Suomen Diakoniaopisto on enemmän kuin oppilaitos, ja sen eteen työskentelee Katariina Hautsalo tiimeineen

Katariina Hautsalon tehtävänä on varmistaa, että Suomen Diakoniaopisto on enemmän kuin pelkkä ammattikoulu.

Kymmenisen vuotta sitten Katariina Hautsalo kaipasi uutta suuntaa uralleen. Hän oli valmistunut sosionomiksi ja työskennellyt jo vuosia varhaiskasvatuksessa.

Sattumalta Katariinaa vastaan tuli kiinnostava tehtävä, jonka kaltaisesta hän ei ollut aiemmin kuullut.

”Etsivä nuorisotyö oli silloin ihan uusinta uutta.”

Katariina päätti hakea paikkaa. Kun työhaastattelupäivä koitti, hän otti suunnakseen Helsingin Roihupellon. Vaikka Katariina oli varannut matkaan hyvin aikaa, oikeaa rakennusta olikin yllättävän vaikeaa löytää teollisuusalueen keskeltä.

Katariina saapui haastatteluun myöhässä, mutta epäonni ei kestänyt kauaa.

Hän oli kuin olikin juuri oikea henkilö aloittamaan työt silloisessa Sovinto ry:ssä, ja niin Katariinasta tuli vähitellen yksi etsivän nuorisotyön asiantuntijoista.

Muutosten tuulia ammatillisessa koulutuksessa

Työskenneltyään muutaman vuoden etsivässä nuorisotyössä Katariina jäi opintovapaalle. Hänen poissa ollessaan työpaikalla puhalsivat muutosten tuulet.

2010-luvulla useat ammatilliset oppilaitokset yhdistyivät isommiksi kokonaisuuksiksi. Sovinto ry:ssä oli tuolloin myös ammatillista koulutusta, ja se alkoi suunnitella sulautumista toiseen helsinkiläiseen kouluttajaan: Helsingin Diakoniaopistoon.

Kun Katariinan oli aika palata töihin, organisaatio ei ollut entisellään. Etsivä nuorisotyökin oli tuolloin katkolla, mutta Helsingin Diakoniaopistossa aukesi kehittämispäällikön sijaisuus, johon Katariina rohkeasti hyppäsi.

Ei kuitenkaan mennyt kauaa, kun muutosten tuulet olivat taas ovella.

Maantieteellisesti eri alueilla sijainneet Diakoniaopistot päättivät yhdistyä. Vuonna 2017 niistä tuli yksi iso ja valtakunnallinen oppilaitos, joka tunnetaan nimellä Suomen Diakoniaopisto.

Sovinto jatkoi oppilaitoksen yhteydessä toimintakeskuksena Helsingissä.

Tiimipäällikkönä Sovinnossa

Tänään Katariinan työhön kuuluu monenlaista. Hän on toimintakeskuksen tiimipäällikkö ja useiden projektien projektipäällikkö.

Toimintakeskus tarjoaa monenlaista tukea ja toimintaa eri ikäisille helsinkiläisille. Siellä on esimerkiksi nuorten työpajoja, etsivää nuorisotyötä, aikuistyötä sekä Kyvyt-hanke.

Iso osa työajasta menee esihenkilönä toimimiseen.

”Esihenkilönä koen valmentavan johtamisen omaksi jutukseni. En usko autoritääriseen johtamiseen, vaan tutkimustenkin mukaan valmentavalla ja osallistavalla johtamisella päästään parempiin tuloksiin erityisesti asiantuntijaorganisaatiossa”, Katariina kertoo.

Hänen tiiminsä tekevät työtä asiakkaiden kanssa ruohonjuuritasolla.

”Heillä on paras käsitys kehitystarpeista ja arjesta. Arvostan ja kunnioitan tiimiläisteni näkemyksiä.”

