Kansainvälinen toiminta

Go Global- Go Abroad!

Suomen Diakoniaopistossa voit suorittaa osan ammatillisista opinnoistasi ulkomailla tai valita Maailmankansalaisuus-valinnaisen kurssin. Tällä kurssilla voit syventää ammattitaitoasi ulkomaan vaihtojaksolla. Koulutussopimusjaksot ulkomaisella työpaikalla ovat yleensä 4-8 viikon mittaisia. Ammatillisen osaamisen lisäksi ulkomaan vaihtojaksot parantavat kielitaitoasi, ongelmanratkaisukykyä sekä taitoa toimia erilaisessa kulttuureissa. Ulkomaanjakso kartuttaa ammatillista osaamistasi monipuolisesti, joten tämä mahdollisuus kannattaa käyttää opintojen aikana!

Suomen Diakoniaopisto on mukana useissa opetushallituksen tukemissa ja Erasmus+ verkostohankkeissa. Molemmilla tavoilla liikkuvuusjaksojen rahoitus on hankemuotoista, rahoitusta haetaan aina organisaation kautta, yksityiset henkilöt eivät voi hakea ulkomaan jakson rahoitusta suoraan Erasmus -ohjelmasta. SDO:n opiskelijat voivat hakea apurahaa liikkuvuusjaksolle Euroopassa tai kaukokohteisiin. Apuraha kattaa yleensä matka- ja majoituskulut. Toisessa Euroopan maassa suoritettavan jakson aikana ammatillinen opiskelija voi syventää omaa ammattitaitoaan joko opiskelemalla tai suorittamalla alansa työharjoittelun. SDOn hankeverkostoissa ovat mukana useat EU-maat: esim. Malta, Viro, Saksa, Tanska, Ruotsi, Norja, Hollanti, Ranska, Portugali, Espanja, Italia, Pohjois-Irlanti ja Englanti.

Kaukokohteista hankeavustusta SDO:n opiskelijoille  on mahdollista saada Intian, Kiinan, Thaimaan (SDO:n opiskelijan ajatuksia Thai Go vaihdosta), Tansanian, Ugandan, Namibian ja Nepalin vaihtojaksolle. Opetushallituksen rahoittamat kaukokohdehankkeet ammatilliselle koulutukselle.

Kansainväliseen vaihtoon lähteneiden kohteet SDO:ssa 2017-2020.

Kartalla maat, joihin lähdetty kansainväliseen vaihtoon.

Hakeminen kansainväliseen vaihtoon tapahtuu oman Wilman kautta, ohjeet ovat Wilman pysyvissä tiedotteissa.

Aloita  kansainvälisen vaihtojaksosi suunnittelu ajoissa keskustelemalla ryhmänohjaajasi ja kampuksesi kansainvälisen toiminnan yhteyshenkilön kanssa mahdollisuudesta suorittaa osa opinnoistasi ulkomailla. Kohdemaan ja työpaikan valintaan vaikuttavat kielitaidon lisäksi aina oma opiskelupolkusi sekä mahdollinen aikaisempi työkokemuksesi ja suoritetut opinnot.

Tärkeimmät valintaperusteet kansainvälisille työssäoppimisjaksoille:

  • Ajallaan palautetut hakuasiakirjat:
    • Alustava hakemus kv-vaihtoon löytyy Wilmasta (omalta etusivulta: hakemukset-lomakkeet-kv-hakemus) Tiedote Wilmassa.
    • Europassi-CV englanniksi https://www.europassi.fi tai kohdemaan kielellä.
      Palauta sähköpostitse (etunimi.sukunimi@sdo.fi) oman kampuksen yhteyshenkilölle: Jonne Koivisto (Oulu), Arja Visanko (Lahti) Katja Danska ja Heli Ramula (Helsinki myös Sovinto) Anna-Liisa Halsas-Lehto (SKY-Opisto)
    • Motivation Letter; lyhyt vapaamuotoinen esittely itsestäsi englanniksi tai kohdemaan kielellä sähköpostitse oman kampuksen yhteyshenkilölle.
  • Hyvä käytös ja edellytykset edustaa Suomen Diakoniaopistoa ja Suomea.
  • Ajallaan suoritetut opinnot ja/tai suunnitelma opintojen loppuun saattamiseksi.
  • Kohdemaan kielen/englannin kielen riittävä taito.
  • Hyvä terveydentila ja pääsääntöisesti 18-vuoden ikä vaihtojakson alkaessa.
  • Yleensä loppuvaiheen opiskelija, jolla työssäoppimisjaksoja jo suoritettuna Suomessa ja/tai alan työkokemusta. Kun alustava hakemuksesi on vastaanotettu omalla kampuksellasi, kampusesi kv-yhteyshenkilö ottaa sinuun yhteyttä.
  • Kaikille hakeneille järjestetään haastattelu ja kv-valmennus, jossa saat vastauksia käytännön kysymyksiin työssäoppimisesta kohdemaissa.

Suomen Diakoniaopisto kannustaa myös kotikansainvälisyyteen. Mikäli haluat olla tutorina Suomeen saapuville kansainvälisille opiskelijoille olethan yhteydessä kv-yhteyshenkilöihin!

Aiheesta lisää löydät Wilmasta omalta etusivultasi pysyvästä tiedotteesta: ”Go Global – Go Abroad”.

Lisätietoja

Heli Ramula
heli.ramula@sdo.fi

Logot Opetushallitus rahoittaa ja Erasmus+