Perusopetus oppivelvollisuusiän ylittäneille, Helsinki Alppikadun kampus

Tietoa koulutuksesta

Koulutus on tarkoitettu oppivelvollisuuiän ylittäneille, 17 vuotta täyttäneille henkilöille. Aikuisten perusopetuksessa voit opiskella alkuvaiheessa (kielitaito A1.3) tai päättövaiheessa (kielitaito A2.2). Alkuvaihe voi sisältää myös erillisen lukutaitovaiheen (kielitaitovaatimus alle A1.3). Lukutaitovaiheessa voi opiskella yhden vuoden ajan, alkuvaiheen opinnot voivat kestää yhden vuoden ja päättövaiheen opinnot 1,5-2 vuotta.

Kohderyhmä

Voit hakea aikuisten perusopetukseen Alppikadun kampukselle, jos olet nuori (yli 17-vuotias) tai aikuinen, jolla ei ole opiskelutaustaa suomalaisesta peruskoulusta tai peruskouluopintoja on taustalla vain vähän.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Kutsumme hakuaikana hakeneet hakijat valintatilaisuuteen 29.-30.7.2020. Saat kutsun yhteen valintapäivään.

Sinut kutsutaan valintatilaisuuteen sähköpostilla ja saat tiedon asiasta tekstiviestillä. Valintatilaisuus sisältää haastattelun sekä matematiikan ja suomen kielen tehtäviä. Valintatilaisuuden tarkoituksena on selvittää sinun osaamistasi, elämäntilannettasi ja tulevaisuuden suunnitelmiasi.

Aikuisten perusopetuksessa voit opiskella lukutaitovaiheen, alkuvaiheen ja päättövaiheen opinnoissa. Sinun ei tarvitse itse tietää, mikä ryhmä on sinulle sopivin. Tilannettasi ja osaamistasi selvitetään valintatilaisuudessa oikean ryhmän löytämiseksi.

Kustannukset opiskelijalle

Opiskelu on maksutonta.

Tarvitsetko lisätietoja?

Lisätietoja koulutuksesta antaa Suomen Diakoniaopiston hakupalvelut
puhelimitse: 050 578 1341
sähköpostitse: info@sdo.fi
chat: www.sdo.fi
Tarkista palveluaikamme nettisivuiltamme: https://www.sdo.fi/yhteystiedot/hakupalvelut/