Kansainvälinen toiminta

Be Curious- Go Abroad !

Suomen Diakoniaopistossa voit suorittaa osan ammatillisista opinnoistasi ulkomailla. Ulkomaan työssäoppimisjaksot ovat yleensä 4-8 viikon mittaisia. Ammatillisen osaamisen lisäksi ulkomaan vaihtojaksot parantavat kielitaitoasi ja opit toimimaan erilaisissa kulttuureissa. Ulkomaanjakso kartuttaa ammatillista osaamistasi monipuolisesti.

Suomen Diakoniaopisto on mukana useissa opetushallituksen tukemissa verkostohankkeissa. Apurahat kattavat yleensä matka- ja majoituskulut. Erasmus + hankkeissa ovat mukana useat EU-maat: esim. Malta, Viro, Saksa, Tanska, Ruotsi Hollanti, Ranska, Portugali, Espanja, Pohjois-Irlanti ja Englanti.

Kaukokohteista hankeavustusta SDO:n opiskelijoille  on mahdollista saada Intian, Kiinan, Thaimaan, Tansanian, Ugandan ja Nepalin työssäoppimisjaksolle. Helsingin tai Lahden Diakonissalaitoksen säätiön  rahastoavustusta voi hakea esim. Kanadaan suuntautuvalle työssäoppimisjaksolle.

Aloita vaihtojaksosi suunnittelu ajoissa keskustelemalla ryhmänohjaajasi ja kampuksesi kv-yhteyshenkilön kanssa mahdollisuudesta suorittaa työssäoppimisjakso ulkomailla. Kohdemaan ja työssäoppimispaikan valintaan vaikuttaa aina osaamisalasi sekä mahdollinen aikaisempi työkokemuksesi ja suoritetut opinnot, sekä kielitaito.

 

Syksyn 2018 kansainväliseen vaihtoon hakuaika on 15.1- 18.3.2018.

 

Tärkeimmät valintaperusteet kansainvälisille työssäoppimisjaksoille:

 • Ajallaan palautetut hakuasiakirjat:
  • Alustava hakemus kv-vaihtoon löytyy Wilmasta, Kyselyistä.
  • Erasmus vaihdoissa  Europassi-CV englanniksi http://www.europassi.fi tai kohdemaan kielellä.
   Palauta sähköpostitse (etunimi.sukunimi@sdo.fi) oman kampuksen yhteyshenkilölle: Satu Hekkala (Oulu ja Ylitornio), Arja Visanko (Lahti) tai Heli Ramula (Helsinki myös Sovinto)
  • Kaukokohteissa Motivation Letter; lyhyt vapaamuotoinen esittely itsestäsi englanniksi tai kohdemaan kielellä sähköpostitse oman kampuksen yhteyshenkilölle.
 • Hyvä käytös ja edellytykset edustaa Suomen Diakoniopistoa ja Suomea.
 • Ajallaan suoritetut opinnot.
 • Kohdemaan kielen/englannin kielen riittävä taito.
 • Hyvä terveydentila.
 • Pääsääntöisesti loppuvaiheen opiskelija, jolla työssäoppimisjaksoja jo suoritettuna Suomessa ja/tai alan työkokemusta. Kun alustava hakemuksesi on vastaanotettu omalla kampuksellasi, kampusten kv-yhteyshenkilöt suunnittelevat paikkajaon.
 • Syyslukukauden 2018 vaihdon osalta tämä tapahtuu huhti-toukokuun aikana.
 • Hakuajan päätyttyä valintaprosessin aikana oman kampuksen kv-yhteyshenkilö on sinuun yhteydessä. Kaikille hakeneille järjestetään myös pakollinen kv-valmennus, jossa saat vastauksia käytännön kysymyksiin työssäoppimisesta kohdemaissa.

Suomen Diakoniaopisto kannustaa myös kotikansainvälisyyteen. Mikäli haluat olla kv-tutorina Suomeen saapuville kansainvälisille opiskelijoille olethan yhteydessä kv-yhteyshenkilöihin!  Tänä syksyllä 2017 Helsinkiin saapui työssäoppijoita Ranskasta ja Lahteen Espanjasta. Kevälukukaudella Oulussa päiväkotiharjoittelun suoritti ryhmä Ranskasta sekä Helsingissä kymmenen opiskelijaa Pohjois-Irlannista. Huhti-toukokuussa kaksi  opiskelijaa Espanjasta työskentelee Sanervakodissa.

Lisätietoja: 
Heli Ramula
heli.ramula@sdo.fi