Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus, TUVA, Jatkuva haku

Tietoa koulutuksesta

Ovatko tulevaisuudenhaaveesi vielä vähän epäselvät? Vai etkö yksikertaisesti ihan tiedä mikä sinua voisi kiinnostaa? Tarvitsetko erityistä tukea opiskeluun ja tulevaisuuden suunnitteluun? Tai haluatko vahvistaa arjenhallintaa, opiskelutaitoja, yhteiskunta- ja työelämätaitoja tai suomen kieltä? Ehkä tavoitteenasi on, että saisit korotettua peruskoulun arvosanoja? Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus eli TUVA tarjoaa sinulle kaikkea tätä!

Koulutuksen aikana tutustut eri aloihin ja koulutuksiin, hankit opiskelutaitoja ja perehdyt koulutukseen hakemiseen. Voit myös suorittaa ammatillisia tai lukio-opintoja. Koulutuksen jälkeen tavoitteenasi on jatkaa opintoja ammatilliseen koulutukseen tai lukioon.

TUVA-koulutuksessa voit opiskella enintään yhden vuoden. Voit opiskella myös lyhyemmän ajan, jos saat jatko-opiskelupaikan jo aikaisemmin.

Opiskelumuotona on lähimonimuotokoulutus, jossa opiskelet pääosin kampuksella päiväaikaan lähiopetuksessa. Lisäksi opiskelet työpaikalla ja itsenäisesti.

Järjestämme TUVA-koulutusta Alppikadun kampuksella nuorille ja suomea toisena kielen puhuville opiskelijoille. Lisäksi meillä on mahdollisuus opiskella VAMOS-toiminnan yhteydessä järjestettävässä nuorille suunnatussa TUVA-koulutuksessa. Suomen Diakoniaopisto päättää hakijalle sopivan ryhmän. Myös VAMOS-toiminnan TUVA-koulutukseen hakeutuminen toteutuu hakemalla Alppikadun kampuksen TUVA-koulutukseen.

Kohderyhmä

TUVA-koulutus on tarkoitettu sinulle, joka tarvitset valmiuksia ja tukea siirtyäksesi lukioon tai ammatilliseen koulutukseen. Voit olla oppivelvollinen tai aikuinen.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Koulutukseen on jatkuva haku. Opinnot voi aloittaa syksyllä 2023, jos ryhmissämme on vapaita opiskelupaikkoja.

Tällä hetkellä suomea toisena kielenä puhuville opiskelijoille tarkoitetuissa ryhmissä ei ole vapaita opiskelupaikkoja. Oppivelvollisille ja muille nuorille tarkoitetuissa opiskeluryhmissä on muutama opiskelupaikka edelleen vapaana.

Järjestämme valintapäiviä seuraavasti:

24.10. Viimeinen hakupäivä 18.10.2023. Opintojen aloitus 20.11.2023.

Saat kutsun valintapäivään sähköpostilla. Tiedotamme sinua kutsusta myös tekstiviestillä.

Valintapäivässä haastattelemme sinut. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voimme järjestää sinulle myös kielikokeen. Saat tiedon tästä valintapäivässä.

Koulutuksen kielitaitovaatimus on A1.3.

Liitä hakemukseen tärkeimmät opiskelu- ja kielitodistuksesi.

Kustannukset opiskelijalle

Opiskelu on maksutonta. Muille kuin oppivelvollisille voi tulla pieniä kustannuksia opiskelumateriaaleista.

Tarvitsetko lisätietoja?

Lisätietoja koulutuksesta antaa Suomen Diakoniaopiston hakupalvelut
puhelimitse: 09 7750 2700
sähköpostitse: info@sdo.fi
chat: www.sdo.fi
Tarkista palveluaikamme nettisivuiltamme: https://www.sdo.fi/yhteystiedot/hakupalvelu/