Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus, Valma, Jatkuva haku

Tietoa koulutuksesta

Haaveiletko ammatillisista opinnoista? Vai etkö vielä tiedä, mikä opintoala sinua kiinnostaa? Tarvitsetko ehkä erityistä tukea opiskeluun ja tulevaisuuden suunnitteluun? Tai haluatko vahvistaa arjenhallinnan, sosiaalisten taitojen, opiskelutaitojen, yhteiskunta- ja työelämätaitojen tai suomen kielen osaamistasi? Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus, VALMA tarjoaa sinulle kaikkea tätä!

Valma-koulutuksessa voi opiskella puolesta vuodesta yhteen vuoteen. Koulutuksen aikana tutustutaan eri ammattialoihin, hankitaan opiskelutaitoja ja perehdytään ammatilliseen koulutukseen hakemiseen. VALMA-koulutuksen aikana saa runsaasti yksilöllistä ohjausta.

Kohderyhmä

Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus, VALMA on tarkoitettu nuorille tai aikuisille, jotka haluavat päästä opiskelemaan ammattiin, mutta eivät ole vielä löytäneet sopivaa alaa tai saaneet opiskelupaikkaa. VALMA soveltuu myös maahanmuuttajille, jotka tarvitsevat lisää suomen kielen taitoja ammatillista peruskoulutusta varten. Pääsyvaatimuksena VALMA-koulutukseen on suomen kielen taitotaso A1.3.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Koulutukseen on jatkuva haku. Opiskelun voi aloittaa syyslukukaudella 2020. Kutsumme kaikki hakijat valintatilaisuuteen. Valintatilaisuuksia järjestetään syyslukukaudella 2020 seuraavasti, jos koulutuksessa on vapaita opiskelupaikkoja:

Valintatilaisuus 17.6.2020 – kutsutaan kaikki 11.6.2020 mennessä hakeneet. Opiskelu alkaa 10.8.2020.
Valintatilaisuus 1.9.2020 – kutsutaan kaikki 27.8.2020 mennessä hakeneet. Opiskelu alkaa 14.9.2020.
Valintatilaisuus 6.10.2020 – kutsutaan kaikki 1.10. mennessä hakeneet. Opiskelu alkaa 19.10.2020.
Valintatilaisuus 9.11.2020 – kutsutaan kaikki 5.11.2020 mennessä hakeneet. Opiskelu alkaa 23.11.2020.

Koronatilanteen vuoksi haastattelut ja mahdolliset kielikokeet saatetaan toteuttaa etänä. Haastattelut voidaan tehdä WhatsApp-videopuhelulla. Kielikokeeseen osallistuvat saavat erilliset ohjeet etäkielikokeesta sähköpostilla.

Valma-koulutuksessa kielitaitovaatimus on A1.3. Haastattelemme kaikki hakijat ja haastattelun perusteella ohjaamme hakijoita tekemään tarvittaessa myös kielikokeen. Haastattelussa katsomme aikaisempia kielitaitotodistuksia, joten ne kannattaa ottaa mukaan valintatilaisuuteen.

Kutsumme hakijat valintatilaisuuteen sähköpostilla ja asiasta tulee tieto tekstiviestillä.

Kustannukset opiskelijalle

Koulutus on opiskelijalle maksutonta, mutta kustannuksia voi tulla opiskelumateriaaleista.

Tarvitsetko lisätietoja?

Lisätietoja koulutuksesta antaa Suomen Diakoniaopiston hakupalvelut
puhelimitse: 050 578 1341
sähköpostitse: info@sdo.fi
chat: www.sdo.fi
Tarkista palveluaikamme nettisivuiltamme: https://www.sdo.fi/yhteystiedot/hakupalvelut/