Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus, Valma, Helsinki Alppikadun kampus, Kohdennettu haku, suomi toisena kielenä

Tietoa koulutuksesta

Haaveiletko ammatillisista opinnoista? Vai etkö vielä tiedä, mikä opintoala sinua kiinnostaa? Tarvitsetko ehkä erityistä tukea opiskeluun ja tulevaisuuden suunnitteluun? Tai haluatko vahvistaa arjenhallinnan, sosiaalisten taitojen, opiskelutaitojen, yhteiskunta- ja työelämätaitojen tai suomen kielen osaamistasi? Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus, VALMA tarjoaa sinulle kaikkea tätä!

Valma-koulutuksessa voi opiskella puolesta vuodesta yhteen vuoteen. Koulutuksen aikana tutustutaan eri ammattialoihin, hankitaan opiskelutaitoja ja perehdytään ammatilliseen koulutukseen hakemiseen. VALMA-koulutuksen aikana saa runsaasti yksilöllistä ohjausta.

Opiskelu Valmassa alkaa 12.8.2019.

Kohderyhmä

Tämä Valma-koulutus on suunnattu maahanmuuttajille, jotka tarvitsevat opiskelu- ja työelämätaitojen sekä suomen kielen taitojen vahvistamista ammatillista koulutusta varten. Pääsyvaatimuksena VALMA-koulutukseen on suomen kielen taitotaso A1.3.

Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus, VALMA on tarkoitettu nuorille tai aikuisille, jotka haluavat päästä opiskelemaan ammattiin, mutta eivät ole vielä löytäneet sopivaa alaa tai saaneet opiskelupaikkaa.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Kutsumme kaikki hakijat valintatilaisuuteen, joka järjestetään tiistaina 21.5.2019.

Valma-koulutuksessa kielitaitovaatimus on A1.3. Haastattelemme kaikki hakijat ja haastattelun perusteella ohjaamme hakijoita tekemään tarvittaessa myös kielikokeen. Haastattelussa katsomme aikaisempia kielitaitotodistuksia, joten ne kannattaa ottaa mukaan viimeistään valintatilaisuuteen. Voit liittää aiemmat todistuksesi myös hakulomakkeeseen skannattuna.

Valintatilaisuuteen kutsutaan sähköpostilla ja asiasta tulee tieto tekstiviestillä.

Kustannukset opiskelijalle

Koulutus on opiskelijalle maksutonta, mutta kustannuksia voi tulla opiskelumateriaaleista.

Tarvitsetko lisätietoja?

Lisätietoja koulutuksesta antaa Suomen Diakoniaopiston hakupalvelut
puhelimitse: 050 578 1341
sähköpostitse: info@sdo.fi
chat: www.sdo.fi
Tarkista palveluaikamme nettisivuiltamme: https://www.sdo.fi/yhteystiedot/hakupalvelut/