Kansainvälisyysblogi Matkaterveisiä alkaa

Kulttuurit näkyvät SDO:n arjessa. Meillä on 66:lla eri äidinkielellä puhuvia opiskelijoita, kymmeniä kulttuuritaustoja sekä 81 ilmoitettua eri kansalaisuutta rikastuttamassa kampusten arkea. Haluamme edistää kansainvälistä yhteistyötä myös hakemalla ja osallistumalla hankkeisiin, jotka tarjoavat mahdollisuuden opiskelijoille ja henkilökunnalle opiskella ja tutustua kansainväliseen toimintaan Suomessa ja ulkomailla.

KV-hankkeita on tällä hetkellä 7 ja kymmenillä opiskelijoilla ja henkilökunnan jäsenillä on ollut mahdollisuus osallistua näihin vuoden 2017 aikana. Hankkeissa on mahdollisuus lähteä Viroon tai Kanadaan, Ruotsiin tai Nepaliin, Saksan tai Ugandaan, muun muassa. Hienoa on, että useista maista on ollut vierailulla kampuksilla sekä opiskelijoita että opettajia tutustumassa suomalaiseen koulutukseen ja työpaikkoihin. Tavoitteena vuonna 2018 on, että he näkyisivät arjessamme enemmänkin. Ennen joulua meillä on ranskalaista vieraita Helsingissä ja Oulussa, joulukuussa on suunnitelmissa saada vierailijoita Alppikadulle nepalilaisesta lastenkodista käymään ja järjestää tempaus lasten opintojen tueksi. Meille saapuu myös käsitöitä joulumyyjäisiin toisesta työssäoppimisen paikasta, syrjittyjen naisten EPSA- toimintakeskuksesta.

Lisää tietoa hankkeistamme löydät Projekteista ja hankkeista sekä Kansainvälinen toiminta -sivuiltamme. Aina voi kysyä myös KV-tiimiltä. Asiantuntijavaihdossa olleet henkilökunnan jäsenet tulevat kertomaan tässä blogissa kokemuksistaan KV-kentillä. Minä aloitan syyskuun tunnelmilla muutamin sanoin ja kuvin Nepalista.

Katmandu, Nepal

Päällimmäisenä jäi mieleen miten erilaisella tolalla asiat siellä ovat ja mikä merkitys on kansalaisaktiivisuudella ja uskolla asioiden kehittymisestä. Miten suurella sydämellä töitä tehdään. Erityisen hienoa oli seurata seitsemän mukana olleen opiskelijan suhtautumista erilaisiin olosuhteisiin ja ammatillista otetta työssäoppimisessa.  Ei mitään nurinaa vaikka bussimatkat kestivät ihan ennakoimattoman ajan ja bussit kulkivat ilman aikatauluja. Olosuhteet taatusti olivat erilaiset kun suomalaisissa työssäoppimisenpaikoissa, mutta he olivat innolla ja kiinnostuksella mukana.

Kansainvälisyystoiminta on perinteikästä Diakonissalaitosten toimintaa, näin jatkamme traditiota myös SDO:ssa!

Birgitta Volotinen
Opiskelijapalvelupäällikkö
Suomen Diakoniaopisto

Kathmandu, Nepal. Tässä syntyy huovasta joulukoristeita EPSA naisten toimintakeskuksessa.

 

Kathmandu, Nepal. Down School’in oppilaita.

 

Moonlight Children’s home: Seija ilahdutti tyttöjen lastenkodin asukkailta viemällä jokaiselle oman pienen tuliaisen Suomesta.