Kansainvälinen toiminta

Be Curious- Go Abroad !

Suomen Diakoniaopistossa voit suorittaa osan ammatillisista opinnoistasi ulkomailla. Ulkomaan työssäoppimisjaksot ovat yleensä 4-8 viikon mittaisia. Ammatillisen osaamisen lisäksi ulkomaan vaihtojaksot parantavat kielitaitoasi ja opit toimimaan erilaisissa kulttuureissa. Ulkomaanjakso kartuttaa ammatillista osaamistasi monipuolisesti.

Suomen Diakoniaopisto on mukana useissa opetushallituksen tukemissa verkostohankkeissa. Apurahat kattavat yleensä matka- ja majoituskulut. Erasmus+ liikkuvuusjaksojen rahoitus on hankemuotoista, rahoitusta haetaan aina organisaation kautta, yksityiset henkilöt eivät voi hakea ulkomaan jakson rahoitusta suoraan Erasmus -ohjelmasta. SDO:n opiskelijat voivat hakea apurahaa liikkuvuusjaksolle Euroopassa. Toisessa Euroopan maassa suoritettavan jakson aikana ammatillinen opiskelija voi syventää omaa ammattitaitoaan joko opiskelemalla tai suorittamalla alansa työharjoittelun. SDOn hankeverkostojissa ovat mukana useat EU-maat: esim. Malta, Viro, Saksa, Tanska, Ruotsi, Norja, Hollanti, Ranska, Portugali, Espanja, Italia, Pohjois-Irlanti ja Englanti.

Kaukokohteista hankeavustusta SDO:n opiskelijoille  on mahdollista saada Intian, Kiinan, Thaimaan, Tansanian, Ugandan ja Nepalin työssäoppimisjaksolle.

Aloita vaihtojaksosi suunnittelu ajoissa keskustelemalla ryhmänohjaajasi ja kampuksesi kv-yhteyshenkilön kanssa mahdollisuudesta suorittaa työssäoppimisjakso ulkomailla. Kohdemaan ja työssäoppimispaikan valintaan vaikuttaa aina osaamisalasi sekä mahdollinen aikaisempi työkokemuksesi ja suoritetut opinnot, sekä kielitaito.

 

Kevään 2019 kansainväliseen vaihtoon hakuaika on päättynyt.

 

Tärkeimmät valintaperusteet kansainvälisille työssäoppimisjaksoille:

 • Ajallaan palautetut hakuasiakirjat:
  • Alustava hakemus kv-vaihtoon löytyy Wilmasta (omalta etusivulta: hakemukset-lomakkeet-kv-hakemus) Tiedote Wilmassa.
  • Erasmus vaihdoissa  Europassi-CV englanniksi http://www.europassi.fi tai kohdemaan kielellä.
   Palauta sähköpostitse (etunimi.sukunimi@sdo.fi) oman kampuksen yhteyshenkilölle: Satu Hekkala (Oulu ja Ylitornio), Arja Visanko (Lahti) tai Heli Ramula (Helsinki myös Sovinto)
  • Kaukokohteissa Motivation Letter; lyhyt vapaamuotoinen esittely itsestäsi englanniksi tai kohdemaan kielellä sähköpostitse oman kampuksen yhteyshenkilölle.
 • Hyvä käytös ja edellytykset edustaa Suomen Diakoniopistoa ja Suomea.
 • Ajallaan suoritetut opinnot.
 • Kohdemaan kielen/englannin kielen riittävä taito.
 • Hyvä terveydentila.
 • Pääsääntöisesti loppuvaiheen opiskelija, jolla työssäoppimisjaksoja jo suoritettuna Suomessa ja/tai alan työkokemusta. Kun alustava hakemuksesi on vastaanotettu omalla kampuksellasi, kampusten kv-yhteyshenkilöt suunnittelevat paikkajaon.
 • Kevät lukukauden 2019 vaihdon osalta tämä tapahtuu loka-marraskuun aikana.
 • Hakuajan päätyttyä valintaprosessin aikana oman kampuksen kv-yhteyshenkilö on sinuun yhteydessä. Kaikille hakeneille järjestetään myös pakollinen kv-valmennus, jossa saat vastauksia käytännön kysymyksiin työssäoppimisesta kohdemaissa.

Suomen Diakoniaopisto kannustaa myös kotikansainvälisyyteen. Mikäli haluat olla kv-tutorina Suomeen saapuville kansainvälisille opiskelijoille olethan yhteydessä kv-yhteyshenkilöihin!  Kevälukukaudella 2019 maaliskuussa Ouluun saapuu päiväkotiharjoitteluun ryhmä Ranskasta.

Lisätietoja: 
Heli Ramula
heli.ramula@sdo.fi