Theatrum Olga – Euroopan ympäristöpääkaupungin projektituki

Rahoittaja

Lahden kaupunki

Hankkeen kesto

01.01.2020 - 31.12.2020

Hankkeen tavoitteet

Theatrum Olga toteuttaa toiminnallisen taiteissa oppimisen kokonaisuuden yhteistyössä Lahden museoiden kanssa. Prosessia ohjaa Lasse Kantola. Cyberpunk-projekti tutkii dystopiaa, tulevaisuutta, jossa maailma on muuttunut ja ihminen erkaantunut luonnosta, juuristaan ja historiastaan. Prosessin yhteydessä syntyy kolme lyhytelokuvaa. Työprosessissa syntyneitä valokuvia, tarpeistoa ja vaatteita on esillä Lahden museokioskilla helmikuun 2020 ajan. Näyttelyn nimi on toiminnallinen taidehistoria.

Hankkeen toteutus

Kuvaukset ja nauhoitukset 2019-2020. Musiikin, äänimaailman, puvustuksen ja lavastuksen luominen. Editointi, elokuvan leikkaus. Elokuvien valmistuttua kuvauspaikoista toteutetaan kartta, QR-koodisto jonka avulla ihmisten on mahdollista tutustua Lahden alueen historiaan, joissa kuvaukset ovat tapahtuneet. Kehitteillä on myös älyvaate: hattu tai asuun liitettävä osa, joka ohjaa sen käyttäjän luonnon ääreen, kuvauspaikalle, antaen informaatiota ja tietoa paikasta.

Lisätietoja hankkeesta

Prosessissa tuotetaan kolme lyhyt elokuvaa, jotka tulevat youtubeen ja Lahdenssa vuonna 2021 avattavan uuden taidemuseon näyttelyyn. Projektissa on mukana Sdon Lahden kampuksen opiskelijoiden lisäksi yritysmaailmaa ja ammattilaisia; valokuva- ja videokuvaaja, säveltäjät, nykytanssijoita sekä puvustajia, lavastajia ja kampaajia. Cyber punk-projektin yhteistyökumppanina on Lahden museot. Arkeologi Hannu Takala tutustuttaa opiskelijoita Lahden alueen esihistoriallisiin paikkoihin, jotka toimivat myös elokuvien kuvauspaikkoina. Näin historia kohtaa nykyisyyden ja tulevaisuuden. Museopedagogiikka ja toiminnallinen taidehistoria täydentävät toisiaan. Projektiin on saatu Lahti-ympäristökaupungin tukea. Tavoitteena on luoda ja tutkia luontosuhdetta sekä kehittää suhdetta ympäristöön.

 

Suomen Diakoniaopisto
Lasse Kantola
lasse.kantola@sdo.fi
040 557 1749