Katariina Hautsalo työskentelee tiimipäällikkönä Sovinnossa, joka on osa Suomen Diakoniaopistoa.
Iso osa Katariinan työajasta menee esihenkilötehtäviin. Työ on Katariinalle mieleistä.

Oma tontti johtoryhmässä

Suomen Diakoniaopiston organisaatio on haluttu pitää matalana, ja siksi sen johtoryhmään kuuluu jopa harvinaisen paljon ihmisiä. Johtoryhmä käyttää operatiivista päätösvaltaa, eli sen kautta laitetaan monet Suomen Diakoniaopiston käytännön asiat etenemään.

Katariina kuuluu Diakoniaopiston johtoryhmään, jossa hän edustaa nuorempaa polvea. Myös hänen tonttinsa on hieman erilainen verrattuna moniin muihin johtoryhmän jäseniin.

”Koulutuspäälliköillä on melko erilainen tehtävä kuin vaikkapa itselläni. Johtoryhmässä tuon esiin tietenkin omaa tonttiani mutta myös erilaista näkökulmaa asioihin. Tykkään katsoa vähän out of the box”, Katariina sanoo.

Katariina kertoo olevansa tyytyväinen siihen, miten Suomen Diakoniaopistossa johtamista on kehitetty.

”Jaan Suomen Diakoniaopiston johtajuuden arvot ja tekeminen on tosi innostavaa. Käytännössä johtamisen arvot näkyvät esimerkiksi siinä, että Sovinnolla lähdetään viemään aktiivisesti eteenpäin asiakkaiden kanssa yhteiskehittämistä.”

Yhteiskehittäminen on uutta myös työntekijöille ja siksi he saavat työhön koulutusta. Tavoite on kuitenkin sama kuin ennenkin: tarjota asiakkaiden tarpeista lähtevää toimintaa ja tukea.

Toimintakeskuksen työstä hyötyvät monet helsinkiläiset.

”Etsivä nuorisotyö tukee helsinkiläisiä nuoria monenlaisissa elämän haasteissa. Nuorten työpajoilla taas on esimerkiksi nuoria, jotka hyötyvät yhteisöllisestä ja luovasta ympäristöstä, jossa saa kokeilla eri alojen työtehtäviä ja sitä kautta löytämään omia vahvuuksiaan. Aikuistyö on kohdennettu palveluiden ulkopuolelle jääneille aikuisille”, Katariina summaa.

Tarpeeksi vaihtelua ja uuden oppimista

Katariina kertoo pitävänsä vaihtelevasta työstä.

”Tykkään oppia uutta ja nautin etenkin erilaisista hankkeista.”

Hänen omat vahvuutensa sopivat erityisen hyvin hanketyöhön.

”Minulla on hyvä resilienssi, kestän painetta ja epävarmuutta. Vaikka olen nopea ja tehokas, pyrin olemaan kohtaamisissa läsnä. Siksi tutustun helposti uusiin ihmisiin, mistä on verkostotyössä hyötyä.”

Työn lisäksi Katariina nauttii opiskelusta ja on sosionomiksi valmistumisen jälkeen tehnyt ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon sekä opiskellut tulevaisuuden tutkimusta. Tällä hetkellä hän tekee kasvatustieteen opintoja.

”Ehkä jonkun vuoden olen saattanut olla opiskelematta, mutta kyllä se elämäntapaan kuuluu.”

Katariinan elämä on mukavan täyttä. Vaikka tykkää siitä, mitä tekee, on tärkeää huolehtia omasta palautumisesta. Katariina joogaa päivittäin ja pulahtaa säännöllisesti avantoon. Palautumista tukee myös se, että Katariina on oppinut tekemään eron työ- ja vapaa-ajan välille.

”Jokaisessa työssä tulee varmasti eteen vaikeita tilanteita. Yritän aina käsitellä ne ja jättää sitten taakse. On myös asioita, joihin ei itse voi vaikuttaa. Mitä pidempään tämän tyyppistä työtä tekee, sen helpompaa on tehdä erottaa työ- ja vapaa-aika toisistaan.”

