SDOlle Erasmus-akkreditointi
Opetushallitus on myöntänyt SDOlle 1.3 2021 alkaen EU-laatuarviointisertifikaatin. Sertifikaati on voimassa uudelle Erasmus+ kaudelle 2021–2027. Akkreditointi lisää SDO:n kiinnostavuutta ja laadukkuutta kansallisten sekä kansainvälisten hankepartnereiden näkökulmasta.
Akkreditointihakemuksessa perusteltiin miten SDO:n stategia ja kansainvälinen liikkuvuus nivotaan opetus- ja kehittämistyöhön uudella Erasmus+ kaudella. OPH:ssa hakemukset arvioitiin sisällöllisesti, laadullisesti sekä toimeenpanon ja vaikuttavuuden näkökulmasta.
Lainaus palautteesta: ”Hakemuksesta välittyy hakijaorganisaation erityisinä vahvuuksina kokemus ja osoitus sitoutua konkreettisin toimin osallisuuden vahvistamiseen sekä kokemus digitaalisen opetuksen toteuttamisesta. Koska hakijalla on kokemusta kansainvälisestä yhteistyötä ja liikkuvuudesta hanketyössä, on tärkeää, että se toimii aktiivisesti sekä kansallisissa että kansainvälisissä verkostoissa ja jakaa kokemuksiaan ja edistää hyvien käytäntöjen luomista.”
SDO:n akkreditointihakemus sisälsi seitsemän vuoden Erasmus Plan tavoitteet.
Neljä tavoitetta lyhyesti
- Avoin, luova ja vetovoimainen oppimisympäristö: Monipuolistaa SDO:n kansainvälistä toimintaa – SDO:n vetovoiman ja kulttuuriosaamisen lisääntyminen tasavertaisesti.
Vastavuoroiset ja hyvin suunnitellut opiskelija- ja asiantuntijavaihtojaksot ovat samalla osaamisemme markkinointia Euroopalle ja uusien Erasmus+ mahdollisuuksien avulla myös valituille, tärkeille Euroopan ulkopuolisille kumppaneille. Monipuolinen opiskelijoille ja henkilökunnalle suunnattu kansainvälinen toiminta (sisältyy kotikansainvälisyys) on osa avointa ja luovaa oppimisympäristöä.
Virtuaalisuus ja verkkokampus ovat tärkeä osa oppimisympäristöä. Tavoitteena on lisätä SDO:n vetovoimaa hakeutua ammatilliseen koulutukseen. Kansainvälisyys tarjoaa uusia haasteita ja mahdollisuuksia SDO:n osaavan ja sitoutuneen henkilökunnan ammattitaidon kehittymiseen. Erasmus+ KA2 kansainväliset projektit tulee olla osa arjen opetustyön sisältöä ja työresurssia (opetus, ohjaus, ammatillinen kehittyminen).
- Aktiivinen uudistuminen toimintaympäristön muutoksessa- Digitaalisuuden hyödyntäminen työssä ja koulutuksessa.
Vuoden 2020 koronaepidemian myötä kansainvälisyystoiminnan painopiste on siirtynyt kotikansainvälisyyteen sekä yhteistyön ja toimintojen kehittämiseen virtuaalisuuden keinoin. Digitaaliset ympäristöt ovat aina auki ja saatavilla sekä mahdollistavat myös kansainvälisen kohtaamisen ja yhteisen kehittymisen.
Luovuus ja out of the box ajattelun vahvistaminen – kokeilukulttuuri, artistiulottuvuustavoitteena erottuminen ammatillisen koulutuksen järjestäjä kentässä. Tästä esimerkkinä Lahden kampuksen Theatrum Olga, jonka toiminta ainutlaatuista. Erasmus+ vaihtojaksojen valmennukseen kuuluu oleellisena osana virtuaalinen yhteys vastaanottavaan tahoon ennen (tulevat sekä lähtevät) liikkuvuutta.
- Luotettavat ja monialaiset työelämäkumppanit- Etäohjauksen ja arvioinnin kehittäminen sekä ammatillisen osaamisen vahvistaminen.
Henkilöstön työelämäosaamisen vahvistuminen kansainvälisten projektien myötä. Kansainväliset yritykset näkyväksi osaksi koulutusta sekä SDO:n koulutusmahdollisuudet näkyväksi yrityksiin. Kansainvälisen toiminnan tavoitteena on vahvistaa ja luoda uusia, monialaisia työelämäkumppanisuhteita ulkomailla. Otamme vastaan asiantuntijavieraita tutustumaan oppilaitokseen kaikilla kampuksilla.
