Lounaskokki, työvoimakoulutus

Tietoa koulutuksesta

Haaveiletko työstä kokkina? Voisiko oma työpaikkasi olla lounasravintolassa tai vanhustenpalvelutalon keittiössä? Haluatko opiskella työvaltaisesti?
Ravintola- ja catering-alan työssä tarvitaan kiinnostusta ruokaa kohtaan, hyvää fyysistä kestävyyttä ja kykyä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Osaamisen painopisteitä ovat raaka-aineiden tuntemuksessa, ruuanvalmistusmenetelmien osaamisessa sekä työelämä- ja yhteistyötaidoissa. Alalla korostuu ihmisten välinen vuorovaikutus. Jokainen toimii osana palveluketjua ja vaikuttaa osaltaan asiakastyytyväisyyteen.
Opinnot ovat suurilta osin tekemällä oppimista koulun keittiössä ja lounasravintoloissa pääkaupunkiseudulla. Koulutuksessa on mahdollisuus suorittaa Ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta osat: Ravitsemispalveluissa toimiminen, 20 osp ja Lounasruokien valmistus, 40 osp sekä henkilökohtaisen suunnitelman mukaan: Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot, 10 osp tai Kahvilapalvelut, 10 osp tai Katu- ja pikaruokapalvelut, 10 osp.
Sisältää hygieniaosaamiskoulutuksen ja maahanmuuttajille tarvittaessa ammatillista suomen kielen opetusta.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu ruoanvalmistuksesta kiinnostuneille henkilöille, jotka haluavat työllistyä nopeasti lounasravintoloihin. Aikaisempaa kokemusta ei edellytetä, mutta otetaan huomioon opiskelujen henkilökohtaistamisessa.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

TE-toimisto valitsee ja kutsuu valintahaastatteluihin kutsuttavat.

Kustannukset opiskelijalle

Tietoa koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saat valtakunnallisesta puhelinpalvelustamme Koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse osoitteesta koulutusneuvonta@te-toimisto.fi.

Tarvitsetko lisätietoja?

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saat valtakunnallisesta puhelinpalvelustamme Koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse osoitteesta koulutusneuvonta@te-toimisto.fi.

Lisätietoja koulutuksesta sähköpostitse ma-pe: info@sdo.fi .

Hae koulutukseen:
https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/684484?searchPhrase=diakonia&&&announced=0&sort=1