Ainoastaan yksi asia seuraa Katariinaa myös vapaa-ajalle.

”Olemme nähneet arjessa sen, miten nuorten tilanne on heikentynyt korona-aikana. Toivon, että voimme kehittää uusia malleja koulupudokkuuden ehkäisemiseen ja nuorten hyvinvoinnin parantamiseen.”

Työn lisäksi Katariina kantaa kortensa kekoon myös vapaa-ajalla. Hän toimii vapaaehtoisena Mieli ry:n Sekaisin-chatissa.

”Pelkkä puhe ei riitä. Tarvitaan myös konkreettisia tekoja.”


Kuka? Katariina Hautsalo on espoolainen sosiaali- ja kasvatusalan asiantuntija ja kehittäjä. Hän työskentelee Suomen Diakoniaopistossa Sovinnon toimintakeskuksen tiimipäällikkönä.

Tätä et tiennyt: Katariina arvostaa sitä, että ihmiset ovat aitoja ja osaavat nauraa omille virheille tai omalle hupsuudelle. ”On vapauttavaa olla ihmisen seurassa, joka ei yritä esittää parempaa ja hienompaa kuin on. Olen itse esimerkiksi hieman hajamielinen ja kömpelö välillä. Minusta siitä aiheutuville kommelluksille on hauska nauraa jonkun kanssa yhdessä. 😊”

Mistä haaveilee? Katariinasta mielenkiintoisinta on laajentaa maailmankuvaansa. ”Visioin esimerkiksi sitä, että opin aina uutta sekä itsestäni että ympärilläni olevasta. Pyrin myös siihen, että teen asioita haaveiden eteen, enkä vain haaveile.

Parasta työssäsi? Ehdottomasti erilaiset ja mielenkiintoiset ihmiset. ”On rikkaus saada tavata ja keskustella erilaisista taustoista tulevien ihmisten kanssa, jotka ovat kaikki omalla tavallaan upeita tyyppejä.”

 

Lisää uutisia

Uutinen 31.05.2023

Valmistujaisia juhlittiin Suomen Diakoniaopiston kaikilla kampuksilla 31.5.2023. Valmistuneita on alustavasti yhteensä noin 600.

Lue lisää

Uutinen 30.05.2023

Kaikilta kampuksiltamme kevätlukukaudella 2023 ammattiin valmistuneet, nimensä julkaisuluvan antaneet opiskelijat.

Lue lisää

Artikkeli 24.04.2023

Tiina Mäkelä toimi kolme vuotta Diakoniaopiston hallituksen puheenjohtajana. Nyt hän ja rehtori Juha-Petri Niiranen käyvät läpi, millainen oppilaitos on johtajien näkökulmasta.

Lue lisää

Artikkeli 18.04.2023

Diakoniaopisto kouluttaa henkilöstöä Jyränkölän Setlementissä. Ikävalmentajana toimimisen tutkinnon osasta hyötyvät etenkin asiakkaat.

Lue lisää

Artikkeli 30.03.2023

Sosiaalialan yritys Hoivatie kouluttaa kaikki esihenkilöt lähijohtamisen kannalta keskeisiin teemoihin yhdessä Diakoniaopiston kanssa.

Lue lisää

Uutinen 30.03.2023

Kokonaisena työssä -hanke vahvistaa kokemusosaamisen tunnistamista sosiaali- ja terveyspalveluissa.

Lue lisää

Uutinen 30.03.2023

Vuonna 2023 Suomen Diakoniaopistoon haki perusopetuksen jälkeisessä yhteishaussa yli sata ensisijaista hakijaa enemmän kuin vuonna 2022.

Lue lisää

Uutinen 23.03.2023

SDO:n rehtori Juha-Petri Niiranen kirjoittaa katsauksen uuteen strategiaan ja vuoteen 2022.

