Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus, Valma, Yhteinen haku

Tietoa koulutuksesta

Haaveiletko ammatillisista opinnoista? Vai etkö vielä tiedä, mikä opintoala sinua kiinnostaa? Tarvitsetko ehkä erityistä tukea opiskeluun ja tulevaisuuden suunnitteluun? Tai haluatko vahvistaa arjenhallinnan, sosiaalisten taitojen, opiskelutaitojen, yhteiskunta- ja työelämätaitojen tai suomen kielen osaamistasi? Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus, VALMA tarjoaa sinulle kaikkea tätä!

Valma-koulutuksessa voi opiskella puolesta vuodesta yhteen vuoteen. Koulutuksen aikana tutustutaan eri ammattialoihin, hankitaan opiskelutaitoja ja perehdytään ammatilliseen koulutukseen hakemiseen. VALMA-koulutuksen aikana saa runsaasti yksilöllistä ohjausta.

Kohderyhmä

Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus, VALMA on tarkoitettu nuorille tai aikuisille, jotka haluavat päästä opiskelemaan ammattiin, mutta eivät ole vielä löytäneet sopivaa alaa tai saaneet opiskelupaikkaa. VALMA soveltuu myös maahanmuuttajille, jotka tarvitsevat lisää suomen kielen taitoja ammatillista peruskoulutusta varten. Pääsyvaatimuksena VALMA-koulutukseen on suomen kielen taitotaso A1.3.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Sinut kutsutaan haastatteluun 23. – 24.07.2020. Saat kutsun yhteen haastattelupäivään.

Koronatilanteen vuoksi haastattelut ja mahdolliset kielikokeet saatetaan toteuttaa etänä. Haastattelut voidaan tehdä WhatsApp-videopuhelulla. Kielikokeeseen osallistuvat saavat erilliset ohjeet etäkielikokeesta sähköpostilla.

Valma-koulutuksessa kielitaitovaatimus on A1.3. Haastattelemme kaikki hakijat ja haastattelun perusteella ohjaamme hakijoita tekemään tarvittaessa myös kielikokeen. Haastattelussa katsomme aikaisempia kielitaitotodistuksia, joten ne kannattaa ottaa mukaan viimeistään valintatilaisuuteen. Voit liittää aiemmat todistuksesi myös hakulomakkeeseen skannattuna.

Valintatilaisuuteen kutsutaan sähköpostilla ja asiasta tulee tieto tekstiviestillä.

HUOM: Valtakunnallinen yhteinen hakuaika päättyi 21.07.2020 klo 15!
Hakeminen tapahtuu osoiteessa: www.opintopolku.fi .

Kustannukset opiskelijalle

Koulutus on opiskelijalle maksutonta, mutta kustannuksia voi tulla opiskelumateriaaleista.

Tarvitsetko lisätietoja?

Lisätietoja koulutuksesta antaa Suomen Diakoniaopiston hakupalvelut
puhelimitse: 050 578 1341
sähköpostitse: info@sdo.fi
chat: www.sdo.fi
Tarkista palveluaikamme nettisivuiltamme: https://www.sdo.fi/yhteystiedot/hakupalvelut/