Kansainvälinen toiminta

Be Curious- Go Abroad !

Suomen Diakoniaopistossa voit suorittaa osan ammatillisista opinnoistasi ulkomailla. Ulkomaanjaksot ovat yleensä 5-8 viikon mittaisia. Ammatillisen osaamisen lisäksi ulkomaan vaihtojaksot parantavat kielitaitoasi ja opit toimimaan erilaisissa ympäristöissä ja kulttuureissa. Ulkomaanjakso kartuttaa ammatillista osaamistasi.

Suomen Diakoniaopisto myöntää opiskelijoilleen EU:n tai Opetushallituksen apurahoja erilaisten verkosto- ja muiden hankkeiden kautta. Apurahat kattavat yleensä matka- ja majoituskulut. Näissä projekteissa ovat mukana useat EU-maat Ranska, Portugali, Espanja ja mm. Intia, Kiina, Thaimaa, Tansania, Uganda, Namibia, Nepal, Australia ja Kanada.

Aloita KV – jaksosi suunnittelu ajoissa keskustelemalla ryhmänohjaajasi, kampuksesi KV-yhteyshenkilön tai SDO:n KV-koordinaattorin kanssa mahdollisuudesta suorittaa työssäoppimisjakso ulkomailla. Maan/kohteen valintaan vaikuttaa aina myös oma osaamisalasi ja mahdollinen aikaisempi työkokemuksesi.

 

Kevään 2018 jaksoille KV-TOP-jakson hakuaika on 15.9- 2.10.2017.

 

Tärkeimmät valintaperusteet kansainvälisille työssäoppimisjaksoille:

 • Ajallaan palautetut hakuasiakirjat:
  • Alustava hakemus KV-vaihtoon löytyy Wilmasta. Palauta se paperiversiona KV-yhteyshenkilö Satu Hekkala (Oulu), Arja Visanko (Lahti) tai SDOn KV-koordinaattori Heli Ramula (Helsinki)
  • Europassi-CV englanniksi http://www.europassi.fi
   Palauta sähköpostitse KV-koordinaattorille heli.ramula@sdo.fi
  • Motivation Letter; lyhyt vapaamuotoinen esittely itsestäsi englanniksi tai kohdemaan kielellä sähköpostitse KV-koordinaattori Heli Ramulalle
 • Hyvä käytös ja edellytykset edustaa SDO:ta ja Suomea
 • Ajallaan suoritetut opinnot
 • Kohdemaan kielen/englannin kielen riittävä taito.
 • Hyvä terveydentila.
 • Pääsääntöisesti loppuvaiheen opiskelija, jolla työssäoppimisia suoritettuna Suomessa ja/tai alan työkokemusta.Kun alustava hakemuksesi on vastaanotettu omalla campuksellasi, KV-tiimi keskustelee valinnoista/paikkajaosta.
 • Hakuajan päätyttyä oman kampuksen KV-yhteyshenkilö/ KV- koordinaattori on sinuun yhteydessä. Kaikille hakeneille järjestetään myös pakollinen KV-info ja KV-valmennus, jossa saat vastauksia käytännön kysymyksiin KV-työssäoppimisesta kohdemaissa.

Suomen Diakoniaopisto kannustaa myös kotikansainvälisyyteen. Mikäli haluat olla KV-tutorina Suomeen saapuville kansainvälisille opiskelijoille olethan yhteydessä KV-koordinaattoriin!

Lisätietoja: 
Heli Ramula
heli.ramula@sdo.fi