Lue lisää

Uutinen 01.03.2023

Suomen Diakoniaopisto kumppaneineen on käynnistänyt kansalaisaloitteen nuoriasiavaltuutetun tehtävän perustamiseksi.

Lue lisää

Artikkeli 15.02.2023

Validaatiomenetelmässä muistisairaus jaetaan neljään vaiheeseen. Validaation osaamisesta on hyötyä sairauden jokaisessa vaiheessa. 1 Muistisairauden alkuvaihe Muistisairaus havaitaan usein alkuvaiheessa. Tässä vaiheessa sairastuneella on usein muistivaikeuksia ja kognitiivisen kyvyn heikentymistä. Kognitiiviset

Lue lisää

Lue lisää

Artikkeli 08.02.2023

Yhä useampi sairastuu muistisairauteen. Validaatio on tulevaisuuden osaamista, josta on hyötyä ammattilaiselle ja omaiselle.

Lue lisää

Uutinen 03.02.2023

Sote-alalla Suomessa ja koko Euroopassa vallitsee pula ammattilaisista. Samaan aikaan nuoria on koulutuksen ja työelämän ulkopuolella. Näitä haasteita pyritään ratkaisemaan sote-alalle valmentavalla toiminnalla kasvavassa määrin ympäri Suomea. ”Koen sote-alan aitona,

Lue lisää

Lue lisää

Uutinen 02.02.2023

Päijät-Hämeen hyvinvointialue pyysi Suomen Diakoniaopiston opiskelijateatterin tekemään kampanjaa alle 25-vuotiaiden ilmaisesta ehkäisystä.

Lue lisää

Uutinen 01.02.2023

Tehtävä perustettiin, sillä Suomen Diakoniaopistossa oppisopimuskoulutusten määrä on kasvanut viime vuosina runsaasti.

Lue lisää

Uutinen 11.01.2023

Suomen Diakoniaopistossa (SDO) opiskeli vuonna 2022 reilut 1400 sosiaali- ja terveysalan opiskelijaa.

Lue lisää

Uutinen 12.12.2022

Suomen Diakoniaopisto on mukana EK:n kokoamassa kampanjassa.

 

Lue lisää

Uutinen 08.12.2022

Vahvasta kouluttajien ja työelämän yhteistyöstä haetaan apuja hoiva-alan työvoimapulaan.

Lue lisää

Artikkeli 11.11.2022

Listasimme 10 hyvää syytä, miksi lähihoitajaksi opiskelu kannattaa.

Lue lisää

Artikkeli 09.11.2022

Iso osa Suomen Diakoniaopiston (SDO) opiskelijoista käyttää virtuaaliteknologiaa opiskelussa.   Pari vuotta sitten SDO:ssa käynnistyi projekti, jossa erilaisia oppimisympäristöjä alettiin rakentaa virtuaalisiksi.   ”Opiskelijat ja opettajat menivät alansa työpaikoille ja kuvasivat siellä

Lue lisää

Lue lisää

Uutinen 31.10.2022

Suomen Diakoniaopistolla on uusi logo.

Lue lisää

Uutinen 04.10.2022

Pitkän linjan sote-osaaja Anne Sinivuori aloitti Suomen Diakoniaopiston uutena sosiaali- ja terveysalan koulutuspäällikkönä. Hänen vastuullaan on Helsingin kampuksen sote-koulutus. Taustaltaan Anne on sairaanhoitaja ja valtiotieteiden maisteri sosiologiasta ja sosiaalipolitiikasta. Lisäksi

Lue lisää

Lue lisää

Uutinen 21.09.2022

Suomen Diakoniaopistosta valmistuvat ovat tyytyväisiä saamaansa ammatilliseen koulutukseen. Tämä käy ilmi Opetushallituksen keräämän Valtakunnallisen opiskelijapalautekyselyn tuloksista. Valtakunnallisen opiskelijapalautteen päättökyselyssä valmistuvat vastaavat useisiin väitteitä, jotka liittyvät esimerkiksi näyttöihin, opiskelijan hyvinvointiin sekä

