Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, Ihonhoidon osaamisala, Kosmetologi, suomi toisena kielenä, Jatkuva haku

Tietoa koulutuksesta

Opiskelu on suunniteltu toteutettavaksi niin, että opiskelija suorittaa Ihonhoidon osaamisalan, tutkintonimike kosmetologi. Koulutuksen kestoon vaikuttaa opiskelijan aiemmin hankittu osaaminen ja opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisten valintojen toteuttamismahdollisuus. Lisäksi opiskelet suomi toisena kielenä opintoja.

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon suorittaneilla on ammattitaito palvella asiakkaita sekä myydä hius- ja kauneudenhoitoalan tuotteita ja palveluja. Asiakaspalvelutaitojen lisäksi hyvä tuotetuntemus sekä työ- ja asiakasturvallisuudesta huolehtiminen ovat osaamisen ydintä. Tutkinnon suorittaneilla on laaja-alaisen perusosaamisen lisäksi osaamisalan mukainen erikoistuneempi osaaminen. Kosmetologeilla on ammattitaito tehdä asiakkaille kasvo-, jalka- ja käsihoitoja sekä opastaa asiakkaita ihon itsehoidossa ja tuotteiden käytössä.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka puhut äidinkielenäsi muuta kuin suomea ja joka olet kiinnostunut kauneudenhoitoalasta. Koulutuksen kielitaitovaatimus on A2.2.

Uusi haku maaliskuussa 2022 alkavaan koulutukseen käynnistyy joulukuussa 2021. Tämä opiskeluryhmä on tarkoitettu kaikille alasta kiinnostuneille.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Kaikki hakijat kutsutaan pääsykokeeseen. Pääsykoe sisältää infon, haastattelun sekä mahdollisen matematiikan kokeen ja kielikokeen.

Pääsykoe järjestetään 18.-19.11.2021. Saat kutsun yhteen pääsykoepäivään sähköpostilla ja asiasta tiedon tekstiviestillä. Toteutamme pääsykokeen koululla tai etäyhteyksien avulla koronatilanteesta riippuen. Kielikoe järjestetään 18.11.2021.

Hakemuksen teon yhteydessä, muistathan liittää keskeisimmät opiskelu- ja työtodistuksesi sähköiseen hakemukseen. Jos et pysty liittämään liitteitä hakemukseen, toimita ne hakuajan päättymisen mennessä sähköisesti osoitteeseen info@sdo.fi.

Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, osallistut haastattelun lisäksi myös kielikokeeseen. Koulutuksen kielitaitovaatimus on A2.2. Jos sinulla on suomalainen peruskoulun päättötodistus, YKI-todistus (kaikki osa-alueet tasolla 3) tai valtionhallinnon kielitutkinto, sinun ei tarvitse osallistua kielikokeeseen. Liitä kielitaidon osoittavat todistukset sähköiseen hakemukseesi hakemuksen teon yhteydessä. Todistuksen voi toimittaa myös Suomen Diakoniaopiston hakupalveluihin sähköisesti osoitteeseen info@sdo.fi hakuajan päättymiseen mennessä.

Tämä koulutus on suunniteltu toteutettavaksi 20 uudella opiskelijalla.

Kustannukset opiskelijalle

Koulutus on opiskelijalle maksutonta, mutta kustannuksia tulee työvaatteiden ja -välineiden, sekä kahden oppikirjan hankkimisesta. Työvaatteet ja oppikirjat, sekä työvälineet jäävät opiskelijan omiksi ja hyvin huollettuna työvälineillä voi tehdä työtä vuosien ajan.
Opiskelijoita kannustetaan hankkimaan oma tietokone.

Tarvitsetko lisätietoja?

Lisätietoja koulutuksesta antaa Suomen Diakoniaopiston neuvontapalvelut
puhelimitse: 09 7750 2700
sähköpostitse: info@sdo.fi
chat: www.sdo.fi
Tarkista palveluaikamme nettisivuiltamme: https://www.sdo.fi/yhteystiedot/hakupalvelu/