Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus, Valma, Jatkuva haku

Tietoa koulutuksesta

Haaveiletko ammatillisista opinnoista? Vai etkö vielä tiedä, mikä opintoala sinua kiinnostaa? Tarvitsetko ehkä erityistä tukea opiskeluun ja tulevaisuuden suunnitteluun? Tai haluatko vahvistaa arjenhallinnan, sosiaalisten taitojen, opiskelutaitojen, yhteiskunta- ja työelämätaitojen tai suomen kielen osaamistasi? Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus, VALMA tarjoaa sinulle kaikkea tätä!

Valma-koulutuksessa voi opiskella puolesta vuodesta yhteen vuoteen. Koulutuksen aikana tutustutaan eri ammattialoihin, hankitaan opiskelutaitoja ja perehdytään ammatilliseen koulutukseen hakemiseen. VALMA-koulutuksen aikana saa runsaasti yksilöllistä ohjausta.

Kohderyhmä

Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus, VALMA on tarkoitettu nuorille tai aikuisille, jotka haluavat päästä opiskelemaan ammattiin, mutta eivät ole vielä löytäneet sopivaa alaa tai saaneet opiskelupaikkaa. VALMA soveltuu myös maahanmuuttajille, jotka tarvitsevat lisää suomen kielen taitoja ammatillista peruskoulutusta varten. Pääsyvaatimuksena VALMA-koulutukseen on suomen kielen taitotaso A2.2.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Hae koulutukseen hakuajan aikana. Kutsumme hakijat valintatilaisuuteen, joka sisältää haastattelun ja tarvittaessa myös kielikokeen. Valintatilaisuus voidaan järjestää kampuksella tai etäyhteyksien avulla koronatilanteesta riippuen. Järjestämme valintatilaisuuksia seuraavasti:

31.10.2021 mennessä hakeneet – haastattelupäivä 05.11.2021
06.12.2021 mennessä hakeneet – haastattelupäivä 10.12.2021
12.12.2021 mennessä hakeneet- haastattelupäivä 17.12.2021

Valma-koulutuksessa kielitaitovaatimus on A2.2. Haastattelemme kaikki hakijat ja haastattelun perusteella ohjaamme hakijoita tekemään tarvittaessa myös kielikokeen.

Kutsumme hakijat valintatilaisuuteen sähköpostilla ja asiasta tulee tieto tekstiviestillä.

Kustannukset opiskelijalle

Koulutus on opiskelijalle maksutonta, mutta kustannuksia voi tulla opiskelumateriaaleista.
Opiskelijoita kannustetaan hankkimaan oma tietokone.

Tarvitsetko lisätietoja?

Lisätietoja koulutuksesta antaa Suomen Diakoniaopiston neuvontapalvelut
puhelimitse: 09 7750 2700
sähköpostitse: info@sdo.fi
chat: www.sdo.fi
Tarkista palveluaikamme nettisivuiltamme: https://www.sdo.fi/yhteystiedot/hakupalvelu/