Erasmus+ hankkeet vastavuoroisia, joten vastaanotamme opiskelijoita, joille järjestämme työpaikkajaksoja kotimaisten työelämäkumppanuuksiemme avulla. SDO:n henkilöstön ulkomaanjaksot ovat yleensä vastavuoroisia yhteistyöprojekteihin ja kehittämishankkeisiin liittyviä vierailuja sekä opiskelijoiden ohjaamista tai työelämäjaksoja ja opettajavaihtoa. Tavoitteena on, että ulkomaanjaksolta palaa aikaisempaa avarakatseisempi ja ammattitaitoisempi tiimipelaaja.
- Kohtaaminen – Place of Opportunities – SDO:n vetovoiman ja kulttuuriosaamisen lisääntyminen tasavertaisesti – Opiskelijoiden tiimityön ja osallisuuden kehittäminen.
Kansainvälisen toiminnan projekti kotimaassa tai ulkomaankokemus vahvistaa muuttuvassa yhteiskunnassa tarvittavia avaintaitoja, avartaa maailmankuvaa ja parantaa itsetuntemusta sekä ammatti-identiteettiä. SDO:n kansainvälisyysstrategiassa tavoitteena on myös erityisen tuen opiskelijoiden osallisuus ja aktiivinen osallistuminen soveltuville ulkomaanjaksoille pienryhmissä ja lyhyessä vaihtojaksossa sekä osallistuminen kotikansainvälisyysprojekteihin osana opintoja.
Lisätietoja
Kehitysjohtaja Seija Markkanen
puh. 044 713 2323
seija.markkanen@sdo.fi
Kansainvälisen toiminnan koordinaattori Heli Ramula
puh. 050 395 5986
heli.ramula@sdo.fi
Lisää SDOn kansainvälisyystyöstä
Lisää uutisia
Sosiaalialan yritys Hoivatie kouluttaa kaikki esihenkilöt lähijohtamisen kannalta keskeisiin teemoihin yhdessä Diakoniaopiston kanssa.
Kokonaisena työssä -hanke vahvistaa kokemusosaamisen tunnistamista sosiaali- ja terveyspalveluissa.
Vuonna 2023 Suomen Diakoniaopistoon haki perusopetuksen jälkeisessä yhteishaussa yli sata ensisijaista hakijaa enemmän kuin vuonna 2022.
SDO:n rehtori Juha-Petri Niiranen kirjoittaa katsauksen uuteen strategiaan ja vuoteen 2022.
Suomen Diakoniaopisto kumppaneineen on käynnistänyt kansalaisaloitteen nuoriasiavaltuutetun tehtävän perustamiseksi.
Yhä useampi sairastuu muistisairauteen. Validaatio on tulevaisuuden osaamista, josta on hyötyä ammattilaiselle ja omaiselle.
Päijät-Hämeen hyvinvointialue pyysi Suomen Diakoniaopiston opiskelijateatterin tekemään kampanjaa alle 25-vuotiaiden ilmaisesta ehkäisystä.
Tehtävä perustettiin, sillä Suomen Diakoniaopistossa oppisopimuskoulutusten määrä on kasvanut viime vuosina runsaasti.
Suomen Diakoniaopistossa (SDO) opiskeli vuonna 2022 reilut 1400 sosiaali- ja terveysalan opiskelijaa.
Kaikilta kampuksiltamme syyslukukaudella 2022 ammattiin valmistuneet, nimensä julkaisuluvan antaneet opiskelijat.
Vahvasta kouluttajien ja työelämän yhteistyöstä haetaan apuja hoiva-alan työvoimapulaan.
Listasimme 10 hyvää syytä, miksi lähihoitajaksi opiskelu kannattaa.
Suomen Diakoniaopistolla on uusi logo.
Kokemusosaaja auttaa muita ja voi kehittää kehitysvamma-alan palveluita omasta näkökulmastaan. Rinnekodin ja Suomen Diakoniaopiston valmennuksesta valmistui yhdeksän uutta kokemusosaajaa.
Suomen Diakoniaopiston henkilöstön hyvinvointikyselyn mukaan ammatillisen oppilaitoksen työyhteisön toimivuus on erinomaisella tasolla.
Suomen Diakoniaopisto on viimeiset pari vuotta tehnyt hankeyhteistyötä Namibiassa. Yhtenä tavoitteena on käynnistää paikallisiin tarpeisiin vastaava diakonia- ja sosiaalialan ammatillinen koulutus.
Kunta-alan lakko alkaa tiistaina 3.5.2022. Lakko voi vaikuttaa erityisesti työelämäjaksoilla oleviin opiskelijoihin Oulussa ja Helsingissä.
