Hoiva-avustaja, työvoimakoulutus, ei tutkintoa

Tietoa koulutuksesta

Hoiva-avustajat työskentelevät avustavissa tehtävissä esimerkiksi päiväkodeissa, vanhus- ja vammaispalveluissa. Työtehtävät liittyvät asiakkaiden perustarpeista huolehtimiseen kuten esimerkiksi peseytymisessä ja ruokailussa auttamiseen, siivoamiseen ja asiointeihin. Hoiva-avustajat voivat työllistyä myös henkilökohtaisiksi avustajiksi hoivapalveluihin. Hoiva-avustajat eivät työskentele lääkehoitoon liittyvissä tehtävissä eivätkä itsenäisessä terveydenhuoltoalan koulutusta vaativassa hoitotyössä.

Koulutus koostuu kahdesta tutkinnonosasta, kasvun ja osallisuuden edistäminen 25osp (sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja) ja avustamis- ja asiointipalvelujen tuottaminen 30osp (puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, kodinhuoltaja tai toimitilahuoltaja). Koulutukseen sisältyy myös opiskeluvalmiuksia tukevia ja S2 opintoja

Kohderyhmä

Pääsyvaatimukset: Kiinnostus alaa kohtaan, suomen kielen taito vähintään tasolla B1.1. Opintojen alkaessa on rikosrekisteriote esitettävä (sora). Työkokemus alalta katsotaan eduksi.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Koulutukseen hakeudutaan sähköisesti osoitteessa www.te-palvelut.fi/koulutushaku (hakusanana koulutuksen numero 683361) tai jättämällä paperihakemus Työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli sähköinen hakemus täytetään ilman pankkitunnuksia, hakemus on vahvistettava TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > Henkilöasiakas > Työvoimakoulutus. Palvelun käyttö edellyttää verkkopankkitunnuksia tai sirullista henkilökorttia.

Osa hakijoista kutsutaan hakemusten perusteella valintatilaisuuteen.

Koulutuksen aikaisista etuuksista saat lisätietoa Työlinjan koulutusneuvonnasta, puh. 0295 020 702, koulutusneuvonta@te-toimisto.fi

Kustannukset opiskelijalle

Koulutus on opiskelijalle maksutonta, mutta kustannuksia tulee työvaatteista ja opiskelumateriaaleista.”

Tarvitsetko lisätietoja?

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saat valtakunnallisesta puhelinpalvelustamme Koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse osoitteesta koulutusneuvonta@te-toimisto.fi.

Lisätietoja koulutuksesta antaa myös Suomen Diakoniaopiston hakupalvelut
puhelimitse: 050 578 1341
sähköpostitse: info@sdo.fi
chat: www.sdo.fi
Tarkista palveluaikamme nettisivuiltamme: https://www.sdo.fi/yhteystiedot/hakupalvelu/