Koronarokotukset käynnistyvät toisen asteen kouluissa
Helsinki käynnistää koronarokotukset toisen asteen oppilaitoksissa. Suomen Diakoniaopiston opiskelijoiden on helppo ottaa koronarokotus pop up -rokotuspisteellä keskiviikkona 1.9.
Muun muassa Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto Sakki ry on toivonut rokotusten järjestämistä ammatillisissa oppilaitoksissa. Koulujen alkaessa nuorten kannustaminen koronarokotusten ottamiseen on tärkeää, jotta opiskelijoiden ja koulujen henkilökunnan on turvallista olla lähiopetuksessa ja opiskelijat voisivat osallistua heille tärkeisiin tapahtumiin.
Suomen Diakoniaopistossa opiskelee sekä nuoria että aikuisia.
”Meillä syksy on alkanut osin lähi-, osin etäopetuksessa. Lähiopetus on tärkeää etenkin nuorille mutta kun kyse on ammatin opiskelusta, myös vanhempien opiskelijoiden on päästävä välillä lähiopetukseen. Samalla oppilaitosten on pyrittävä turvaamaan sekä opiskelijoiden että henkilökunnan terveyttä”, sanoo Suomen Diakoniaopiston rehtori Juha-Petri Niiranen.
Koronarokotus on helppo ottaa pop up -rokotuspisteessä
Suomen Diakoniaopistossa annettavat rokotukset järjestää Helsingin kaupungin terveydenhuolto. Suomen Diakoniaopisto tarjoaa tilat ja auttaa järjestelyissä.
Näin opiskelijat voivat ottaa rokotuksen oman oppilaitoksen tiloissa matalalla kynnyksellä. Rokotusta tarjotaan oppilaitoksessa kaikille opiskelijoille heidän asuinkunnastaan riippumatta. Pop up -pisteestä voi saada sekä ensimmäisen että tehosterokoteannoksen.
Vaikka Suomen Diakoniaopisto toivoo mahdollisimman monen hakeutuvan rokotukseen, on rokotuksen ottaminen vapaaehtoista ja maksutonta.
”Uskon, että suurin osa opiskelijoista ottaa pop up -rokotuspisteen tyytyväisenä vastaan ja kokee helpottavana, että rokotuksen saa koulun tiloissa vaikkapa ruokatunnilla. Toisen asteen rokotuspisteitä on toivonut myös ammattiin opiskelevien liitto Sakki ry ja nyt on hienoa, että sellaisen saamme”, Juha-Petri Niiranen toteaa.
Lisätietoja:
Juha-Petri Niiranen, rehtori, Suomen Diakoniaopisto
juha-petri.niiranen@sdo.fi
Ella Saranpää, viestintäpäällikkö, Suomen Diakoniaopisto
ella.saranpaa@sdo.fi
Suomen Diakoniaopisto (SDO) on valtakunnallinen oppilaitos, joka toimii Helsingissä, Lahdessa ja Oulussa. Opiskelijoita meillä on 2700, henkilöstöä 240. Liikevaihtomme on 22 miljoonaa. Koulutamme tulevaisuuden palveluosaajia, jotka työllistyvät hyvin. Ammatillisen koulutuksen lisäksi meillä voi käydä peruskoulua, täydennyskoulutuksia ja työvoimakoulutusta. Toimintakeskus Sovinto tekee aikuistyötä, etsivää nuorisotyötä sekä järjestää työpajatoimintaa.
Lisää uutisia
Päijät-Hämeen hyvinvointialue pyysi Suomen Diakoniaopiston opiskelijateatterin tekemään kampanjaa alle 25-vuotiaiden ilmaisesta ehkäisystä.
Tehtävä perustettiin, sillä Suomen Diakoniaopistossa oppisopimuskoulutusten määrä on kasvanut viime vuosina runsaasti.
Suomen Diakoniaopistossa (SDO) opiskeli vuonna 2022 reilut 1400 sosiaali- ja terveysalan opiskelijaa.
Kaikilta kampuksiltamme syyslukukaudella 2022 ammattiin valmistuneet, nimensä julkaisuluvan antaneet opiskelijat.
Vahvasta kouluttajien ja työelämän yhteistyöstä haetaan apuja hoiva-alan työvoimapulaan.
Listasimme 10 hyvää syytä, miksi lähihoitajaksi opiskelu kannattaa.
Suomen Diakoniaopistolla on uusi logo.
Kokemusosaaja auttaa muita ja voi kehittää kehitysvamma-alan palveluita omasta näkökulmastaan. Rinnekodin ja Suomen Diakoniaopiston valmennuksesta valmistui yhdeksän uutta kokemusosaajaa.
Suomen Diakoniaopiston henkilöstön hyvinvointikyselyn mukaan ammatillisen oppilaitoksen työyhteisön toimivuus on erinomaisella tasolla.
