Päiväkotiavustajan koulutus, työvoimakoulutus

Tietoa koulutuksesta

Kiinnostaako työ lasten parissa? Haluatko opiskella monimuotoisesti lähiopetuksessa ja todellisissa työtehtävissä työpaikoilla? Päiväkotiavustaja voi työskennellä lasten parissa avustavissa tehtävissä esim. päiväkodeissa tai koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnassa.

Koulutuksessa suoritetaan Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon, lastenohjaajan osaamisalasta: Ammatillinen kohtaaminen 15 osaamispistettä ja Lapsen kasvun, hyvinvoinnin ja oppimisen edistäminen 40 osp – tutkinnon osat. Koulutus sisältää lisäksi oppimisvalmiuksia tukevia opistoja enintään 20 osp henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Mahdollisuus mm. suomi toisena kielenä, opiskelu- ja työelämätaitojen sekä digitaitojen opintoihin.

Kohderyhmä

Koulutuksen jälkeen sinulla on mahdollisuus hakeutua suorittamaan Kasvatus ja ohjausalan koko perustutkinto valmiiksi ja saada lastenohjaajan pätevyys.
Tietoja perustutkinnosta: https://www.sdo.fi/tietoa-koulutuksista/ammatilliset-koulutukset/kasvatus-ja-ohjausalan-perustutkinto/
Koulutuksen kielitaitovaatimus on B1.1.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Kutsumme hakijoita pääsykokeeseen toukokuussa 2019. Pääsykoe sisältää infon ja haastattelun sekä tarvittaessa myös kielikokeen ja matematiikan kokeen. Kielikoe ja matematiikan koe järjestetään 9.5.2019. Info – ja haastattelupäivä järjestetään 10.5.2019.

Kustannukset opiskelijalle

Koulutus on opiskelijalle maksutonta.

Tarvitsetko lisätietoja?

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16:15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta@te-toimisto.fi.

Lisätietoja koulutuksesta antaa myös Suomen Diakoniaopiston hakupalvelut
puhelimitse: 050 578 1341
sähköpostitse: info@sdo.fi
chat: www.sdo.fi
Tarkista palveluaikamme nettisivuiltamme: https://www.sdo.fi/yhteystiedot/hakupalvelu/