Aikuisten perusopetus, Helsinki Alppikadun kampus

Tietoa koulutuksesta

Koulutus on tarkoitettu yli 17-vuotiaille henkilöille. Aikuisten perusopetuksessa voit yleensä opiskella alkuvaiheessa (kielitaito A1.3) tai päättövaiheessa (kielitaito A2.2). Alkuvaihe voi sisältää myös erillisen lukutaitovaiheen (kielitaitovaatimus alle A1.3). Lukutaitovaiheessa voi opiskella yhden vuoden ajan, alkuvaiheen opinnot voivat kestää yhden vuoden ja päättövaiheen opinnot 1,5-2 vuotta.

Kohderyhmä

Voit hakea aikuisten perusopetukseen Alppikadun kampukselle, jos olet nuori (yli 17-vuotias) tai aikuinen, jolla ei ole opiskelutaustaa suomalaisesta peruskoulusta tai peruskouluopintoja on taustalla vain vähän.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Kutsumme hakuaikana hakeneet hakijat valintatilaisuuteen 1.-3.12.2021. Saat kutsun yhteen valintatilaisuuteen. Sinut kutsutaan valintatilaisuuteen sähköpostilla ja saat tiedon asiasta tekstiviestillä.

Valintatilaisuus sisältää haastattelun sekä matematiikan ja suomen kielen testit. Koronatilanne voi vaikuttaa valintatilaisuuden järjestelyihin.

Hakuvaiheessa sinun ei tarvitse itse tietää, mikä ryhmä on sinulle sopivin. Tilannettasi ja osaamistasi selvitetään valintatilaisuudessa oikean ryhmän löytämiseksi.

Kustannukset opiskelijalle

Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Opiskelijoita kannustetaan hankkimaan oma tietokone.

Tarvitsetko lisätietoja?

Lisätietoja koulutuksesta antaa Suomen Diakoniaopiston neuvontapalvelut
puhelimitse: 09 7750 2700
sähköpostitse: info@sdo.fi
chat: www.sdo.fi
Tarkista palveluaikamme nettisivuiltamme: https://www.sdo.fi/yhteystiedot/hakupalvelu/