Lue lisää

Lue lisää

Uutinen 09.08.2022

Pääkaupunkiseudulla testataan uutta koulutusta, jonka tavoitteena on löytää koulutuksen ja työn ulkopuolella oleville nuorille väylä työelämään sekä paikata hyvinvointi- ja palvelualojen henkilöstöpulaa. Suomen Diakoniaopiston (SDO) järjestämä koulutus toteutetaan yhteistyössä Diakonissalaitoksen

Lue lisää

Lue lisää

Artikkeli 08.06.2022

Kokemusosaaja auttaa muita ja voi kehittää kehitysvamma-alan palveluita omasta näkökulmastaan. Rinnekodin ja Suomen Diakoniaopiston valmennuksesta valmistui yhdeksän uutta kokemusosaajaa.

Lue lisää

Uutinen 06.06.2022

Suomen Diakoniaopiston henkilöstön hyvinvointikyselyn mukaan ammatillisen oppilaitoksen työyhteisön toimivuus on erinomaisella tasolla.

Lue lisää

Artikkeli 20.05.2022

Hoitotyön tekijät saattavat kohdata tilanteita, jotka uhkaavat turvallisuutta sanallisesti tai fyysisesti. Tilanteiden ennaltaehkäisy ja turvallinen hoitaminen on työssä ensiarvoista. Siksi MAPA-koulutus tarjotaan kaikille Suomen Diakoniaopistossa lähihoitajaksi opiskeleville. Viestinnän harjoittelija Lucas

Lue lisää

Lue lisää

Artikkeli 12.05.2022

Suomen Diakoniaopisto on viimeiset pari vuotta tehnyt hankeyhteistyötä Namibiassa. Yhtenä tavoitteena on käynnistää paikallisiin tarpeisiin vastaava diakonia- ja sosiaalialan ammatillinen koulutus.

Lue lisää

Uutinen 02.05.2022

Suomen Diakoniaopisto ei kuulu 3.5.2022 alkavien lakkojen piiriin. Valintakokeet Helsingissä, Oulussa ja Lahdessa järjestetään normaalisti. Lakko voi kuitenkin vaikuttaa moniin opiskelijoihimme Helsingin ja Oulun kampuksilla.   Valintakokeet järjestetään sovitusti  Suomen Diakoniaopiston

Lue lisää

Lue lisää

Uutinen 02.05.2022

Kunta-alan lakko alkaa tiistaina 3.5.2022. Lakko voi vaikuttaa erityisesti työelämäjaksoilla oleviin opiskelijoihin Oulussa ja Helsingissä.

Lue lisää

Artikkeli 28.04.2022

Keneltäkään ei varmaan ole jäänyt huomaamatta, kuinka nopeasti yhteiskuntamme on digitalisoitunut. Käytämme yhä enemmän erilaisia sovelluksia ja järjestelmiä työssämme sekä vapaa-ajalla. VR ei tarkoita enää pelkästään valtion rautateitä, vaan virtuaalitodellisuus

Lue lisää

Lue lisää

Uutinen 27.04.2022

Paransimme sdo.fi-nettisivun saavutettavuutta. Sivustolla otettiin käyttöön Readspeaker-ominaisuus, jonka ansiosta tekstit voi myös kuunnella.

Lue lisää

Artikkeli 27.04.2022

ERASMUS+ -vieraat tutustuivat Suomen Diakoniaopiston opiskelijoihin ja koulutukseen. Neljän päivän intensiivijakso on osa Diakoniaopiston koordinoimaa ERASMUS+ KA2 -hanketta Sunnuntaina 3.4. Saksasta ja Ranskasta saapui vierailulle ryhmä opiskelijoita ja opettajia, jotka

Lue lisää

Lue lisää

Uutinen 08.04.2022

Tutkinnon perusteet uudistetaan yhteistyössä Opetushallituksen kanssa.

