SKY-Opisto ja Suomen Diakoniaopisto SDO yhdistyvät

Kauneudenhoitoala ja hoiva-ala hakevat synergioita: SKY-Opisto ja Suomen Diakoniaopisto SDO yhdistyvät. Suomen Kosmetologien Yhdistyksen Opiston Säätiö (SKY-Opisto) ja Suomen Diakoniaopisto Oy (SDO) ovat sopineet koulutuksenjärjestämistoiminnan yhdistämisestä 1.1.2018 lukien. Osakas- ja liittymissopimukset on allekirjoitettu 30.8.2017.

Yhdistymisellä osapuolet pyrkivät vahvistamaan asemaansa ja lisäämään palvelukykyään yksityisenä ja valtakunnallisena koulutuksen järjestäjänä.

Kauneudenhoitoalan sekä sosiaali- ja terveysalan yhteistyö lisää opiskelijoiden mahdollisuuksia yksilöllisten opintopolkujen rakentamiseen.

Lähihoitajaopiskelija voi esimerkiksi syventää osaamistaan jalkojen ja ihon hoidossa, ja vastaavasti kosmetologiopiskelija voi rikastuttaa osaamistaan hoitotyössä.

”Meillä on paljon yhteisiä asiakkaita, jotka erityisesti hyötyvät laaja-alaisista osaajistamme”, toteaa SDO:n rehtori, tj. Juha-Petri Niiranen.

SKY-Opisto ja SDO ovat tehneet yhteistyötä aiemmin muun muassa kansainvälisissä hankkeissa sekä ammatillisen koulutuksen laadun kehittämisessä.

Kauneudenhoitoalan koulutus jatkuu Pajuniitynkadullatiellä Etelä-Haagassa ainakin 31.7.2019 saakka. Tämän jälkeen on tarkoituksena siirtyä yhteiselle kampukselle Helsingin Alppikadulle.

Yhdistymisen myötä SDO:n opiskelijamäärä nousee yli 2000:een ja työntekijöiden määrä noin 220:een.

Suomen Diakoniaopisto Oy:n taustalla ovat Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö, Lahden Diakoniasäätiö ja Oulun Diakonissalaitoksen säätiö, jotka yhdistivät toisen asteen ammatilliset koulutuspalvelunsa valtakunnalliseksi oppilaitokseksi.

Suomen Diakoniaopisto Oy aloitti koulutustoimintansa 1.1.2017 viidellä kampuksella Helsingin Alppikadulla ja Roihupellossa, Lahdessa, Oulussa ja Ylitorniolla. Yhdistymisen myötä omistajiin liittyy nyt myös Suomen Kosmetologien Yhdistyksen Säätiö.

SKY-Opisto on saanut alkunsa vuonna 1933 Suomen ensimmäisenä kosmetologikouluna.SKY-Opisto on kauneudenhoitoalan vahva kansallinen ja kansainvälinen kauneudenhoitoalan vaikuttaja ja kehittäjä.

Lisätietoja

Juha-Petri Niiranen
Toimitusjohtaja, rehtori
Suomen Diakoniaopisto
juha-petri.niiranen@sdo.fi
puh. 040 1745384

Anna-Liisa Halsas-Lehto
Vt. rehtori
SKY-Opisto
Suomen Kosmetologien Yhdistyksen Opisto
puh. 040 563 8042
Pajuniityntie 11, 00320 Helsinki
www.skyo.fi

Lisää uutisia