Lounaskokki, työvoimakoulutus, uranumero 700335

Tietoa koulutuksesta

Haaveiletko työstä ravintola-alalla? Voisiko oma työpaikkasi olla lounasravintolassa tai vanhustenpalvelutalon keittiössä? Haluatko opiskella työvaltaisesti ja oppia kokin taitoja? Lounaskokin koulutus antaa hyvät valmiudet työllistyä ensin avustaviin ja kokemuksen karttuessa yhä vastuullisempiin kokin tehtäviin. Monipuolinen ravintola- ja catering-ala tarjoaa loputtomia oppimismahdollisuuksia ruoanlaitosta ja ruokakulttuurista kiinnostuneille!

Ravintola- ja catering-alan työssä tarvitaan kiinnostusta ruokaa kohtaan, hyvää fyysistä kestävyyttä ja kykyä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Osaamisen painopisteitä ovat raaka-aineiden tuntemuksessa, ruuanvalmistusmenetelmien osaamisessa sekä työelämä- ja yhteistyötaidoissa.

Opinnot ovat suurelta osin tekemällä oppimista koulun keittiössä ja lounasravintoloissa pääkaupunkiseudulla. Koulutuksessa suoritetaan Ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta seuraavat osat:

-Ravitsemispalveluissa toimiminen (20 osaamispistettä)

-Lounasruokien valmistus (40 osaamispistettä)

Lisäksi henkilökohtaisen suunnitelman mukaan valitaan yksi 10 osaamispisteen tutkinnonosa: Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot tai Kahvilapalvelut tai Katu- ja pikaruokapalvelut. Jos sinulla on aikaisempaa kokemusta alalta, se otetaan huomioon opiskelujen suunnittelussa.

Koulutus sisältää myös hygieniaosaamiskoulutuksen ja suunnitelman mukaan oppimisvalmiuksia tukevia opintoja mm. opiskelu- ja työelämätaidot, digitaidot, suomi toisena kielenä sekä mahdollisesti yhteisiä opintoja (esim. viestintä, matematiikka).

Koulutuksen jälkeen sinulla on myös mahdollisuus hakeutua suorittamaan Ravintola- ja cateringalan koko perustutkinto. Lisätietoja: https://www.sdo.fi/tietoa-koulutuksista/ammatilliset-koulutukset/ravintola-ja-cateringalan-perustutkinto-tarjoilija-tai-kokki/

Koulutuksen kesto on 4.10.2021 – 7.10.2022 Loma-aika on 4.7.-22.7.2022.

Koulutuspaikan osoite: Suomen Diakoniaopiston Sturenkadun kampus, Sturenkatu 21.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Koulutuksen kielitaitovaatimus on A2.2.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Hakuaikaa on jatkettu 31.10.2021 asti. Jätä hakemus te-palveluiden ohjeen mukaan. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi.

Kutsumme hakijoita hakuajan päättymisen jälkeen valintakokeeseen, joka on 04.11.2021. Valintakoe sisältää haastattelun sekä tarvittaessa kielikokeen.

Kustannukset opiskelijalle

Tässä koulutuksessa saat opiskella työttömyysetuudella, mikäli sen ehdot muutoin täyttyvät.

Koulutus on osallistujille maksutonta ja työvaatetus tulee koululta. Ainoastaan työkengät tulee osallistujan hankkia itse.

Tarvitsetko lisätietoja?

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse Koulutusneuvonnasta p. 0295 020 702 ma- pe klo 9.-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta

Lisätietoja koulutuksesta antaa myös Suomen Diakoniaopiston hakupalvelut puhelimitse: Puhelin (ei tekstiviestejä): 0977502700 , sähköpostitse: info@sdo.fi , chat: www.sdo.fi . Tarkista palveluaikamme nettisivuiltamme: https://www.sdo.fi/yhteystiedot/hakupalvelu/