Valmistunut opiskelija, hae ammattitutkintostipendiä

 

Tutkintotodistus kädessä ja elämä edessä? Kiinnostaisiko stipendi? Nyt olisi tarjolla rahanarvoinen vinkki valmistuneille opiskelijoille!

Koulutusrahasto myöntää ammattitutkintostipendin ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon (laki ammatillisesta koulutuksesta 531/2017) suorittaneelle henkilölle. Hakijan tulee olla alle 64-vuotias ja hänellä tulee olla vähintään viiden vuoden työhistoria. Kyseessä on veroton kertakorvaus, joka on haettava vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta. Stipendiä voit hakea jokaisen suorittamasi ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon ja erikoisammattitutkinnon perusteella.

Ammattitutkintostipendin suuruus 1.1.2018 alkaen on 400 euroa.

Jos haet stipendiä ammatillisesta aikuiskoulutuksesta annetun lain (631/1998) mukaan suoritetun näyttötutkinnon perusteella, stipendin suuruus on 395 euroa. Jos näyttötutkinto on ensimmäinen perusasteen (peruskoulun, keskikoulun tai kansakoulun) jälkeinen tutkinto, stipendin suuruus on 456 euroa. Perusasteen jälkeisenä tutkintona pidetään myös lukion oppimäärän suorittamista ja ylioppilastutkintoa.

Työhistoriatiedot Koulutusrahasto kerää Eläketurvakeskukselta. Ammattitutkintostipendin saaminen ei edellytä voimassa olevaa työsuhdetta. Voit hakea stipendiä, vaikka et työskentele tutkinnon suorittamisajankohtana. Katso lisätiedot stipendin ehdoista ja hakemisesta Koulutusrahaston sivuilta.

 

Lähde: Koulutusrahasto