Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, Toimitilahuoltaja tai Kodinhuoltaja, Jatkuva haku

Tietoa koulutuksesta

Opiskele ammattitutkinnolla toimitilahuoltajaksi! Työssäsi osaat toimia asiakaskohteessa puhtauspalvelualan työtehtävissä. Saat valmiudet suunnitella ja toteuttaa puhtauspalveluja erilaisissa julkisissa tiloissa ja laitoksissa, kuten oppilaitoksissa, sosiaali- ja terveydenhuollon laitoksissa sekä esimerkiksi uimahallien, hotellien, sekä asuin- ja toimistotilojen puhtauspalvelutehtävissä. Toimitilahuoltaja huolehtii myös tilojen toimivuudesta. Koulutuksen kesto on 1-2 vuotta, riippuen opiskelijaksi hakeutuvan aikaisemmasta koulutuksesta ja työkokemuksesta.

Opiskele ammattitutkinnolla kodinhuoltajaksi! Haluatko työskennellä monipuolisissa työtehtävissä asiakkaiden arjessa? Kodinhuoltajana osaat työskennellä hoivapalvelujen, puhtauspalvelujen ja vaatehuollon tehtävissä. Saat valmiudet suunnitella ja toteuttaa arkea ja asumista tukevia työtehtäviä kodinomaisissa laitoksissa, erilaisissa hoitolaitoksissa, palvelukodeissa tai kotitalouksissa. Voit suunnata ammatillista osaamistasi avustamis- ja asiointipalvelujen tuottamiseen, kodin ruokapalvelujen tuottamiseen, eri kohteiden puhtauspalveluihin, piha- ja ulkoalueiden hoitamiseen tai vaatteiden ja tekstiilien huoltamiseen. Koulutuksen kesto on 1-2 vuotta, riippuen opiskelijaksi hakeutuvan aikaisemmasta koulutuksesta ja työkokemuksesta.

Kohderyhmä

Koulutus sopii sinulle, joka haluat tehdä erilaisia puhtaus- ja kotityöpalvelujen töitä. Työskentely edellyttää vankan tietopohjan ohella kiinnostusta alaa kohtaan, asiakaslähtöistä ja itsenäistä työotetta, tarkkuutta, huolellisuutta ja vastuullisuutta, hyviä vuorovaikutustaitoja, ympäristötietoista asennetta sekä valmiutta työskennellä monikulttuurisessa työympäristössä. Osaamisalavalintaa arvioidaan tarkemmin valintahaastattelussa. Koulutuksen kielitaitovaatimus on A2.2. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Kaikki hakijat kutsutaan pääsykokeeseen Suomen Diakoniaopistoon. Pääsykoe sisältää haastattelun sekä mahdollisesti myös kielikokeen. Opiskelun voi aloittaa sopimuksen mukaan syksyn 2020 aikana.

Kevään ja kesän 2020 aikana toteutamme haastattelut ja kielikokeet etänä koronatilanteen vuoksi. Kutsumme hakijoita WhatsApp-videopuheluhaastatteluihin tekstiviestillä ja sähköpostilla. Kielikokeeseen osallistuvat saavat etäkielikokeesta erilliset ohjeet sähköpostilla.

Järjestämme haastatteluja seuraavasti:

28.5.2020 mennessä hakeneet kutsutaan haastatteluun 3.6.2020.
2.8.2020 mennessä hakeneet kutsutaan haastatteluun 6.8.2020.

Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, osallistut myös kielikokeeseen. Jos sinulla on suomalainen peruskoulun päättötodistus, YKI-todistus (kaikki osa-alueet tasolla 3) tai valtionhallinnon kielitutkinto, sinun ei tarvitse osallistua kielikokeeseen. Liitä kielitaidon osoittavat todistukset hakemukseesi hakemuksen teon yhteydessä tai toimita ne Suomen Diakoniaopiston hakupalveluihin sähköisesti osoitteeseen info@sdo.fi hakuajan päättymiseen mennessä.

Kustannukset opiskelijalle

Koulutus on opiskelijalle maksutonta, mutta kustannuksia tulee esimerkiksi työvaatteista ja opiskelumateriaaleista.

Tarvitsetko lisätietoja?

Lisätietoja koulutuksesta antaa Suomen Diakoniaopiston hakupalvelut
puhelimitse: 050 578 1341
sähköpostitse: info@sdo.fi
chat: www.sdo.fi
Tarkista palveluaikamme nettisivuiltamme: https://www.sdo.fi/yhteystiedot/hakupalvelu/