Lue lisää

Uutinen 04.04.2022

Suomen Diakoniopiston toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2021 on valmistunut. Oppilaitoksen toiminta ja talous ovat vakaalla pohjalla. Suomen Diakoniaopiston viides toimintavuosi toteutui pääosin strategisten tavoitteiden mukaisesti. Vuonna 2021 panostettiin erityisesti työelämäyhteistyöhön,

Lue lisää

Lue lisää

Uutinen 23.03.2022

Pohjois-Pohjanmaalla aukeaa tänä keväänä ainutlaatuinen tilaisuus työn ja opiskelun yhdistämiseen. Suomen Diakoniaopiston ja Attendon yhteistyössä koulutetaan oppisopimuksella lähihoitajia Attendo-kodeissa.

Lue lisää

Uutinen 02.03.2022

Irina työskentelee Suomen Diakoniaopiston täydennyskoulutusten parissa.

Lue lisää

Uutinen 17.02.2022

Perusopetuksen jälkeinen yhteishaku alkaa 21.2.2023. Suomen Diakoniaopiston opinto-ohjaaja Marianne Tapper antaa vanhemmille viisi tärkeää neuvoa, miten nuorta voi tukea seuraavan opiskelupaikan valinnassa.  1. Keskustele. Teini-ikäisen vanhemmat saattavat tietää, ettei keskustelu

Lue lisää

Lue lisää

Artikkeli 07.02.2022

Lehtori Janna Hautamäki on pedagogiikan moniosaaja. Hän opettaa Suomen Diakoniaopistossa aikuisia, jotka eivät ole käyneet peruskoulua.   Kun peruskoulun oppimäärä on pakattu muutamaan hassuun vuoteen, opettajalta vaaditaan lujaa ammattitaitoa. Sitä

Lue lisää

Lue lisää

Artikkeli 26.01.2022

Sidosryhmien mielikuva Suomen Diakoniaopistosta on valtaosin positiivinen. Oppilaitosta kuvataan opiskelijoista välittävänä, yhteisöllisenä, monimuotoisena, lämminhenkisenä ja arvopohjaisena toimijana. Tämä käy ilmi syksyllä 2021 tehdystä mielikuvatutkimuksesta.

Lue lisää

Artikkeli 25.01.2022

Nora löysi toiveitaan vastaavan harjoittelupaikan Suomen Diakoniaopistosta.  

Lue lisää

Artikkeli 19.01.2022

URATARINA  | ELLA SARANPÄÄ  | 19.1.2022 Oulussa maa on valkoisena. Toisin on Helsingissä, jossa vain muutama päivä ennen joulua sataa vettä. Niin erilaiset voivat olla näkymät saman oppilaitoksen ikkunoista, kun

Lue lisää

Lue lisää

Artikkeli 07.12.2021

Kirjoittaja lausui ääneen kuolemanpelkonsa ja lähti etsimään pelolle historiallisia ja kulttuurisia syitä yhdessä saattohoidon opettaja Maria Viljamaan kanssa. Matkalla he löysivät vastauksen siihen, miksi kuolemanpelosta pitäisi puhua enemmän. Minä tulen

Lue lisää

Lue lisää

Uutinen 16.11.2021

Suomen Diakoniaopistolle kunniamaininta OKM.n laatupalkintokilpailussa 2021.

Lue lisää

Artikkeli 01.11.2021

Yhteistyön rikkaus on että kumpikin saa olla oma itsensä. Uskaltaa olla erilaisia ja rakentavasti eri mieltä.

Lue lisää

Uutinen 01.09.2021

Suomen Diakoniaopistossa on yksi Helsingin ensimmäisistä ammatillisen koulutuksen pop up -rokotuspisteistä.

