Usein kysytyt kysymykset FAQ

Maksaako SDO:lla opiskeleminen (vrt. yksityinen oppilaitos vs. kunnan oppilaitokset)?
Opiskelu on ilmaista. Ammatillisissa opinnoissa voit tarvita henkilökohtaisia opiskeluvälineitä ja ne hankitaan itse. Aikuisten perusopetuksessa ja tutkintoa edeltävissä koulutuksissa välineet ja kirjat kuuluvat koulutukseen.

Lisä- ja täydennyskoulutukset saattavat olla maksullisia. Useimmiten ne kustantaa työnantaja.

Mitä koulutuksia teillä on?
Kaikki koulutustarjontamme löydät koulutusesittelyistä.

Mihin koulutuksiin on hakuaika nyt? Milloin on hakuaika xx-koulutukseen? Tai milloin on seuraava hakuaika xx-koulutukseen?
Haettavissa olevat ja hakuun tulevat koulutukset näet koulutuskalenterista. Mikäli haluamaasi koulutusta ei ole nyt tulossa hakuun, voit tiedustella siitä hakupalveluista info@sdo.fi tai chatista.

Voinko opiskella SDO:ssa, jos en ole uskonnollinen tai en kuulu kirkkoon? Näkyykö kristillisyys opetuksessa?
Kaikki ovat tervetulleita opiskelemaan uskonnollisesta taustasta riippumatta. Kristillisyys ei kuulu opintojen sisältöihin muutoin kuin  kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon valinnaisessa tutkinnon osassa, joka antaa pätevyyden työskennellä evankelis-luterilaisen kirkon työtehtävissä.

Haenko yhteishaussa vai jatkuvassa haussa?
Voit hakea yhteishaussa jos sinulla ei ole peruskoulun jälkeistä tutkintoa suoritettuna. Ennen kaikkea yhteishaku on peruskoulun päättäneiden haku. Yhteishaun harkintaan perustuvassa haussa voit hakea mikäli sinulla on esimerkiksi ulkomailla suoritettu peruskoulu tai vastaavat opinnot tai muita perusteita hakea harkinnanvaraisessa haussa. Yhteishaun hakuaika on valtakunnallinen eli kaikissa oppilaitoksissa sama.
Jatkuvassa haussa voit hakea, jos sinulla on muita aiempia ammatillisia tutkintoja ja/tai työkokemusta. Jatkuva haku ei kuitenkaan tarkoita, että voi jatkuvasti hakea, vaan oppilaitokset itse päättävät jatkuvan haun hakuajoista.

 

 

Miten perun hakemukseni?
Laita viestiä info@sdo.fi

Miten otan vastaan opiskelupaikan ja miten perun sen?
Ilmoita vastaanotto tai peruutus lähettämällä sähköpostia info@sdo.fi . Yhteishaussa nämä ilmoitukset voi tehdä myös Opintopolun ”Oma Opintopalvelussa”. Em. ohjeet saat myös sähköisen valintapäätöskirjeen mukana.

Mistä valintapisteet muodostuvat?
Yhteishaun valintapisteiden muodostuminen kerrotaan Opintopolussa. Jatkuvan haun pääsykokeiden pisteytyksen muodostuminen löytyy Hakijalle -osiosta.

Mitä teen, jos olen tyytymätön opiskelijavalintaan?
Valintapäätöksessä on yhteydenottotiedot mikäli haluat kysyä päätöksestä sekä valitusosoite, mikäli haluat tehdä valituksen päätöksestä.

Tuleeko minulle kutsu valintakokeeseen/haastatteluun ja jos tulee, miten?
Kutsu tulee sähköpostilla, jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, saat kirjeen kotiin.