Työpaja – askel lähemmäs unelmaasi

 

Unelmista suunnitelmiin

 

Uusi vuosi ja uudet kujeet, ja ehkä osa vanhoistakin kujeista jatkaa vielä elämäänsä. Vuoden viimeisenä päivänä, istuimme nuorten kanssa pöydän ääressä. Pöydälle oli levitettyä lehtiä, kyniä, paperia ja isoja kartonkeja. Tehtävänä oli suunnitella oma aarrekartta vuotta 2020 silmällä pitäen.

Kehotin nuoria hellästi tönäisemään järjen äänen olkapäältä pois, jotta unelmat saisivat tilaa ,ja niin jokainen uppoutui oman aarrekarttansa saloihin, tuottaen juuri omannäköisensä kartan. Karttoja katsellessani ne kertoivat, kuinka meillä jokaisella on unelmia ja toiveita elämää kohtaan. Jokaisella on ajatus ja toivo, miten elämä voisi häntä viedä eteenpäin. Jokaisella on halua kokea, oppia uutta, halu tarjota itselleen hyvää.

Työpajatoiminnan tarkoituksena on myös osaltaan auttaa nuorta unelmiensa savuttamisessa. Yhteisönä työpaja tarjoaa luottamuksellisen ympäristön, jossa kaikille unelmille on tilaa. Unelmat voivat olla hyvin moninaiset kattaen elämän eri osa-alueet.

 

 

Vuoden 2019 toteutuneita unelmia

 

Viimekin vuonna saimme tutustua upeisiin nuoriin ja olla mukana mahdollistamassa heidän kasvuaan kohti unelmia. Jokainen nuori omaa todella paljon erilaista potentiaalia ja työpajojen yksi tehtävä onkin auttaa nuorta näkemään tuo potentiaali itsessään.

Olemme erityisen iloisia siitä, että nuoret pääsevät työpajojen jälkeen kulkemaan kohti unelmiaan, kukin omaansa ja omalla tavallaan. Siitä kertoo osaltaan myös saamamme palautteet ja keräämämme tiedot. On kuitenkin hyvä muistaa, että aidossa elämässä sattuu myös asioita, jotka hidastavat tai joskus estävät meitä saavuttamasta joitakin unelmia. Se kuuluu kaikkien elämään, ja silloin unelmointi aloitetaan alusta tai edetään pienin askelin.

 


Työpajamme unelmat vuodelle 2020

 

Me unelmoimme siitä, että voimme tukea nuoria unelmissaan ja osallisuudessa yhteiskuntaan. Unelmoimme työpajayhteisöstä, jossa jokainen työpajalla olevat kokee kuuluvansa joukkoon, jossa jokaisella on mahdollisuus oppia ja oivaltaa toisiltaan sekä ottaa itselleen uusien toimijarooleja.

Unelmissamme tarjoamme nuorelle mahdollisuus kokeilla erilaisia työtehtäviä ja tunnistaa ja tunnustaa nuoren pajalla saatu osaaminen. Näin jonkun nuoren yksi unelma on askeleen lähempänä toteutumistaan. Unelmiimme kuuluu myös tarjota tukemme, jotta nuoren koulutukseen ja työelämään liittyvät unelmat lähtisivät toteutumaan.

Jotta voimme tukea nuorta unelmissaan vuonna 2020, on hänelle mahdollisuus hakeutua ympäri vuoden työpajatoimintaamme mukaan. Emme edellytä aiempien unelmien toteutumista, saati työelämän osaamista. Meidän unelmamme on sekin, että nuori tulee paikalle.

Vuoden 2020 suhteen unelmissamme siintää myös uusien tilojen saaminen työpajallemme. Uudet tilat, uudet kujeet. Näissä toiveissa ja unelmissa toivotamme kaikille oikein antoisaa ja unelmien täyttävää vuotta 2020!