiminen 30 osp, 100 €
– Teknologisissa hyvinvointipalveluissa toimiminen 30 osp, 100 €

– Asiakkuuksien johtaminen 30 osp, 100€
– Projektin johtaminen 30 osp, 100€

Koko tutkinto 600€ (sis. alv 0%), voidaan maksaa tutkinnonosittain.

Lisätietoja hakemisesta

Kaikkien kampusten haussa olevat koulutukset löydät Hae opiskelemaan -sivulta.