Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus, TUVA, Jatkuva haku

Tietoa koulutuksesta

Ovatko tulevaisuudenhaaveesi vielä vähän epäselvät? Vai etkö yksikertaisesti ihan tiedä mikä sinua voisi kiinnostaa? Tarvitsetko erityistä tukea opiskeluun ja tulevaisuuden suunnitteluun? Tai haluatko vahvistaa arjenhallintaa, opiskelutaitoja, yhteiskunta- ja työelämätaitoja tai suomen kieltä? Ehkä tavoitteenasi on, että saisit korotettua peruskoulun arvosanoja? Tutkintoon valmentava koulutus eli TUVA tarjoaa sinulle kaikkea tätä!

TUVA-koulutuksessa voi opiskella 38 viikkoa ja suoritusaikaa enintään yksi vuosi. Voit myös opiskella lyhyemman ajan, ihan omien tavoitteidesi mukaisesti. Koulutuksen aikana tutustutaan eri aloihin ja koulutuksiin, hankitaan opiskelutaitoja ja perehdytään koulutukseen hakemiseen.TUVA-koulutuksessa et jää yksin vaan sinua ohjataan myös yksilöllisesti oman polkusi rakentamisessa.

Kohderyhmä

TUVA-koulutus on tarkoitettu oppijoille, jolla
– ei ole toisen asteen tutkintoa,
– ja jotka syystä tai toisesta tarvitsevat valmentavaa koulutusta.

TUVA-koulutus on suunnattu sekä oppivelvollisille että aikuisille, jotka tarvitsevat valmiuksia ja/tai ohjauksellista tukea siirtyäkseen lukiokoulutukseen tai ammatilliseen koulutukseen.

TUVA-koulutuksen yleisenä tavoitteena on saavuttaa sellaiset opiskeluvalmiudet, joiden avulla opiskelija voi hakeutua lukiokoulutukseen tai ammatilliseen koulutukseen ja suoriutua näistä opinnoista. Opiskeluvalmiuksilla voidaan tarkoittaa esimerkiksi opiskelu/tutkintokielen osaamista, soveltuvia opiskelutaitoja sekä elämänhallinnan taitoja. Lisäksi TUVA-koulutuksen aikana voi korottaa perusopetuksen arvosanoja, jos se on tarpeen halutun koulutuspaikan saamiseksi. Tämän lisäksi opiskelija voi suorittaa lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen opintoja.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Kutsumme hakijat valintatilaisuuteen 27.7.2022. Valintatilaisuus sisältää haastattelun ja tarvittaessa myös kielitaidon arvioinnin.

TUVA koulutus alkaa elokuussa 2022.

TUVA-koulutuksessa kielitaitovaatimus on A2.2. Haastattelemme kaikki hakijat ja haastattelun perusteella ohjaamme hakijoita tekemään tarvittaessa myös kielikokeen. Haastattelussa katsomme aikaisempia kielitaitotodistuksia, joten ne kannattaa ottaa mukaan haastatteluun.

Kutsumme hakijat valintatilaisuuteen sähköpostilla ja asiasta tulee tieto tekstiviestillä.

Kustannukset opiskelijalle

Koulutus on opiskelijalle pääsääntöisesti maksutonta, mutta muille kuin oppivelvollisuuden piiriin kuuluville voi tulla pieniä kustannuksia opiskelumateriaaleista.

Tarvitsetko lisätietoja?

Lisätietoja koulutuksesta antaa Suomen Diakoniaopiston neuvontapalvelut
puhelimitse: 09 7750 2700
sähköpostitse: info@sdo.fi
chat: www.sdo.fi
Tarkista palveluaikamme nettisivuiltamme: https://www.sdo.fi/yhteystiedot/hakupalvelu/