Lue lisää

Uutinen 17.08.2021

Opiskelijoiden hyvinvointi on jakautunut koronan aiheuttamana poikkeusaikana. Osa opiskelijoista voi paremmin kuin ennen poikkeusoloja, osa huonommin, kertoo Suomen Diakoniaopiston opiskelijoilleen teettämä kysely.

Lue lisää

Uutinen 19.02.2021

Opetushallitus on myöntänyt SDOlle EU-laatuarviointisertifikaatin uudelle Erasmus+ kaudelle 2021–2027.

SDOlle on myönnetty Erasmus-akkreditointi

Uutinen 18.01.2021

Kehittämisohjelma sisältää suosituksia mm. ammatillisen osaamisen vahvistamiseksi.

Varhaiskasvatuksen koulutusten kehittämisohjelma julkaistu

Uutinen 24.11.2020

Yhteistyö on merkittävä virstanpylväs kinestetiikan edistämisen ja koulutuksen kannalta.

Lue lisää

Uutinen 12.05.2020

SDO sai kaksi palkintoa projektitöistään Oulun yliopiston LUMA2020-hankkeessa.

Lue lisää

Uutinen 04.05.2020

Poikkeusjärjestelyt jatkuvat kevätlukukauden loppuun asti.

Etäopiskelut jatkuvat kevätlukukauden loppuun

Uutinen 16.03.2020

Olet nyt oppimassa ja tekemässä töitä etänä koulun ulkopuolella.

Lue lisää

Uutinen 16.03.2020

Kaikki opetus, mikä on mahdollista toteuttaa etäopetuksena, toteutetaan etänä alkaen 18.3.

Lue lisää

Uutinen 30.09.2019

Lahdessa käynnistyy ensi tammikuussa ainutlaatuinen kasvatus- ja ohjausalan koulutuspilotti.

Lue lisää

Uutinen 16.01.2019

Oulun Diakonissalaitoksen säätiö (ODL) ja Suomen Diakoniaopisto (SDO) käynnistävät yhteistyön haastavassa elämäntilanteessa olevien 18–30 -vuotiaiden nuorten koulutukseen pääsyn helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi.

Lue lisää

Uutinen 03.09.2018

Ylitornion kampusta ja sen koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen tuloksena Suomen Diakoniaopisto lopettaa koulutustoimintansa Ylitornion kampuksella 31.5.2019 mennessä.

Lue lisää

Uutinen 13.08.2018

Diakonia-ammattikorkeakoulu Diak ja Suomen Diakoniaopisto SDO muuttavat uusiin yhteisiin tiloihin
Oulun keskustaan Albertinkadulle. Kampuksen avajaisia vietetään maanantaina 10. syyskuuta 2018.

Lue lisää

Uutinen 08.08.2018

Ylitornion kampusta koskevat yhteistoimintaneuvottelut alkavat. Perusteena ovat tuotannolliset ja taloudelliset syyt sekä toiminnan uudelleenjärjestelyt.

Lue lisää

Uutinen 05.01.2018

Yhteistyö lisää opiskelijoiden mahdollisuuksia yksilöllisten opintopolkujen rakentamiseen.

Lue lisää

Uutinen 16.11.2017

Suomen Diakoniaopiston opiskelija Mohamed Nourdeen Toure Abdul Karim Suffyan on saanut Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:n hallituksen myöntämän maahanmuuttajastipendin.

Lue lisää

Uutinen 12.10.2017

Uusi laki ammatillisesta koulutuksesta tulee voimaan ensi vuoden alusta.

Lue lisää

Uutinen 30.08.2017

Kauneudenhoitoala ja hoiva-ala hakevat synergioita: SKY-Opisto ja Suomen Diakoniaopisto SDO yhdistyvät.
SKY-Opisto ja Suomen Diakoniaopisto ovat sopineet koulutuksenjärjestämistoiminnan yhdistämisestä 1.1.2018 lukien.

Lue lisää