Suomen Diakoniaopisto on viimeiset pari vuotta tehnyt hankeyhteistyötä Namibiassa. Yhtenä tavoitteena on käynnistää paikallisiin tarpeisiin vastaava diakonia- ja sosiaalialan ammatillinen koulutus.
Kunta-alan lakko alkaa tiistaina 3.5.2022. Lakko voi vaikuttaa erityisesti työelämäjaksoilla oleviin opiskelijoihin Oulussa ja Helsingissä.
Paransimme sdo.fi-nettisivun saavutettavuutta. Sivustolla otettiin käyttöön Readspeaker-ominaisuus, jonka ansiosta tekstit voi myös kuunnella.
Tutkinnon perusteet uudistetaan yhteistyössä Opetushallituksen kanssa.
Oppisopimuksella lähihoitajaksi Pohjois-Pohjanmaalla – yhteistyössä Attendo ja Suomen Diakoniaopisto
Pohjois-Pohjanmaalla aukeaa tänä keväänä ainutlaatuinen tilaisuus työn ja opiskelun yhdistämiseen. Suomen Diakoniaopiston ja Attendon yhteistyössä koulutetaan oppisopimuksella lähihoitajia Attendo-kodeissa.
Irina työskentelee Suomen Diakoniaopiston täydennyskoulutusten parissa.
Katariina Hautsalon tehtävänä on varmistaa, että Suomen Diakoniaopisto on enemmän kuin pelkkä ammattikoulu.
Sidosryhmien mielikuva Suomen Diakoniaopistosta on valtaosin positiivinen. Oppilaitosta kuvataan opiskelijoista välittävänä, yhteisöllisenä, monimuotoisena, lämminhenkisenä ja arvopohjaisena toimijana. Tämä käy ilmi syksyllä 2021 tehdystä mielikuvatutkimuksesta.
Nora löysi toiveitaan vastaavan harjoittelupaikan Suomen Diakoniaopistosta.
Suomen Diakoniaopistolle kunniamaininta OKM.n laatupalkintokilpailussa 2021.
Yhteistyön rikkaus on että kumpikin saa olla oma itsensä. Uskaltaa olla erilaisia ja rakentavasti eri mieltä.
Opiskelijoiden hyvinvointi on jakautunut koronan aiheuttamana poikkeusaikana. Osa opiskelijoista voi paremmin kuin ennen poikkeusoloja, osa huonommin, kertoo Suomen Diakoniaopiston opiskelijoilleen teettämä kysely.
Opetushallitus on myöntänyt SDOlle EU-laatuarviointisertifikaatin uudelle Erasmus+ kaudelle 2021–2027.
Kehittämisohjelma sisältää suosituksia mm. ammatillisen osaamisen vahvistamiseksi.
Yhteistyö on merkittävä virstanpylväs kinestetiikan edistämisen ja koulutuksen kannalta.
SDO sai kaksi palkintoa projektitöistään Oulun yliopiston LUMA2020-hankkeessa.
Poikkeusjärjestelyt jatkuvat kevätlukukauden loppuun asti.
Olet nyt oppimassa ja tekemässä töitä etänä koulun ulkopuolella.
Kaikki opetus, mikä on mahdollista toteuttaa etäopetuksena, toteutetaan etänä alkaen 18.3.
Lahdessa käynnistyy ensi tammikuussa ainutlaatuinen kasvatus- ja ohjausalan koulutuspilotti.
Oulun Diakonissalaitoksen säätiö (ODL) ja Suomen Diakoniaopisto (SDO) käynnistävät yhteistyön haastavassa elämäntilanteessa olevien 18–30 -vuotiaiden nuorten koulutukseen pääsyn helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi.
Ylitornion kampusta ja sen koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen tuloksena Suomen Diakoniaopisto lopettaa koulutustoimintansa Ylitornion kampuksella 31.5.2019 mennessä.
Diakonia-ammattikorkeakoulu Diak ja Suomen Diakoniaopisto SDO muuttavat uusiin yhteisiin tiloihin
Oulun keskustaan Albertinkadulle. Kampuksen avajaisia vietetään maanantaina 10. syyskuuta 2018.
Ylitornion kampusta koskevat yhteistoimintaneuvottelut alkavat. Perusteena ovat tuotannolliset ja taloudelliset syyt sekä toiminnan uudelleenjärjestelyt.
Yhteistyö lisää opiskelijoiden mahdollisuuksia yksilöllisten opintopolkujen rakentamiseen.
Suomen Diakoniaopiston opiskelija Mohamed Nourdeen Toure Abdul Karim Suffyan on saanut Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:n hallituksen myöntämän maahanmuuttajastipendin.
Uusi laki ammatillisesta koulutuksesta tulee voimaan ensi vuoden alusta.
Kauneudenhoitoala ja hoiva-ala hakevat synergioita: SKY-Opisto ja Suomen Diakoniaopisto SDO yhdistyvät.
SKY-Opisto ja Suomen Diakoniaopisto ovat sopineet koulutuksenjärjestämistoiminnan yhdistämisestä 1.1.2018 lukien.