Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, Ihonhoidon osaamisala, kosmetologi tai Hius- ja kauneudenhoidon neuvonnan osaamisala, kosmetiikkaneuvoja. Yhteishaku

Tietoa koulutuksesta

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon suorittaneilla on ammattitaito palvella asiakkaita sekä myydä hius- ja kauneudenhoitoalan tuotteita ja palveluja. Asiakaspalvelutaitojen lisäksi hyvä tuotetuntemus sekä työ- ja asiakasturvallisuudesta huolehtiminen ovat osaamisen ydintä. Tutkinnon suorittaneilla on laaja-alaisen perusosaamisen lisäksi osaamisalan mukainen erikoistuneempi osaaminen. Kosmetiikkaneuvojat osaavat ohjata ja neuvoa asiakkaita ihon ja hiusten hoidossa sekä tuotteiden käytössä. Kosmetologeilla on ammattitaito tehdä asiakkaille kasvo-, jalka- ja käsihoitoja sekä opastaa asiakkaita ihon itsehoidossa ja tuotteiden käytössä. Opiskelun aikana voit valita yhden osaamisalan:
– Hius‐ ja kauneudenhoidon neuvonnan osaamisala, kosmetiikkaneuvoja
– Ihon hoidon osaamisala, kosmetologi

Kohderyhmä

Voit hakea koulutukseen, jos olet suorittanut peruskoulun, eikä sinulla ole vielä toisen asteen tutkintoa (ammatillinen tutkinto/lukio).

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Sinut kutsutaan pääsykokeeseen Suomen Diakoniaopiston SKY-Opiston Alppikadun kampukselle 14.-15.5.2019. Saat kutsun yhteen pääsykoepäivään, joka sisältää infon, haastattelun ja tarvittaessa myös kielikokeen. Haastattelussa opettaja keskustelee kanssasi esimerkiksi harrastuksistasi ja motivaatiosta. Haastatteluun voi valmistautua pohtimalla etukäteen esimerkiksi perusteluja hakemiselle.

Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, eikä sinulla ole peruskoulun päättötodistusta Suomesta, YKI-todistusta (kaikki osa-alueet taso 3) tai valtionhallinnon kielitutkintoa, osallistut myös kielikokeeseen. Koulutuksen kielitaitovaatimus on B1.1. Voit lähettää kielitaidon osoittavat todistukset hakuajan päättymiseen mennessä osoitteeseen info@sdo.fi.

Tämä koulutus on suunniteltu toteutettavaksi 20 uudella opiskelijalla.

Kustannukset opiskelijalle

Koulutus on opiskelijalle maksutonta, mutta kustannuksia tulee esim. työvaatteista ja opiskelumateriaaleista.

Tarvitsetko lisätietoja?

Lisätietoja koulutuksesta antaa Suomen Diakoniaopiston hakupalvelut
puhelimitse: 050 578 1341
sähköpostitse: info@sdo.fi
chat: www.sdo.fi
Tarkista palveluaikamme nettisivuiltamme: https://www.sdo.fi/yhteystiedot/hakupalvelu/