Kohtaamisia Sovinnolla – Töitä, rauhaa ja iloa vuodelle 2018!

Tämän vuoden avoin ryhmätoiminta on lähtenyt jälleen käyntiin ja tutut luotettavat vapaaehtoisemme ovat saapuneet iloisin mielin Sovinnolle tapaamaan uusia ryhmäläisiä. Piipahdin tiistaina suomen kielen ryhmässä vähän kyselemässä fiiliksiä ryhmästä sekä tulevasta vuodesta.

Luetaan Yhdessä! suomen kielen ryhmän vapaaehtoinen Pirkko on ollut mukana toiminnassa jo 2.5 vuotta, ja lähti mukaan kuultuaan vinkin vapaaehtoistoiminnasta miniältään. Pirkko kannustaisi muita mukaan toimintaan, sillä se antaa paljon puolin ja toisin. Pirkko korostaa vuorovaikutuksen tärkeyttä, koska suomen kielen oppimisen lomassa saa keskustelujen kautta myös oppia uutta muista ihmisistä ja heidän kulttuureistaan.

”On ihanaa, kun voi olla hyödyllinen” -Pirkko

Suomea oppimassa ollut Susanne on osallistunut ryhmään puolisen vuotta ja kokee tärkeäksi, että ryhmään on helppo tulla mukaan, sillä oloaan ei tunne ulkopuoliseksi, kun Sovinnolla on aina vastassa mukavia ihmisiä. Sara puolestaan osallistui tiistaina ensimmäistä kertaa suomen kielen ryhmään, jossa Pirkon opastuksella luettiin ja keskusteltiin uutisista Selkosanomien avulla. Sara lähti mukaan ryhmään, koska halusi päästä puhumaan ja harjoittelemaan suomen kieltä. Molemmat Susanne ja Sara toivovat löytävänsä töitä tulevana vuonna, ja Pirkko toivoo tulevalta vuodelta terveyden lisäksi yleisesti rauhaa ja iloa – se kiteyttäköön toiveemme myös Sovinnolla tulevalle vuodelle.

 

Tässä myös linkki juttuun mahtavasta Kirsistä, joka vetää myös Sovinnolla kuvataideryhmää aina torstaisin kello 9-11.
”Tämä on luovaa tekemistä kaikkia aisteja hyödyntäen. Moni sanoo, ettei osaa piirtää. Koulajoista voi olla ikäviä muistoja. Täällä jokainen on taiteilija. Piirtämisen sijasta maalaamme vesiväreillä isoille papereille. Kaikki halukkaat voivat tulla mukaan taustoista ja taidoista riippumatta, tähdentää ryhmän vetäjä, kuvataiteilija ja virikeohjaaja Kirsi Kuronen.”

Alla vielä Sovinnon viikko -mainos, jonka voi myös ladata tästä

 

 

Etsitkö mieluisaa tekemistä päiviisi? Haluaisitko oppia uutta? Olisiko mukavaa tavata uusia ihmisiä?

Tervetuloa osallistumaan Sovinnon avoimiin ryhmiin! Kaikki ryhmät ovat ilmaisia, eivätkä vaadi ilmoittautumista – tule silloin kun sinulle sopii.

Vapaaehtoisten ohjaamissa matalan kynnyksen ryhmissä voit oppia englannin alkeita, suomen kieltä tai osallistua vaikkapa taideryhmään.
Huomaathan myös uudet ryhmämme; retkiryhmä sekä Maailman Ympäri -kokkausryhmä!

LIIKUNTA – NAISET: Järjestämme yhteistyössä Monaliikun kanssa liikuntaryhmän naisille joka perjantai kello 12:30-13:30 Kettutien nuorisotalolla (Kettutie 8B, Herttoniemi).

LIIKUNTA – MIEHET: KoHo puolestaan järjestää vaihtelevaa liikuntaa miehille torstaisin kello 11-13. Kokoontuminen Asukastalo Ankkurissa (Paasivaarankatu 6, Herttoniemi) joka torstai kello 10:30.