Paransimme sdo.fi-nettisivun saavutettavuutta. Sivustolla otettiin käyttöön Readspeaker-ominaisuus, jonka ansiosta tekstit voi myös kuunnella.
Tutkinnon perusteet uudistetaan yhteistyössä Opetushallituksen kanssa.
Oppisopimuksella lähihoitajaksi Pohjois-Pohjanmaalla – yhteistyössä Attendo ja Suomen Diakoniaopisto
Pohjois-Pohjanmaalla aukeaa tänä keväänä ainutlaatuinen tilaisuus työn ja opiskelun yhdistämiseen. Suomen Diakoniaopiston ja Attendon yhteistyössä koulutetaan oppisopimuksella lähihoitajia Attendo-kodeissa.
Irina työskentelee Suomen Diakoniaopiston täydennyskoulutusten parissa.
Katariina Hautsalon tehtävänä on varmistaa, että Suomen Diakoniaopisto on enemmän kuin pelkkä ammattikoulu.
Sidosryhmien mielikuva Suomen Diakoniaopistosta on valtaosin positiivinen. Oppilaitosta kuvataan opiskelijoista välittävänä, yhteisöllisenä, monimuotoisena, lämminhenkisenä ja arvopohjaisena toimijana. Tämä käy ilmi syksyllä 2021 tehdystä mielikuvatutkimuksesta.
Nora löysi toiveitaan vastaavan harjoittelupaikan Suomen Diakoniaopistosta.
Suomen Diakoniaopistolle kunniamaininta OKM.n laatupalkintokilpailussa 2021.
Yhteistyön rikkaus on että kumpikin saa olla oma itsensä. Uskaltaa olla erilaisia ja rakentavasti eri mieltä.
Suomen Diakoniaopistossa on yksi Helsingin ensimmäisistä ammatillisen koulutuksen pop up -rokotuspisteistä.
Opiskelijoiden hyvinvointi on jakautunut koronan aiheuttamana poikkeusaikana. Osa opiskelijoista voi paremmin kuin ennen poikkeusoloja, osa huonommin, kertoo Suomen Diakoniaopiston opiskelijoilleen teettämä kysely.
Kehittämisohjelma sisältää suosituksia mm. ammatillisen osaamisen vahvistamiseksi.
Yhteistyö on merkittävä virstanpylväs kinestetiikan edistämisen ja koulutuksen kannalta.
SDO sai kaksi palkintoa projektitöistään Oulun yliopiston LUMA2020-hankkeessa.
Poikkeusjärjestelyt jatkuvat kevätlukukauden loppuun asti.
Olet nyt oppimassa ja tekemässä töitä etänä koulun ulkopuolella.
Kaikki opetus, mikä on mahdollista toteuttaa etäopetuksena, toteutetaan etänä alkaen 18.3.
Lahdessa käynnistyy ensi tammikuussa ainutlaatuinen kasvatus- ja ohjausalan koulutuspilotti.
Oulun Diakonissalaitoksen säätiö (ODL) ja Suomen Diakoniaopisto (SDO) käynnistävät yhteistyön haastavassa elämäntilanteessa olevien 18–30 -vuotiaiden nuorten koulutukseen pääsyn helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi.
Ylitornion kampusta ja sen koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen tuloksena Suomen Diakoniaopisto lopettaa koulutustoimintansa Ylitornion kampuksella 31.5.2019 mennessä.
Diakonia-ammattikorkeakoulu Diak ja Suomen Diakoniaopisto SDO muuttavat uusiin yhteisiin tiloihin
Oulun keskustaan Albertinkadulle. Kampuksen avajaisia vietetään maanantaina 10. syyskuuta 2018.
Ylitornion kampusta koskevat yhteistoimintaneuvottelut alkavat. Perusteena ovat tuotannolliset ja taloudelliset syyt sekä toiminnan uudelleenjärjestelyt.
Yhteistyö lisää opiskelijoiden mahdollisuuksia yksilöllisten opintopolkujen rakentamiseen.
Suomen Diakoniaopiston opiskelija Mohamed Nourdeen Toure Abdul Karim Suffyan on saanut Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:n hallituksen myöntämän maahanmuuttajastipendin.
Uusi laki ammatillisesta koulutuksesta tulee voimaan ensi vuoden alusta.
Kauneudenhoitoala ja hoiva-ala hakevat synergioita: SKY-Opisto ja Suomen Diakoniaopisto SDO yhdistyvät.
SKY-Opisto ja Suomen Diakoniaopisto ovat sopineet koulutuksenjärjestämistoiminnan yhdistämisestä 1.1.2018 lukien.