Lounaskokki, työvoimakoulutus, uranumero 692704

Tietoa koulutuksesta

Haaveiletko työstä ravintola-alalla? Voisiko oma työpaikkasi olla lounasravintolassa tai vanhustenpalvelutalon keittiössä? Haluatko opiskella työvaltaisesti ja oppia kokin taitoja?

Lounaskokin koulutus antaa hyvät valmiudet työllistyä ensin avustaviin ja kokemuksen karttuessa yhä vastuullisempiin kokin tehtäviin. Monipuolinen ravintola- ja catering-ala tarjoaa loputtomia oppimismahdollisuuksia ruoanlaitosta ja ruokakulttuurista kiinnostuneille!

Ravintola- ja catering-alan työssä tarvitaan kiinnostusta ruokaa kohtaan, hyvää fyysistä kestävyyttä ja kykyä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Osaamisen painopisteitä ovat raaka-aineiden tuntemuksessa, ruuanvalmistusmenetelmien osaamisessa sekä työelämä- ja yhteistyötaidoissa. Alalla korostuu ihmisten välinen vuorovaikutus. Jokainen toimii osana palveluketjua ja vaikuttaa osaltaan asiakastyytyväisyyteen.

Opinnot ovat suurilta osin tekemällä oppimista koulun keittiössä ja lounasravintoloissa pääkaupunkiseudulla. Koulutuksessa suoritetaan Ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta seuraavat osat:

-Ravitsemispalveluissa toimiminen (20 osaamispistettä)
-Lounasruokien valmistus (40 osaamispistettä)

Lisäksi henkilökohtaisen suunnitelman mukaan valitaan yksi 10 osaamispisteen tutkinnonosa: Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot tai Kahvilapalvelut tai Katu- ja pikaruokapalvelut. Koulutus sisältää myös hygieniaosaamiskoulutuksen ja suunnitelman mukaan oppimisvalmiuksia tukevia opintoja mm. opiskelu- ja työelämätaidot, digitaidot, suomi toisena kielenä.

Koulutuksen jälkeen sinulla on mahdollisuus hakeutua suorittamaan ravintola- ja cateringalan koko perustutkinto.

Koulutus järjestetään SDO:n uudella Sturenkadun kampuksella osoitteessa Sturenkatu 21.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille työnhakijoille.

Koulutus on tarkoitettu ruoanvalmistuksesta kiinnostuneille henkilöille. Aikaisempaa kokemusta ei edellytetä, mutta otetaan huomioon opiskelujen henkilökohtaistamisessa.

Koulutuksen kielitaitovaatimus on A2.2.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Kutsumme hakijoita elokuun alussa valintakokeeseen, joka on 18.8.2020. Valintakoe sisältää haastattelun sekä tarvittaessa kielikokeen. Koronaepidemian vuoksi valintakoe toteutetaan todennäköisesti etänä. Haastattelut hoidetaan tällöin WhatsApp-videopuheluiden avulla. Kielikokeeseen osallistuvat saavat erilliset ohjeet etäkokeesta.

Kustannukset opiskelijalle

Koulutus on opiskelijalle maksutonta, mutta kustannuksia tulee esim. työvaatteista ja opiskelumateriaaleista.

Tarvitsetko lisätietoja?

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16:15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta@te-toimisto.fi.

Lisätietoja koulutuksesta: te-toimistossa Mira Piironen puh. 02950 41016, mira.piironen@te-toimisto.fi.

Lisätietoja koulutuksesta antaa myös Suomen Diakoniaopiston hakupalvelut
puhelimitse: 050 578 1341
sähköpostitse: info@sdo.fi
chat: www.sdo.fi
Tarkista palveluaikamme nettisivuiltamme: https://www.sdo.fi/yhteystiedot/hakupalvelu/