Tältä sivulta löydät tietoa ja materiaalia yksilö- ja ryhmänohjauksen tueksi.

Tutustumiset oppilaitoksessa

Ilmoitamme tutustumismahdollisuuksista tapahtumakalenterissamme.

Yhteistyöpyynnöt opinto-ohjaajille

Etkö löytänyt tapahtumakalenterista sopivaa tapahtumaa tai kaipaatko muunlaista yhteistyötä? Ota yhteyttä:

Helsingin kampukset: Anna Tuomela, anna.tuomela@sdo.fi

Lahden kampus: Sarita Rannankari, sarita.rannankari@sdo.fi

Oulun kampus: Marianne Tapper, marianne.tapper@sdo.fi

Lähihoitaja

Lähihoitajaopinnot voi suorittaa Helsingin Alppikadun, Lahden ja Oulun kampuksilla. Koulutukseen voi hakea ammatillisen ja lukiokoulutuksen yhteishaussa ja jatkuvassa haussa.

Tietoa lähihoitajan opinnoista 

Lastenohjaaja / Nuoriso- ja yhteisöohjaaja

Lastenohjaajaopinnot voi suorittaa Helsingin Alppikadun, Lahden ja Oulun kampuksilla. Nuoriso- ja yhteisöohjaajan opinnnot voi suorittaa Helsingin Alppikadun ja Lahden kampuksilla. Myös Oulun kampuksella järjestetään joinakin ajankohtina nuoriso- ja yhteisöohjaajan koulutusta. Koulutukseen voi hakea ammatillisen ja lukiokoulutuksen yhteishaussa ja jatkuvassa haussa.

Tietoa lastenohjaajan ja nuoriso- ja yhteisöohjaajan opinnoista 

Kosmetologi / Kosmetiikkaneuvoja

Kosmetologi- ja kosmetiikkaneuvojaopinnot voi suorittaa Helsingin Alppikadun SKY-opiston kampuksella. Koulutukseen voi hakea ammatillisen ja lukiokoulutuksen yhteishaussa ja jatkuvassa haussa.

Tietoa kosmetologin ja kosmetiikkaneuvojan opinnoista

Kokki / Tarjoilija

Kokki- tai tarjoilijaopinnot voi suorittaa Helsingin Sturenkadun kampuksella. Koulutukseen voi hakea jatkuvassa haussa

Tietoa kokin ja tarjoilijan opinnoista 

Kodinhuoltaja / Toimitilahuoltaja

Kodinhuoltajaopinnot voi suorittaa Helsingin Alppikadun kampuksella vaativana erityisenä tukena järjestettävässä ammatillisessa koulutuksessa. Koulutukseen voi hakea valtakunnallisessa vaativana erityisenä tukena järjestettävän ammatillisen koulutuksen yhteisessä haussa ja jatkuvassa haussa.

Kodinhuoltaja- ja toimitilahuoltajaopinnot voi suorittaa Helsingin Alppikadun kampuksella myös ammattitutkinto-opintoina. Koulutukseen voi hakea jatkuvassa haussa.

Tietoa kodinhuoltajan opinnoista erityisopetuksena 

Tietoa kodinhuoltajan ja toimitilahuoltajan opinnoista ammattitutkinnossa

Aikuisten perusopetus

Aikuisten perusopetuksen opinnot voi suorittaa Helsingin Alppikadun kampuksella tai Vamos Helsingin toiminnassa. Alppikadulle voi hakea erityisten hakuaikojen aikana. Vamos Helsingin toimintaan voi hakea ympäri vuoden.

Tietoa aikuisten perusopetuksen opinnoista

TELMA-koulutus

Työhön ja itsenäiseen elämään valmentavan koulutuksen eli TELMA-koulutuksen opinnot voi suorittaa Helsingin Alppikadun kampuksella. Koulutukseen voi hakea valtakunnallisessa vaativana erityisenä tukena järjestettävän ammatillisen koulutuksen yhteisessä haussa ja jatkuvassa haussa.

Tietoa TELMA-opinnoista 

TUVA-tutkintokoulutukseen valmentava koulutus

Tutkintokoulutukseen valmentavan koulutuksen eli TUVA-koulutuksen opinnot voi suorittaa Helsingin Alppikadun, Lahden ja Oulun kampuksella. Koulutukseen voi hakea valtakunnallisessa perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen yhteisessä haussa ja jatkuvassa haussa.

Tietoa TUVA-opinnoista

Haussa olevat koulutukset ja opiskelijavalinta

Haussa olevat koulutukset löytyvät aina verkkosivuiltamme osiosta Hae opiskelemaan.

Päivitämme koulutustietoja aina myös Opintopolussa.

Hakuilmoituksessa on yleensä kerrottu, minkälainen opiskelutapa kyseisessä koulutuksessa on. Tutustu erilaisiin opiskelutapoihin tarkemmin.

Tutustu Suomen Diakoniaopiston opiskelijavalinnan perusteisiin.

Kuinka menestyä pääsykokeissa? Ideoita ja vinkkejä.

 

Yhteishaku vai jatkuva haku ammatilliseen koulutukseen?

Suosittelemme ammatillisen ja lukiokoulutuksen yhteishakua erityisesti peruskoulun päättäville sekä muille nuorille ja nuorille aikuisille, joilla ei ole vielä toisen asteen tutkintoa. Yhteishaussa haetaan koulutukseen Opintopolussa. Yhteishaussa voi hakea joka kevät. Opinnot alkavat aina kevään haun jälkeen elokuussa.

Jatkuvassa haussa on hyvä hakea opiskelemaan, jos hakijalla on jo esimerkiksi toiseen asteen tutkinto tai korkea-asteen tutkinto ja/tai työkokemusta joltakin alalta. Haetun alan työkokemus katsotaan eduksi, mutta se ei ole välttämätöntä. Jatkuvassa haussa sähköinen hakulomake lähetetään suoraan oppilaitokseen verkkosivujemme kautta. Useimmiten myös jatkuvissa hauissamme on määritelty hakuaika, jonka aikana haku on mahdollinen. Jatkuvassa haussa voi hakea yleensä syksyllä ja keväällä. Aloitusmahdollisuudet eri koulutuksissa vaihtelevat vuosittain hieman. Opinnot alkavat pääsääntöisesti elokuussa ja tammikuussa. Joissakin tilanteissa uusia ryhmiä voi alkaa myös kesken lukukauden.

Meillä alkaa vuosittain myös useita erilaisia työvoimakoulutuksen ryhmiä. Työvoimakoulutukset on suunnattu yli 20-vuotiaille työttömille työnhakijoille tai työttömyysuhan alla oleville henkilöille. Lisätietoja työvoimakoulutuksista löydät täältä.

Eri-ikäiset ja erilaisissa tilanteissa olevat hakijat voivat tiedustella vapaita opiskelupaikkoja myös ympäri vuoden, vaikka haku koulutukseen ei olisikaan juuri sillä hetkellä käynnissä. Suomen Diakoniaopiston Hakupalvelut auttaa erilaisissa hakuihin liittyvissä kysymyksissä.