SDOn opiskelijalle AMKEn maahanmuuttajastipendi

Suomen Diakoniaopiston kotityö- ja puhdistuspalvelualan opiskelija Mohamed Nourdeen Toure Abdul Karim Suffyan on saanut Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:n hallituksen myöntämän maahanmuuttajastipendin.

Suomen Diakoniaopiston hakeman stipendin perusteluina on Nourdeenin, 27, päämäärätietoinen reitti kodinhuoltajaopiskelijaksi. Ennen perustutkinto-opiskelua hän on suorittanut maahanmuuttajien kotoutumiskoulutukseksi rakennetut talouskouluopinnot sekä ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavan ja kuntouttavan koulutuksen.

Nourdeen on valoisa, eteenpäin pyrkivä ja ahkera opiskelija. Hän on esimerkillinen nuori aikuinen nimenomaan asenteeltaan. Nourdeen on sinnikkäästi ja menestyksellisesti edennyt koulutuspolulla Suomessa. Sisäinen yrittäjyys ja hyvät kohtaamisen taidot ovat hänelle tyypillisiä luonteenpiirteitä. Monipuolisesti työllistävä kotityö- ja puhdistuspalveluala saa hänestä mahtavan osaajan.

Nourdeen on myös määrätietoisesti kehittänyt kielitaitoaan ja ammatillisuuttaan. Tulevaisuudessa hän haluaa tehdä töitä ja opiskella lisää. Valloittava hymy piirtyy Nourdeenin kasvoille, kun hän kuvailee opintouraansa Suomen Diakoniaopistossa. ”Haluaisin jatkaa ehkä korkeakouluopintoihin mutta tehdä samalla töitä. Olen aika kunnianhimoinen”, hän nauraa. Nourdeen valmistuu kodinhuoltajaksi viimeistään keväällä 2019. Hän tekee opintojen ohella työtä ja rahoittaa siten opintonsa.

Nourdeenin mielestä hyvä ilmapiiri, opettajat sekä eri kulttuurien kunnioittaminen ovat syitä opiskeluissa viihtymiseen. ”Iso syy on se, että täällä on mukavat ja auttavaiset opettajat ja tosi hyvä henki. Myös monikulttuurisuus on tärkeä asia, mikä näkyy esimerkiksi suhtautumisessa kielitaitoon. En itsekään puhu täydellistä suomea, mutta se ei ole haitannut. Opettajat ymmärtävät ja antavat aikaa oppia”, Nourdeen kuvailee.

Suomen Diakoniaopisto on maahanmuuttajakoulutuksen uranuurtaja pääkaupunkiseudulla. Opiskelijat antavat paljon erinomaista palautetta oppilaitoksen hyvästä hengestä ja suvaitsevasta ilmapiiristä. AMKEn mukaan hakemusten taso oli korkea. Stipendin suuruus on 500 euroa.

Onnittelumme Nourdeenille!

Lisätietoja

Suomen Diakoniaopisto
koulutusjohtaja Merja Ahtikari
puh. 050 400 7097
merja.ahtikari@sdo.fi

Lisää uutisia