Next steps in ThaiGO cooperation, OPH

Rahoittaja

Opetushallitus, OPH

Hankkeen kesto

01.03.2019 - 31.12.2021

Hankkeen tavoitteet

Thai Go on Suomen ja Thaimaan välinen oppilaitosverkosto, joka aloitti toimintansa vuonna 2014 Opetushallituksen rahoittamana
https://finvet.fi/fi/thaigo
Verkostossa toimii tällä hetkellä kaksitoista suomalaista toisen asteen koulutuksen järjestäjää, sekä kolme thaimaalaista oppilaitosta Chonburin ja Chiang Main alueella sosiaali- ja terveysalalla. SDO on ollut mukana sosiaali- ja terveysalan vaihdoissa aktiivisesti.
Ravintola alalla yhteistyötä on ollut Thaimaan suurlähetystön sekä huippuhotellien kanssa Bangkokissa. Verkosto on laajentunut sekä kumppaneiden määrän että mukana olevien ammatillisten alojen suhteen. Sosiaali- ja terveysalan lisäksi verkoston kautta on mahdollisuuksia liikkuvuuteen myös matkailu, liikunta sekä media-alalla.
Opetushallituksen valtionavustuksia liikkuvuushankkeille haetaan vuosittain. Lisätietoa ja kaikki OPH:n rahoittamat ammatillisen koulutuksen hankkeet löytyvät: www.finvet.fi

Hankkeen toteutus

Thai Go -verkosto on lyhyessä ajassa vakiinnuttanut toimintaansa Thaimaassa. Verkoston kautta toteutettujen työssäoppimisjaksojen sisältöä on saatu laadukkaammaksi ja monipuolisemmaksi.
Verkoston kautta toteutettujen liikkuvuusjaksojen määrä on kasvanut ja kiinnostus Thaimaata kohtaan on lisääntynyt. Myös Thaimaalaiten kiinnostus suomalaista ammatillista koulutusta kohtaa on lisääntynyt. Yhteistyökumppanit Thaimaata ovat vierailleet SDO:ssa Helsingissä ahkerasti vuoden 2018 aikana.
Sekä opiskelijat että opetushenkilöstö ovat olleet erittäin tyytyväisiä liikkuvuusjaksoihin. Opiskelijan liikkuvuus jakso suunnitellaan osaksi hänen henkilökohtaista opintopolkua sopivaan tutkinnonosaan. SDO on mukana SOTE-alan vaihdoissa, joissa ulkomaisina työpaikkoina ovat sairaanhoitoon, vanhustenhuoltoon ja varhaiskasvatukseen soveltuvat yhteistyökumppanit.
ThaiGo verkoston toimintaa koordinoi Heidi Ruusumo, Raision Seudun Koulutuskuntayhtymästä. Thai Go verkostossa on mukana 14 ammatillisen koulutuksen järjestäjää ympäri Suomea.

Lisätietoja hankkeesta

Thai Go- verkoston tavoitteena on:

– Kehittää ammatillista osaamista monikulttuurisessa toimintaympäristössä
– Kehittää sekä opiskelijoiden että opetushenkilöstön kansainvälisiä valmiuksia
– Kansainvälisen työssäoppimisen laadun varmennuksen kehittäminen
– Kulttuuritietouden lisääminen Suomen ja Thaimaan välillä
– Mukana olevien oppilaitosten kansainvälisen toiminnan vastavuoroinen kehittäminen

Hankkeen tulokset

Linkki hankkeen loppuraporttiin:
https://valtionavustukset.oph.fi/avustushaku/191/loppuselvitys?loppuselvitys=6a21fea953c6ccaf4079c4dd504b0685384eaf6410138c9dbbc54faf10d37bf5&lang=fi&preview=true

 

Suomen Diakoniaopisto
Heli Ramula
heli.ramula@sdo.fi
+358 50 395 5986