Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, Toimitilahuoltaja, Jatkuva haku

Tietoa koulutuksesta

Opiskele ammattitutkinnolla toimitilahuoltajaksi! Työssäsi osaat toimia asiakaskohteessa puhtauspalvelualan työtehtävissä. Saat valmiudet suunnitella ja toteuttaa puhtauspalveluja erilaisissa julkisissa tiloissa ja laitoksissa, kuten oppilaitoksissa, sosiaali- ja terveydenhuollon laitoksissa sekä esimerkiksi uimahallien, hotellien, sekä asuin- ja toimistotilojen puhtauspalvelutehtävissä. Toimitilahuoltaja huolehtii myös tilojen toimivuudesta.

Koulutuksen kesto on 1-2 vuotta, riippuen opiskelijaksi hakeutuvan aikaisemmasta koulutuksesta ja työkokemuksesta. Lähi-monimuotokoulutuksessa on enimmäkseen läsnäoloa vaativaa lähiopetusta. Työpaikalla tapahtuvan opiskelun jaksot tehdään alan työpaikoilla.

Kohderyhmä

Koulutus sopii sinulle, joka haluat tehdä erilaisia puhtauspalvelujen töitä. Työskentely edellyttää vankan tietopohjan ohella kiinnostusta alaa kohtaan, asiakaslähtöistä ja itsenäistä työotetta, tarkkuutta, huolellisuutta ja vastuullisuutta, hyviä vuorovaikutustaitoja, ympäristötietoista asennetta sekä valmiutta työskennellä monikulttuurisessa työympäristössä. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Kaikki hakijat kutsutaan pääsykokeeseen. Pääsykoe sisältää haastattelun sekä mahdollisesti myös kielikokeen. Saat kutsun pääsykoepäivään sähköpostilla ja asiasta tiedon tekstiviestillä. Kielikokeeseen osallistujia tiedotamme kielikoejärjestelyistä vielä erikseen.

Valintatilaisuuksia järjestetään kevään 2022 aikana:

13.01.2022 (hakemus tehty 05.01.22 mennessä)
18.02.2022 (hakemus tehty 10.02.22 mennessä)
31.03.2022 (hakemus tehty 24.03.22 mennessä)
09.06.2022 (hakemus tehty 01.06.22 mennessä)

Kun teet hakemusta, muistathan liittää keskeisimmät opiskelu- ja työtodistuksesi sähköiseen hakemukseen. Jos et pysty liittämään liitteitä hakemukseen, toimita ne hakuajan päättymisen mennessä sähköisesti osoitteeseen info@sdo.fi.

Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, osallistut haastattelun lisäksi myös kielikokeeseen. Koulutuksen kelitaitovaatimus on A2.1. Jos olet suorittanut peruskoulun tai muun tutkinnon Suomessa tai sinulla on YKI-tutkinto, sinun ei tarvitse osallistua kielitestiin. Toimita todistukset tutkinnostasi hakemuksesi liitteenä tai lähetä ne osoitteeseen info@sdo.fi.

Koulutukseen hyväksytään uusia opiskelijoita aina, kun ryhmissä on tilaa.

Kustannukset opiskelijalle

Koulutus on opiskelijalle maksutonta, mutta kustannuksia tulee esimerkiksi työvaatteista ja opiskelumateriaaleista.
Opiskelijoita kannustetaan hankkimaan oma tietokone.

Tarvitsetko lisätietoja?

Lisätietoja koulutuksesta antaa Suomen Diakoniaopiston neuvontapalvelut
puhelimitse: 09 7750 2700
sähköpostitse: info@sdo.fi
chat: www.sdo.fi
Tarkista palveluaikamme nettisivuiltamme: https://www.sdo.fi/yhteystiedot/hakupalvelu/