Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, Lähihoitajan pakolliset ammatilliset opinnot, työvoimakoulutus, uranumero 706281

Tietoa koulutuksesta

HUOM! Tämä on lisähaku. Täydennämme elokuussa aloittavaa ryhmää, tässä haussa hakevien opintojen aloitus on 12.9.

Haluatko tehdä arvokasta työtä vanhusten, lasten tai vammaisten kanssa? Vai kiinnostaako sinua työ mielenterveys- ja päihdepalveluissa? Tule Suomen Diakoniaopistoon opiskelemaan lähihoitajan opinnoista kaksi pakollista ammatillista tutkinnonosaa:

– Kasvun ja osallisuuden edistäminen (25 osp)
– Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen (30 osp)

Koulutus sisältää lisäksi yhteisiä tutkinnonosia ja oppimisvalmiuksia tukevia opintoja henkilökohtaisen suunnitelman mukaan (esim. suomen kieli, matematiikka, digitaidot).

Koulutuksen kesto on 12.9.2022-22.6.2023, loma-aika on 26.12.22 – 8.1.23 ja 20.2.-26.2.2023.

Koulutuspaikan osoite: Alppikatu 2 A, Helsinki

Työvoimakoulutuksen jälkeen sinulla on mahdollisuus jatkaa opintoja Suomen Diakoniaopistossa, voit hakeutua suorittamaan sosiaali- ja terveysalan koko perustutkinto omaehtoisena koulutuksena tai oppisopimuksessa ja saada lähihoitajan pätevyys. Voit myös työllistyä alalle suoraan tämän koulutuksen jälkeen avustaviin tehtäviin hoiva-avustajaksi.

Lisätietoja tutkinnosta: https://www.sdo.fi/tietoa-koulutuksista/ammatilliset-koulutukset/sosiaali-ja-terveysalan-perustutkinto-lahihoitaja/

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille, työttömyysuhan alaisille ja toistaiseksi lomautetuille TE-toimiston ja kuntakokeilun asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa. Kielitaitovaatimus on B1.1.

Hakija, huomioi seuraava asia! Sosiaali- ja terveysalan opiskelu ja ammatissa toimiminen edellyttävät hyvää fyysistä ja psyykkistä toimintakykyä, kykyä olla vuorovaikutuksessa erilaisten ihmisten kanssa ja valmiutta vuorotyöhön. Esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet sekä krooniset ihottumat voivat vaikeuttaa opiskelua tai myöhemmin työelämässä selviytymistä. Päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus voivat olla esteenä opiskelijaksi ottamiselle. Opiskelijavalinnassa noudatetaan Sora-lainsäädäntöä (soveltumattomuuden ratkaisuja). Lisätietoja: https://www.sdo.fi/hakijalle/sosiaali-ja-terveysalan-tutkintokohtaiset-terveydentilavaatimukset/

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Hakuaika on 15.6.-28.8.22. Täytä hakemus huolellisesti ja kerro selkeästi perustelut koulutukseen hakeutumiselle. Esivalinta koulutukseen tehdään hakemusten perusteella, ja vain osa hakijoista kutsutaan valintakokeeseen.

Valintakoe on torstaina 1.9, saat kutsuun siihen tekstiviestillä kun hakuaika loppuu. Valintakoe sisältää haastattelun, matematiikan kokeen ja tarvittaessa kielikokeen.

Täytä hakemus te-palveluiden nettisivuilla ’Hae tähän koulutukseen’ -painikkeen kautta. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi paikan päällä TE-toimistossa tai kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Voit myös jättää sinne paperisen hakemuksen.

Huom. Koulutushakemus on sitova. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan valintakokeeseen tai aloittamaan koulutuksen, jos tulet valituksi. Jos et osallistu valintatilaisuuteen, tai perut koulutukseen osallistumisen ilman pätevää syytä (esim. työllistyminen, muun koulutuspaikan saaminen), TE-toimisto selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen.

Kustannukset opiskelijalle

Koulutus on opiskelijalle maksutonta.

Tässä koulutuksessa saat opiskella työttömyysetuudella (+ kulukorvaus), mikäli sen ehdot muutoin täyttyvät.

Tarvitsetko lisätietoja?

Lisätietoja koulutuksesta antaa Suomen Diakoniaopiston hakupalvelut puhelimitse: puhelin (ei tekstiviestejä): 0977502700 , sähköpostitse: info@sdo.fi , chat: www.sdo.fi . Tarkista palveluaikamme nettisivuiltamme: https://www.sdo.fi/yhteystiedot/hakupalvelu/

Tietoa työvoimakoulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa Koulutusneuvonnasta numerosta 0295 020 702, verkossa tai www.facebook.com/koulutusneuvonta