Ravintola- ja cateringalan perustutkinto, Ruokapalvelun osaamisala, Kokki, Jatkuva haku

Tietoa koulutuksesta

Työskenteletkö ravintolassa, mutta tutkinto puuttuu? Oletko töissä muulla alalla, mutta ruoanlaitto ja catering-ala kiinnostaa? Haluatko opiskella monimuotoisesti? Ravintola- ja catering-alan työt vaativat myönteistä palveluasennetta, yhteistyökykyä ja ammatin keskeisten tietojen ja taitojen hallintaa. Alalla korostuu ihmisten välinen vuorovaikutus. Jokainen toimii osana palveluketjua ja vaikuttaa osaltaan asiakastyytyväisyyteen ja työyhteisöön. Osaamisen painopisteitä ovat asiakaspalveluosaaminen sekä yhteistyö- ja tiimityötaidot. Lähi-monimuotokoulutuksessa on enimmäkseen läsnäoloa vaativaa lähiopetusta. Työpaikalla tapahtuvan opiskelun jaksot tehdään alan työpaikoilla. Tule opiskelemaan kokiksi!

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka haluat vaihtaa alaa tai olet töissä ilman tutkintoa tai opintosi ovat jääneet kesken.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Kaikki hakijat kutsutaan pääsykokeeseen. Pääsykoe sisältää infon, haastattelun ja mahdollisen kielikokeen.
Saat kutsun yhteen pääsykoepäivään sähköpostilla ja asiasta tiedon tekstiviestillä. Toteutamme pääsykokeen koululla tai etäyhteyksien avulla koronatilanteesta riippuen. Myös kielikoe järjestetään alla mainittuina päivinä.

Valintatilaisuuksia järjestetään kevään 2022 aikana:
13.01.2022 (hakemus tehty 05.01.22 mennessä)
18.02.2022 (hakemus tehty 10.02.22 mennessä)
31.03.2022 (hakemus tehty 24.03.22 mennessä)
12.05.2022 (hakemus tehty 05.05.22 mennessä)
09.06.2022 (hakemus tehty 01.06.22 mennessä)

Hakemuksen teon yhteydessä, muistathan liittää keskeisimmät opiskelu- ja työtodistuksesi sähköiseen hakemukseen. Jos et pysty liittämään liitteitä hakemukseen, toimita ne hakuajan päättymisen mennessä sähköisesti osoitteeseen info@sdo.fi.

Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, osallistut haastattelun lisäksi myös kielikokeeseen. Koulutuksen kielitaitovaatimus on B1.1. Jos sinulla on suomalainen peruskoulun päättötodistus, YKI-todistus (kaikki osa-alueet tasolla 3) tai valtionhallinnon kielitutkinto, sinun ei tarvitse osallistua kielikokeeseen. Liitä kielitaidon osoittavat todistukset sähköiseen hakemukseesi hakemuksen teon yhteydessä. Todistuksen voi toimittaa myös Suomen Diakoniaopiston hakupalveluihin sähköisesti osoitteeseen info@sdo.fi hakuajan päättymiseen mennessä.

Otamme ryhmään uusia opiskelijoita aina, kun ryhmissä on tilaa.

Kustannukset opiskelijalle

Koulutus on opiskelijalle maksutonta, mutta kustannuksia tulee esim. työvaatteista ja opiskelumateriaaleista.
Opiskelijoita kannustetaan hankkimaan oma tietokone.

Tarvitsetko lisätietoja?

Lisätietoja koulutuksesta antaa Suomen Diakoniaopiston hakupalvelut
puhelimitse: 09 7750 2700
sähköpostitse: info@sdo.fi
chat: www.sdo.fi
Tarkista palveluaikamme nettisivuiltamme: https://www.sdo.fi/yhteystiedot/hakupalvelu