UUSI TYÖNTEKIJÄ OPPISOPIMUKSELLA
- Oletko rekrytoimassa uuden työntekijän, jolta puuttuu alan ammatillinen koulutus tai jonka ammattitaito on puutteellinen? Oppisopimuksella voi hankkia puuttuvan tutkinnon tai päivittää osaamista.
- Lyhyt ei-työsuhteinen/työsuhteinen jakso ennen oppisopimusta tukee rekrytointipäätöksessä. Tarjoa keikkatyötä tai sesonkityötä tai hyödynnä TE-toimiston palveluja esim. työkokeilun järjestämisessä ennen varsinaista oppisopimusta.
- Mikäli työllistät oppisopimuskoulutukseen työttömän työnhakijan, voit saada myös palkkatukea. Tukea haetaan kotikunnan TE-toimistosta. Oppisopimus tai työsuhde ei voi alkaa ennen tukipäätöksen tekoa.
- Jos organisaatiosi ei pysty solmimaan oppisopimusta koko koulutusajalle, tarjoa mahdollisuutta osatutkinnon suorittamiseen.
- Jokaiselle työntekijälle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma ja koulutusaika määritellään yksilöllisesti.
- Suomen Diakoniaopisto maksaa työnantajalle koulutuskorvausta sopimuksen mukaan.
OPPISOPIMUKSEN EDELLYTYKSENÄ ON, ETTÄ
- Työpaikka soveltuu oppimisympäristöksi suoritettavaan tutkintoon ja työntekijää voi tehdä ammattiosaamista kehittäviä työtehtäviä.
- Työaika on keskimäärin 25 tuntia viikossa tai enemmän.
- Työnantaja maksaa työehtosopimuksen mukaista palkkaa.
- Työntekijä voi osallistua sovitusti lähiopetukseen tai työskentelyyn verkko-oppimisympäristössä, tavallisimmin 1x viikossa.
- Työntekijälle nimetään työpaikkaohjaaja ja hänellä on mahdollisuus saada ohjausta.